Pelargonium (Muscata)

Started by Loredana06, May 08, 2007, 10:33:38 AM

Previous topic - Next topic

einsteinitza

Si mie imi plac frunzele ei, dar sincer, cel mai mult imi plac muscatele normale, zonale, cu flori mari carnoase, bogate, rosii sau roz. Parca tot alea ma incanta cel mai mult, chiar daca sunt comune.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Codruta

Es, muscata ta arata foarte bine. A mea nu o duce stralucit 
http://codruta.sunphoto.ro/muscate_cu_frunze_ciudate/17559609
Poate nu-i place locul. Infloreste dar nu creste. In plus tare multe frunze se ofilesc pe margine...se pot vedea cateva si in poza.

rox94ana

si la mine se ofilesc asa frunzele pe margini, dar nu ingrijorator.....mai vad din cand in cand cate o frunza ofilita. cred ca o ud pe frunze in timp ce bate soarele sau este din cauza excesului de apa si a aerului uscat.

am observat ca una din muscatele mele are bobocei +dns

sicamin

Noua mea muscata ,gata inflorita( :-*Geodezia).Au mai inflorit cateva dar din acelea "recuperate" dupa furtuna .Au cateva floricele ,dar sant doar bete ,ca nu le cresc frunzele. ???


DanaT

balconul meu fiind cu expozitie nordica nu se impaca dumnealui cu muscatele. asa incat le prezint tot pe ale mamei. de data asta cele curgatoare:

Codruta

La mama in balcon muscatele sunt pe jos si nu prea ajunge soarele la ele. Au crescut foarte mari si frumoase dar nu infloresc. Lipsa soarelui e cauza?
Si tot dansa mai are o problema cu o muscata curgatoare care a dus-o foarte bine pana acum o luna dar de atunci toate frunzele noi care ii cresc sunt galbene, putin verzi pe langa nervuri. Planta continua sa infloreasca si mama spune ca planta arata chiar bine cu frunze asa galbene dar cum nu e normal sa fie asa ma tot intreaba ce e cu ea iar eu nu am habar. O uda doar cand e pamantul uscat deci nu e din cauza umiditatii in sol. Am vazut muscate care s-au ingalbenit complet din cauza pamantului prea umed dar la acelea se ingalbeneau frunzele mature.

cernica

Multa lume afima ca in aceasta perioada muscatele nu infloresc. Eu cred ca in balcoanele de bloc, in zilele prea calduroase, atmosfera nu e tocmai placuta pentru ele. Am observat de cativa ani ca dupa inflorirea abundenta din primavara, prin iunie, inflorirea devine mai saracuta, la unele chiar este absenta.
Si cresterea este mai anevoioasa, iar unele frunze apar cu un colorit diferit. As zice ca sunt fara clorofila, decolorate, chiar daca au lumina. Le ud foarte putin in fiecare dimineata (devreme) si uneori, cand arde soarele, le umbresc.

penelopa

Nici eu nu sunt prea mulţumită de creşterea muşcatelor anul acesta. :(
În schimb, "scârmâzele" de la Myo, n-au nicio apăsare. +dns
http://penelopa.sunphoto.ro/flori_si_animale_2010/19028204
iar muşcata "trandafiraş" nu se simte bine decât afară, direct în grădină:
http://penelopa.sunphoto.ro/flori_si_animale_2010/19028215

cernica

E foarte frumoasa muscata ta trandafiras! Culoarea este exact ca in poza?
Eu am avut cativa ani una visinie trandafiras, dar inflorea doar o data pe an. Niciodata n-a inflorit a doua oara pe aceeasi ramura. In schimb crestea lunga si... fara rost. Am vazut la niste manastiri, in loc mai umed, mai umbros si mai racoros, niste frumuseti de muscate trandafiras care nu se comparau cu ceea ce aveam eu la balcon.

einsteinitza

Foarte frumos trandafirasul. Si ale mele, cele din Suedia, s-au prins, dar merg destul de incet.Vom vedea.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Codruta

Pene, dar de ce la ti pe "scarmazele" de la Myo in casa ca doar ai gradina destula? Incerci te rog sa-mi prinzi si mie un lastar din cea trandafiras? Eu promit sa-mi dau silinta sa-ti prind din asta  http://codruta.sunphoto.ro/muscate_trandafiras

penelopa

Cernica, culoarea "trandafiraşului" este mai spre vişiniu şi, la fel ca la tine, şi la mine face fiţe. De aceea am pus-o în pământ afară, unde s-a dezvoltat ceva mai frumos şi a înflorit ceva mai bine ca atunci când era în ghiveci.
Acum, vreau să prind mai multe vârfuri pentru a o întineri (şi pentru tine, Codruţa  :-*), iar la toamnă, am să trec şi planta mamă (ce-o mai rămâne din ea) în ghiveci, pentru iernare.

adrianam

Quote from: Codruta on August 02, 2010, 09:52:49 AM
La mama in balcon muscatele sunt pe jos si nu prea ajunge soarele la ele. Au crescut foarte mari si frumoase dar nu infloresc. Lipsa soarelui e cauza?/quote]

Da, lipsa soarelui direct determina mult mai putine flori, sau chiar deloc!


Quote from: Codruta on August 02, 2010, 09:52:49 AM
Si tot dansa mai are o problema cu o muscata curgatoare care a dus-o foarte bine pana acum o luna dar de atunci toate frunzele noi care ii cresc sunt galbene, putin verzi pe langa nervuri.

Ingalbenirea aceasta a frunzelor se datoreaza lipsei fierului din pamant. Toate ingrasamintele facute special pentru muscate contin fier.
Asa ca ori le pune ingrasaminte care contin fier, ori poate sa le puna la radacina un cui ruginit si intr-o saptaman maxim doua, frunzele isi recapata culoarea verde.
Eu am folosit si ultima varianta, cand nu aveam ingrasamant special, si am avut rezultate foarte bune.

Codruta

Multumesc Adriana :-* Eu am ingrasamant special pentru muscate dar cum nu am cum sa-i trimit am sa-i spun sa aleaga varianta cu un cui ruginit.

penelopa

........ iar eu am, deocamdată, cuie ruguinite. ;D

einsteinitza

Nu vreau sa va contrazic, dar plantele iubitoare de fier nu il pot absorbi din cuiul ruginit. Ele au nevoie de chelati de fier, nu de fier brut.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Codruta

Es, ne-ai taiat macaroana...pardon, cuiul ;D Fiind vorba doar de o muscata nu ma agit iar pentru la anul am sa-i trimit mamei ingrasamant specila pentru muscate.
Tristete e si la mine ca incep sa se distruga muscatele :( Saptamanile trecute am vazut la o prietena o jardiniera cu muscate "galbene". Jardinierele ei nu au scurgere si a ajuns sa balteasca apa in una din ele. Mai bine de jumatate dintre frunze s-au ingalbenit. Frumoasa culoare daca ar fi fost normala :) Ghivecele mele au scurgere dar se pare ca ploile din ultimul timp nu au fost deloc pe placul muscatelor. Tot mai multe frunze si ingalbenesc si pateaza.

penelopa

Ba să ne contrazici, Es, dacă e cazul! Oricum, tot pe îngrăşământ mă bazez că a pierdut soţul punga cu cuiele ruginite. ;D

penelopa

Cele mai fiţoase muşcate sunt englezoaicele şi "trandafiraşul" care au frunzele cam gălbejite şi multe uscate. :(
Doar astea's mai frumoase:
http://penelopa.sunphoto.ro/flori_si_animale_2010/20240649

einsteinitza

Sunt foarte frumoase asa pline de flori +apl
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Codruta

Cu englezoiacele nu m-am inteles niciodata prea bine...ma si minunez ca au inflorit anul acesta
http://codruta.sunphoto.ro/muscate/17778017
http://codruta.sunphoto.ro/muscate/18139775
"Trandafirasii" au inflorit chiar si cand planta nu prea avea frunze http://codruta.sunphoto.ro/muscate_trandafiras/17558908 O singura planta a fost asa chelioasa. Restul au aratat si arata inca foarte bine
http://codruta.sunphoto.ro/muscate_trandafiras/19008556
http://codruta.sunphoto.ro/muscate_cu_nume_-_2010/20440699

penelopa

Codruţo, ai dat lovitura de graţie cu trandafiraşul roz şi roşu pe margine (cel din ultima poză). :o
La tine fiind mai rece, muşcatelor le merge grozav.

gabi_gabriella

Codruta, o minune muscatele tale !!!! mai ales cea din ultima poza, aia roz

Codruta

Pene, cu muscatele curgatoare nu prea am succes cu inradacinatul dar cu acestea erecte ma mai descurc cat de cat asa ca daca reusesc sa inradacinez vei avea si tu. Stiu ca ti-am mai promis un " trandafiras" asa ca voi incerca sa ai cate unul din fiecare. Daca nu reusesc cu asta ultima pe care o admiri am sa-ti comand la anul cand imi comand si mie. Restul le am de doi ani si nu mai stiu de unde.
GG, la asta te referi   http://codruta.sunphoto.ro/muscate_trandafiras/20440365 ? Din aceasta planta pot taia doar doi lastari ca nu s-a prea ramificat dar daca reusesc sa-i prind unul e al tau si unul a lui Pene. 

einsteinitza

Da, sunt superbe, iar ultima e de vis. +apl
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro