ROSII

Started by sicamin, April 09, 2007, 07:50:30 PM

Previous topic - Next topic

gomez99

anul trecut vecinului meu i-au murit toate rosiile. s-au inegrit la baza tulpinii si s-au uscat. eu am presupus ca le-a udat prea mult, da el zice ca dimpotriva. are cineva vreo idee din ce cauza s-a intimplat necazul?
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

hapylica

Quote from: marcolino on April 21, 2011, 08:37:45 AM
petul e si pentru caldura. dar sa fii atenta ca daca rasar si au petul ziua in cap vor muri de la prea multa caldura. am patit odata. este cald acum ziua. petul trebuie doar noaptea .
Eu le-am luat dopul la pet-uri si vad ca le merge f.b..Ieri am intins si reteaua de furtune pic.cu pic. si am probat-o.Am alimentat-o de la bazin,de la retea este prea rece!

cristinaf

Quote from: gomez99 on April 28, 2011, 09:37:23 AM
anul trecut vecinului meu i-au murit toate rosiile. s-au inegrit la baza tulpinii si s-au uscat. eu am presupus ca le-a udat prea mult, da el zice ca dimpotriva. are cineva vreo idee din ce cauza s-a intimplat necazul?
Dupa descrie facuta pare a fi vorba despre ofilirea bacteriana a tomatelor. Asta inseamna ca rasadurile au fost contaminate, iar cand se ajunge la aparitia petelor pe tulpina si ofilirea plantelor, e deja foarte tarziu pentru a mai putea salva ceva. In mod normal se fac tratamente periodice cu fungicide chiar daca, aparent, planta arata bine.

adrianam

Cele 11 plante puse de mine in camp vad ca se calesc!
S-au ars un pic frunzele de la baza darcele de sus sunt verzi si au toate flori. Nu stiu daca pot sa lege pe frigul asta dar vad ca rezista la oarece seceta. Eu trec si le ud cam la 4-5 zile, functie de cum am timp.
Ar trebui sa mai iau o serie de vre-o 10 rasaduri din piata, acum ca s-au aclimatizat primele.

marcolino

acum ca nu e chiar asa cald se pot uda si la 7 zile. vara pe seceta se uda la 2-3-4 zile , depinde si de umiditatea atmosferica. e importanta apa, dar mai important este pamantul in care ai pus. sa ai ingrasamant natural pe el.

se uda mai rar la inceput pt a forma radacini sanatoase.

adrianam

A plouat zdravan si ieri si azi, asa ca cel putin o saptamana nu le mai ud - si nici celelalte plante.
Ramane sa ma lupt cu buruienile care vor prinde avant dupa ploile astea!

marcolino

foarte importanta o chestie. de fiecare data cand le uzi pamantul va forma crusta. daca vei sapa de fiecare data crusta respectiva, vei vedea ce viguroasa va creste planta.
nu uita de gunoi de grajd putrezit sau gainat de pasari fermentat in apa sau cenusa de lemn :) daca vei folosi aceste ingrasaminte vei manca produse cu adevarat naturale.

adrianam

Mutumesc pentru sfat! Gunoi de gradjd nu am de unde sa iau caci vecinii sunt putini si au decat pasari!
Trebuie sa vorbesc cu vecinul din spate sa-l intreb daca imi da si mie gunoi de la pasari,  sa fac rost de un butoi si sa pun la fermentat!

marcolino

da sa stii ca gunoiul de pasari este un ingrasamant excelent.

myosotis

marcolino cum folosesti cenusa ? Cand si cum o pui ?

marcolino

eu am aruncat toata iarna cenusa din centrala(gazeificare :P ) peste terenul sapat din toamna. in primavara l-am luat la sapa, ca nu am motosapa :) si am imprastiat uniform.

sau

Este o carte scrisa de Aurelian Baltaretu aparuta in 1980 la editura Albatros intitulata "FLORILE - parfum si culoare" in care scrie asa:
"Cenusa de lemn este de fapt un ingrasamant bogat in potasiu.Se va pastra in saci la adapost de umezeala.Intra in diverse combinatii de pamanturi;se foloseste si singura ca ingrasamant potasic dar cu moderatie".
"Se considera ca cenusa a fost primul ingrasamant folosit de om.
Lipsa potasiului determina:cresteri slabe,caderea tijelor florale,aparitia frunzelor cu pete galbene (cloroza)".

La tara se foloseste prin imprastierea ei in strat suptire prin gradina de legume si flori.

geodezia

pai am vazut pe dicovery ca japonezi chinezi ard acum toate resturile in tot felul de centrale ca sa faca cenuse pe care o folosesc in agricultura . asa ca metoda noastra veche antica si de demult aplicata de batrini este redescoperita si propavaduita acum parca acum ar fi descoperito oamenii de stiinta ..
Ori ne-ma prostit ori nu mai au batrini care sa ii invete ce si cum
a plouat a plouat ... uf si mai ploua si mi-a tavalit rasadurile ....

marcolino

:) mai stiu o chestie. am vazut la cineva ca a aruncat 2 galeti de cuie ruginite pe teren. cica pt fier. am crezut ca e o gluma dar nu e. faci orice numa sa nu dai cu ingrasaminte  nasoale. ;D

marcolino

Quote from: geodezia on May 05, 2011, 08:46:42 AM
a plouat a plouat ... uf si mai ploua si mi-a tavalit rasadurile ....
eu nu mai zic nimic. ale mele puse pe 10 aprilie in pamant, au devenit verzi inchise (rosiile), ce e drept au ramas doar 45 din 70 fire.dar au trecut prin toate. a fost si bruma de vreo 3 ori, ploaie cu gheata. sunt calite bine. ma intreb daca voi putea culege rosiile. poate se vor opune  +ham

hapylica

Astazi am pregatit terenul pt.rosii, am carat nisip 2 roabe si l-am imprastiat pe terenul aferent.Luni cred ca voi planta rasad de rosii si ardei! +dns

geodezia

cam naspa cu cuiele ca dai cu sapa in ele .. te incurca de fiecare data .. de ce nu le pune in apa lasa rugina si tot ala e efectul. cel mai bun ingrasamint cel de gaini pus la macerat in butoi si pus la radacina plantelor ... sau de la avicola gunoi lasat la macera 1 an si pe urma imprastiat ... dar si asta are dezavantaj ca face viermisori ... dar chestia cu gainatul de la gaini lasta in apa 2 saptamini si pe urma pus la radacina e cel mai sigur

Mariusel

Buna.Sunt nou pe aici si ca mai toata lumea am si eu niste nedumeriri.Mi-am facut si eu o sera in care am plantat rasaduri de rosii.Pe unele din ele mi-a aparut niste dungi usor galbui.E normal si daca nu cu ce sa le dau?Multumesc anticipat.  ???

marcolino

cand le-ai pus? cat de mari sunt plantele? cum arata frunzele din varful plantelor?

claude

Referitor la cenusa, din cate am aflat are ca efect secundar cresterea alcalinitatii solului si nu este recomandata folosirea pe un sol cu ph mai mare de 7
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

Mariusel

De vreo saptamana le-am pus iar frunzele din varful plantelor sunt verzi si au niste dungulite galbui.

marcolino

o poza ar face cat o mie de cuvinte. asa, fara sa vad nu stiu sa zic.
cauta pe net despre Virusul mozaicului tutunului si vezi daca se aseamana

einsteinitza

Galbui sau albe, ca si cum piere clorofila?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Mariusel

Galbui sunt.E ca si cum ar fi funza vargata.

Mariusel

I-MI POATE SPUNE CINEVA DACA TREBUIE DATE CU CEVA RASADURILE DUPA CE LE-AM PLANTAT?N-AS BAGA PREA MULTE SOLUTII IN ELE.NU AM PREA MULTE SI LE-AS VREA NATURALE SI GUSTOASE.

hapylica

In afara de stropire cu zeama bordeleza eu nu le-as mai da cu nimic! +dns