Main Menu

COMPOST

Started by Clau, September 25, 2010, 05:39:44 PM

Previous topic - Next topic

Andrei Macoveiciuc

Sunt de acord cu domnul Clau! Cu cat paiele sunt mai bine tocate cu atat mai bine incubeaza. Merge si pe paie netocate, am incercat eu, insa este nasol cu amestecul de miceliu. Paiele fiind mari se scurg toate boabele de miceliu la fund cand amesteci. Unii pun paiele in sac in straturi, si baga miceliu intre straturi. Eu le toc cu o barda bine ascutita. E chinuiala dar nu produc multe ciuperci asa ca se accepta si barda ;D .

Abodi

Mersi pentru sfaturi, ma apuc la ascutit bard :)

mariust1

buna!!, ce pare aveti despre pasteurizarea la rece (fara incalzirea apei si fara chimicale), a resit  cineva sa faca o reteta are sa dea roade?
Va multumesc!!

Abodi

Buna
am incercat  ,am bagat thopsin si dhitan plus var , dar am incubat mucegai verde

nu irostiti paie si miceliu degaba !!! :(

TheNutz

Quote from: Abodi on November 02, 2014, 09:28:56 AM
Buna
am incercat  ,am bagat thopsin si dhitan plus var , dar am incubat mucegai verde

nu irostiti paie si miceliu degaba !!! :(


de mentionat este ca varul anuleaza efectul topsinului. cautati un prospect de la topsin.
Sunt trei feluri de a face ceva: o faci tu, angajezi pe altcineva, sau le interzici copiilor tai sa o faca.