Buna dimineata!

Started by ozimandias, December 01, 2009, 07:09:08 AM

Previous topic - Next topic

sicamin

Mihai ,mai bine sa nu puna poza ,daca esti pofticios ,ca vei saliva in fata calculatotului. +hypno
Iti spun eu ca am gustat atat carnatii cat  si caltabosii, prepatati de Geo. Cred ca are o reteta secreta ca sant foarte gustosi  :-bd

geodezia

 :x :x +hug multam multam ... e de aspectuosi nu prea da gustosi da ca e reteta de fagmilie .... =)) =))
Hai ma Sica ma ma bucur ca ti-au placut

Ionela

"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

http://www.youtube.com/watch?v=mEXCzgpWLm8

claude

Ohoooo, pasari rare pe aici  :D  Buna dimineata!  +hug
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

sicamin

Buna dimineata ! Azi de dimineata a fost foarte frumos la noi. A plouat noaptea si a topit toata zapada ,si cum a batut si vantul ,pamantul aproape s-a zvantat.
M-am plimbat pe la oficiul postal ,am pus plicul la banca de seminte si am mers prin magazine si m-am uitat de seminte si bulbi. Era plin peste tot cu seminte dar bulbi inca nu au adus.

einsteinitza

 buna dimineata Iobela, bine ai refenit!

Si la noi a fost soare si vreme de primavara!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

claude

La mine innorat, dar temperaturi pozitive, o fleoscaraie de numa-numa  :(   Mai este un pic de zapada, din fericire, acum sper ca tine racoare la pomi si arbusti, ca s anu creada ca a venit primavara si sa le porneasca mugurii  ::)
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

gabriela jalba

Si la mine a fost cald: a picurat din stresini. Stratul de zapada are cam 40cm,dar e duplit. Azi am umblat pe el,fara sa ma scufund si eu am totusi 73kg.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

geodezia

la mine soare frumos au dat citiva fulgi simbata dar atit vreun sfert de ora pe uma gata si au fost 5 grade cu  plus azi si m-am uitat la liliac a inceput sa dea muguri iar lalelel mele au scos capatina din pamint ..sper sa se mai raceasca un pic ca e prea devreme .....

Ionela

Buna dimineata si bine v-am regasit!  +hug
La Iasi inca e ceata deasa si e mult mai frig decat ieri :-\
"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

http://www.youtube.com/watch?v=mEXCzgpWLm8

sicamin

Buna si de la Timisoara !
Dimineata era ceata si mohorat ,dar acum a inceput sa ploua. Am de lucru sa schimb pamantul la cateva plante si sa marcotez o diffenbachia care a crescut prea inalta .

adrianam

Buna dimineata de la Craiova.
Aici a iesit soarele, ar trebui sa ajung si eu la gradina, sa vad daca au rasarit ghioceii plantati anul trecut.
La noi zapada s-a topit de mult timp si a fost chiar o perioada de uscaciune ca se murdarise masina groaznic.
Ma mananca degetele de ceva comenzi, dar fac eforturi sa ma abtin!  +ham

einsteinitza

www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

claude

Da' de ce sa te abtii?  ;D   Poate unii sunt mai disciplinati, eu nu reusesc  ::)
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

flordel

Eu, de exemplu, trebuie sa ma abtin ca nu mai am unde sa le pun. :D

trandafira

Nici eu nu am unde sa mai pun ceva.Rezist foaaarte greu cand va citesc dorintele si comenzile. Deja nu reusesti sa te mai vezi bine printre atatea. Si cum vor fi crescut toate, la primavara precis se mai inalta tot peisajul.Baiatul care tunde saptamanal gazonul ( din primavara pana in toamna) are deja tonul ridicat cand mai plantez ceva pentru ca are mari probleme cu manuirea masinii de tuns iarba.Imi amintesc cum era gradina in 2005.... loc pustiu, fara umbra!

claude

Pai mai plantezi si te scapi in felul asta si de gazon si de baiatul care-l taie si face galagie  :D   Gazonul e ceva inutil si pretentios, asa ca de ce te mai complici cu el?  :D
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

trandafira

Ce idee imi dai, Claude. Si fac si economii la buget ca niste comenzi de trandafiri acolo, nu inseamna costurile cu intretinerea si  ingrijirea gazonului! +apl

claude

Pai atunci treci la treaba, la facut liste!  :D :D
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

einsteinitza

www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

trandafira

Super tareeee! Es, ai fost pe faza rau de tot!

einsteinitza

Ma bucur ca iti place, iti dai seama cate plante mai poti cumpara? :-bd
Estew o gradina pe care o admir enorm, si la  care tot revin iarna cand frunzaresc pentru inspiratie.
Povestea gradinii e cam asa. Proprietara se juca aici in vremewa copilariei, impreuna cu prietenii, era o gradina mare dar clasica, cu gradina de legume, pomi fructiferi, separate in zone bine delimitate. Reuseste apoi, la maturitate printr-o conjunctura fericita, sa cumpere proprietatea. Incepe, ca orice gradinar, sa puba straturi cu flori, plante aranjate frumos ordonat si iarba tunsa la milimetru, insa munca era istovitoare si rezultatul nu chiar ce isi dorea.
Face o vizita in Irlanda intr-un concediu, si vede acolo gradni mai salbatice, cu culori pale si cu trandafiri sqpecii sau vechi, care nu socheaza niciodata si care se integreaza perfect in gradinile mai salbatice. Se apuca sa schimbe tot, cu plan, cumparand plante rustice si rezistente, trandafiri vechi parfumati si chiar specii, care nu au nevoie de taieri si stropiri, pe care ii catara pe ziduri si in copaci si creeaza un fel de rai salbatic.
Are si o zona formala, doar una, cu iarba si cu ceva tuia columnara, dar in rest, colturi ascunse, sinuoase, ziduri acoperite cu vegetatie, copaci la baza carora cresc alte plante, fara prea mare pllivit, tuns etc. grafina a intrat in circuitul vizitabil si este o gradina cu 800 de soiuri de trandaifri vechi, e considerata gradina pastratoare de soiuri.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

trandafira

Frumoasa poveste. Imi imaginez de cata daruire pentru flori a fost capabila acea doamna pentru a realiza asa minunatie. Multumesc.

trandafira

M-am intalnit cu vecina mea. Avea o fata ravasita si obosita. Baiatul ei, handicapat in scaun cu rotile, ma privea peste umar  vrand sa spuna ceva parca. Dar el nu a spus nimic in cei 15 ani de cand s-a nascut si de cand un doctor l-a transformat in  leguma cand, la nastere,i-a prins creierul cu forcepsul.
Cu gesturi si cuvinte de revolta si durere, vecina  mi-a povestit ca a venit cu metroul tocmai de la "Lujerului" impingand caruciorul si apeland la oameni ca sa-l ridice pe sus  si sa  treaca peste obstacolele din cale. Am intrebat-o plina de uimire si compasiune cum de a fost posibil sa faca atata drum cu caruciorul? Si mi-a povestit ceva revoltator. La statia unde a coborat, liftul pentru persoanele cu handicap era defect, pentru ca niste  fete galagioase se jucasera urcand si coborand cu liftul pana cand acesta s-a defectat! Oare de ce nu se monteaza o camera pentru a vedea daca persoanele care folosesc acest lift CU DESTINATIE SPECIALA,  sunt sau nu cu handicap sau in varsta,  in caz contrar aplicandu-li-se o amenda??!! Si ne mai intrebam de ce suntem blamati in alte tari! Acesta este unul dintre  motive!

einsteinitza

Eu nu cred absolut deloc ca suntem altfel, sau ca facem altfel. Peste tot se intampla asa. Poate insa ca sunt reparate mai des. Si nu cred ca , de ex, italienii sunt mai civilizati, i-am vazut deseori cat de rai si distrugatori pot fi, punctual. Nu ca natie. Nu ca majoritate, ci punctual , asa cum si fetele alea sunt un caz punctual.si am dat Italia doare ca acum asta mi-a venit in minte. E usor pentru ei sa dea vina pe romani, ca s-a creat un precedent, dar si ai lor fac muulte ! Cred insa ca suntem singura natie care ne scuipam singuri! Ne acordam cu larghete epite de genul hoti, lenesi, murdari, nu stim sa ne facem lobby ca altii! Eram in vara in Napoli intr-o cofetatrie, si au intrat doi mascati, au scos un pistol, au cerut banii la casierita si au zburat pe motociclete!Dar poate ar trebui sa ne intoarcem putin la educatia noastra, oarecum diferita de a altora, si sa reactionam, nu sa intoarcem capul! Muulti cetateni intorc capul.nu ii trag de maneca pe tineri, pe adulti, pe profesori....
E trist pentru saraca mama, dar e mare lucru ca a ajutat-o lumea la urcus si coboras! Am patit la Londra sa cada cineva pe strada, a avut un preinfarct, si lumea trecea pur si simplu peste ea!

Trandafira, sa nu intelegi gresit, nu e legat de povestea ta decat ca subiect si punct de plecare!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro