Daca apar primordii aiurea..si nu la gauri, exista mai multe explicatii:
-substratul este prea aerat,paie netocate, spatii libere in sac
- gaurile sunt facute prea tarziu(in cazul sacilor microperforati)
Rezultate de genul 1 sac nu pot fi luate in consideratie in nici un caz...ptr a vorbi de o regula trebuie mai multi saci si experimentul repetat de minimum 3 ori.
Nr de gauri influenteaza deasemenea si posibilitatea contaminarii, deoarece sunt mai multe cai de acces in sac ptr nepoftiti..
In cazul expus de tine, Ionut..ciupercile arata bine..chiar daca ai facut doar 1 sac...insa este si o mica problema..sacii tai din poze par infectati partial...
Eu am renuntat de mult si definitiv la varianta cu gauri multe pe sac...le-am redus incet-incet si am ramas la 10-12 gauri/sac.Vreau sa zic ca am incercat toate variantele posibile si pana la urma aceasta mi s-a parut cea mai potrivita..pentru mine

Un alt dezavantaj al numarului mare de gauri este ca sunt mai multe ciuperci de curatat...astfel pierderile sunt mai mari si manopera mai multa.
Sacii de la Pilze-Nagy au 17 gauri..la o greutate medie de 23 kg/buc.Uitati-va la filmuletzul acesta, de la Oyster King, Canada..sacii lor au si mai putine gauri decat cei de la P.Nagy.
Observati buchetele la 2 kg,cred, care sunt regula, nu exceptie.www.oystermushroom.ca/movies/oysterking.wmv