Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Username: Password:
Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: Solutii moderne impotriva insectelor  (Read 15935 times)

Felix

 • Administrator
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 950
  • http://www.TotalMush.com
Solutii moderne impotriva insectelor
« on: August 22, 2006, 02:25:34 PM »

Pana acum s-au folosit insecticide, de regula...insa normele UE care vin ne vor obliga sa folosim cat mai putine chimicale pentru a distruge insectele.
Eu folosesc astfel de aparate ..se gasesc in comert si au o eficienta buna .
Se pot folosi 1/40-50mp cele de putere mica , 4-6W.

Gazele sunt distruse prin electrocutare si cad intr-o tavita.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

Felix

 • Administrator
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 950
  • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #1 on: August 23, 2006, 10:15:12 AM »

Ce scriam ieri si uite ce am gasit azi in "CAPITAL" :))

Mustele de pe scaunul electric
Articol de DRAGOS NEDELCU
 

Dupa aderare, fermierii vor trebui sa foloseasca aparate cu impulsuri electrice de inalta tensiune pentru distrugerea mustelor.
O reclama la o marca populara de bere face bascalie de faptul ca, dupa aderare, gainilor trebuie sa li se ofere un spatiu civilizat de convietuire. E interzis sa aglomerezi bibilicile, cate o suta pe metrul patrat. si acesta nu este singurul exemplu.

Un proiect menit a stabili “codul de bune practici in fermele agricole” aduce milioanelor de tarani, deveniti peste noapte fermieri, obligatii asemanatoare celor din UE. Dintre obligatii, cea mai interesanta mi s-a parut a fi aceea potrivit careia, dupa aderare, fermierii vor trebui sa foloseasca aparate cu impulsuri electrice de inalta tensiune pentru distrugerea mustelor, drept alternativa ecologica la eliminarea insectelor cu produse chimice. Daca nu respecta aceasta obligativitate, fermierii nu vor mai primi subventii comunitare. Mai vreti un exemplu? Pentru a evita omorarea iepurilor si a cartitelor, fermierii vor fi obligati sa instaleze alarme la cositoare. Atat teoretic, cat si practic, mai sunt doar patru luni pana la aderarea de la 1 ianuarie 2007.

Timp insuficient pentru ca fermierii sa-si insuseasca traducerile de la Bruxelles care definesc acest cod de bune practici. Pentru ca, in mod cert, totul pare o mare bulversare birocratica. Iar timpul de aliniere la practicile europene, mult prea redus. Acum, e adevarat ca niciunul dintre noi nu iubeste mustele si am vrea sa le vedem pe scaunul electric, dar usurinta cu care vorbim despre schimbari sperie. Optimismul cu care guvernantii trateaza chestiuni care par de domeniul paranormalului pentru majoritatea fermierilor arata ca Romania este mult mai departe de acea absorbtie a fondurilor comunitare cu care a inceput sa se mandreasca ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Disparitia steguletelor rosii nu confirma, la fata locului, imbunatatirea performantei agriculturii romanesti. Multi fermieri renunta la Sapard sau Fermierul prinsi intre birocratia statului, incapatanarea bancilor si lipsa de informare la nivelul administratiei locale. Adancirea saraciei la sate este privita cu o curiozitate monstruoasa de catre mai marii zilei preocupati de aderare, dar nu si de integrare. La nivel rural, 99% din primari trateaza viitorul cu aceeasi usurinta cu care ne-au facut sa credem ca la sate timpul se scurge mai greu.

Ma mai intreb ceva: cine va verifica, dupa 1 ianuarie 2007, ca fermierii nu au afectat modul de viata al organismelor din sol in urma araturilor de primavara si toamna?. Cu alte cuvinte, pana si ramele sunt protejate de la Bruxelles. Banii pentru salvarea lor vor veni, dar noi vom ara tot cu calul, iar surpriza va fi imensa: in felul acesta, Romania respecta normele de mediu.
 
Acesta este linkul de unde am preluat articolul de mai sus :
http://www.capital.ro/index.php?a=24753&shift=1
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

tomi01_2000

 • *
 • Offline Offline
 • Posts: 640
(No subject)
« Reply #2 on: August 23, 2006, 02:57:38 PM »

Quote from: "_Felix"
Ce scriam ieri si uite ce am gasit azi in "CAPITAL" :))

......................Acesta este linkul de unde am preluat articolul de mai sus :
http://www.capital.ro/index.php?a=24753&shift=1


 ....... multe vor  guv-izii din Guv sa duca la capat ........ insa ei sunt doar oameni politici, fara capacitate practica de aproximare a lucrurilor ... cu alte cuvinte nu toti diletantii fac miere!!

Insa legat de metoda asta - e practica si buna si pentru noi cei de ne invartim printre rafturile cu compost sau cu ciuperci!!
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by tomi01_2000 »
Logged
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

vpopa

 • *
 • Offline Offline
 • Posts: 61
(No subject)
« Reply #3 on: August 23, 2006, 06:39:36 PM »

Am citit articolul de mai sus si m-am intrebat cum ar trebui sa procedam mai departe? De 16 ani orice masura care impunea o schimbare in modul de viata de zi cu zi,ni s-a parut ceva rupt de realitate.Oare e chiar atat de greu sau atat de scump,sa cumperi un aparat de omorat insecte .Stim oare cat de nocive sunt pesticidele si cat de mult ne afecteaza sanatatea ,mai ales pe termen lung? Domnul reporter care a scris articolul stie ce rol joaca ramele in fertilizarea solului.Credeti oare ca daca nu se creaza o disciplina in agricultura avem vreo sansa sa traim mai bine.Nu a spus nimeni ca  la 1 ianuarie 2007 toate aceste norme trebuie sa fie deja aplicate.Spune ca incepand cu ziua aderarii la UE aceste norme trebuiesc puse in aplicare.Obligatoriu .Pentru asta UE in urmatorii 6 ani(atentie! In urmatorii 6 ani)aloca agriculturii romanesti fonduri nerambursabile de aproximativ 36 de MILIARDE de Euro,tocmai pentru a avea posibilitatea sa respectam aceste norme.Fondurile structurale-ce inlocuiesc SAPARD-ul se pare ca vor fi mult mai generoase si in proportie de pana la 70% din valoarea proiectelor.Asta tot pentru a ajuta romanul.Dar daca stam si carcotim,ca o fi si om pati ca e birocratie sau cei de la Bruxells ni se par stranii,hotarat lucru e ca nu avem nici o perspectiva.Daca asteptam mereu ca guvernul sa faca si sa dreaga ceea ce de fapt noi ar trebui sa facem,cu siguranta ca vom asatepta mult si bine.Numai si numai de noi depinde sa ne facem viata mai buna.Hai sa ne pregatim sa profitam de oportunitatea ce se intrezareste odata cu aderarea."DUMNEZEU iti da,dar nu-ti pune si-n traista"[/u]
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by vpopa »
Logged

tomi01_2000

 • *
 • Offline Offline
 • Posts: 640
(No subject)
« Reply #4 on: August 24, 2006, 09:11:17 AM »

Quote from: "vpopa"
Am citit articolul de mai sus si m-am intrebat cum ar trebui sa procedam mai departe?  .......................................................................... .Daca asteptam mereu ca guvernul sa faca si sa dreaga ceea ce de fapt noi ar trebui sa facem,cu siguranta ca vom asatepta mult si bine.Numai si numai de noi depinde sa ne facem viata mai buna.Hai sa ne pregatim sa profitam de oportunitatea ce se intrezareste odata cu aderarea."DUMNEZEU iti da,dar nu-ti pune si-n traista"[/u]


As dori sa adaug opinia mea la cele scrise de dvs.
E ff adevarat ca depinde numai de noi felul cum traim!
Insa schimbarea legislatiei aproape lunar, cat si modificarea unor lucruri care au fost facute intr-un fel (salarizare, contabilitate, etc) sa fii fortat sa le refaci pentru ca Ministerele au vazut ca era mai bine ...
Toate astea atat timp cat legea trebuie respectata.
Toate astea in timp ce regulile nu le respecta insusi  Statul prin reprezentantii sai {(O lege are efecte de la o anumita data pana la abrogare  si nicicum nu poate modifica o perioada care a fost reglementata prin alta lege - exemple in presa la legile proprietatii 10/2001, 247/2005, la reglementarile contabile, la functionarea sistemului sanitar, ... + "iertarile" de impozit la "marii" afaceristi + preturi la gaze rusesti la preturi pe care UE nici macar nu le concepe dar sa le agreeze si sa le mai si plateasca )}

In concluzie - nu vreau sa fiu rau, insa guvernantii astia sunt rai, pentru ca nu prea tin cu poporul (subliniez ca poporul e ROMANIA)... Daca tineti minte Silviu Brucan la ProTv - spunea poprului (noua) - "stupid people". Asta arata si varfurile noastre politice in conduita lor oarecum inumana din punctul meu de vedere.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by tomi01_2000 »
Logged
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

IONUT

 • Guest
(No subject)
« Reply #5 on: August 24, 2006, 10:22:03 PM »

D-lor , scuzati, acet topic este despre metode si instrumente de combaterea insectelor. Indiferent cat de eficiente sunt unle legi combaterea insectelor si a bacteriilor din ciupercarii, respectiv din substratul de cultura cu ajutorul substantelor chimice, a pesticidelor, este o problema, si nu numai in ciupercarii. Este clar ca o parte din aceste substante sunt asimilate de ciuperci, efectul final fiind asupra consumatorilor, efect ce se poate face prezent mai mult sau mai putin la unii dintre noi - consumatori sau lucratori in ciupercarie.

O alta metoda pentru combaterea musculitelor o reprezinta benzile lipicioase, benzi care culeg cam tot ce se lipeste de ele. Avantajul il reprezinta faptul ca nu se mai face mizerie pe pardoseala. Chiar daca nu exista musculite , vizibil, este necesara amplasdarea catorva benzi in anumite puncte din spatiul de cultura.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by IONUT »
Logged

Felix

 • Administrator
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 950
  • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #6 on: September 12, 2006, 09:06:51 PM »

Mai exista o metoda cool...si chiar foarte ecologica de a starpi zburatoarele din ciupercarie..prindeti cativa brotaci ..ii inchideti in ciupercarie si ei isi vad de treaba :))
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

IONUT

 • Guest
(No subject)
« Reply #7 on: September 13, 2006, 09:07:09 PM »

:D    :D     :D

de aia verzi care stau prin/pe vie ????    
 
 :D             :D
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by IONUT »
Logged

Felix

 • Administrator
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 950
  • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #8 on: September 14, 2006, 09:11:04 PM »

Vie..padure..balta..camp..ii poti gasi oriunde..desi trebuie sa cauti bine :))
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

Atila

 • Guest
(No subject)
« Reply #9 on: November 11, 2006, 08:37:52 PM »

As dori sa precizez ca un aparat ca cel prezentat de Felix am vazut la Praktiker si costa intre 50 RON si 160 RON. Oricare dintre ele acopera 50 mp. Consider ca, in conditiile in care sunt eficiente, aceste aparate sunt utile indiferent de legislatia UE. Nici o substanta chimica nu poate fi mai utila (si afirmatia este valabila pentru ciupercar si dpdv al eficientei, si al garantarii unui produs de calitate) decat un aparat de acest gen, dupa cum nici un pesticid nu poate face o leguma sau un fruct mai gustos ca unul eco (sau bio). Il poate face , din pacate, doar mai frumos. Din pacate, noi, romanii, apreciem mai putin calitatea, si mai mult cantitatea si... culmea, timpul cat rezista produsul. Evident, exista oameni care cumpara mere din supermarketuri care rezista pana se deshidrateaza, dar nu se strica exact pentru  ca sunt aproape "artificiale". Acesti oameni cumpara fericiti conserve de champignioane "made in China", la preturi derizorii, intorcand spatele la Pleurotus local, care are pret mai mare. Evident, raspunsul il avem fiecare la indemana.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Atila »
Logged

Felix

 • Administrator
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 950
  • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #10 on: December 03, 2006, 12:28:23 PM »

Aparatele sunt ok..se gasesc peste tot..problema este ca tuburile sunt greu de gasit..si atunci cand se gasesc costa 80% din valoarea aparatului :)) ...partea asta nu prea este corecta.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

Felix

 • Administrator
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 950
  • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #11 on: February 01, 2007, 08:56:54 PM »

Apropo de tuburi si de discutia de mai sus :)))...mi s-au stricat doua astfel de aparate...tuburi...greu de gasit..si cand am gasit..scumpe rau... 10 euro/buc...
Pentru un aparat am luat un tub original..insa pe altul l-am modificat...
I-am pus o dulie mica cu bec de frigider...si acum..hai sa testez ca lumea zice ca lumina violeta atrage gazele mai tare...POVESTI...vreau sa va spun ca ambele aparate..montate la 2 m unul de altul..atrag gazele in acelasi ritm..

In poza vedeti aparatul modificat..cu bec mic de frigider/veioza..de 7W
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

IONUT

 • Guest
(No subject)
« Reply #12 on: February 02, 2007, 01:55:59 PM »

Buna treaba ca il poti intretine singur.

Grila exterioara este ptr a ne proteja de contactul cu arma propriu-zisa (catod-anod) ?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by IONUT »
Logged

nicudan

 • *
 • Offline Offline
 • Posts: 58
Insecte
« Reply #13 on: February 06, 2007, 11:57:55 AM »

Cred ca erau totusi la locul lor di discutiile de mai sus legate de UE, intrucat topicul este legat de solutii moderne impotriva insectelor si se intrevede acum o invazie de "insecte" de nu stiu pe unde o sa o scoatem la capat. :grin:
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by nicudan »
Logged
Dan Nicolae si Ilie
Galda de Jos, jud. Alba

Felix

 • Administrator
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 950
  • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #14 on: February 17, 2007, 12:12:00 AM »

Quote from: "IONUT"
Buna treaba ca il poti intretine singur.

Grila exterioara este ptr a ne proteja de contactul cu arma propriu-zisa (catod-anod) ?


Asa este...am masurat o tensiune de 1500 de volti :)

Daca o sa mai am ocazia sa le mai demontez o sa fac niste poze cu explicatiile aferente...ca poate mai are vreunul astfel de jucarii prin curte si nu-i merg :)
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci
Pages: [1] 2   Go Up