Pelargonium (Muscata)

Started by Loredana06, May 08, 2007, 10:33:38 AM

Previous topic - Next topic

gomez99

la vreamea asta nu vei gasi, astepta pina la primavara. Am cumparat in 2020 din florarii citeva soiuri de genul acesta. S-au dovedit foarte sensibile, le-am pierdut pina in toamna pe toate.
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

gabriela jalba

De cind o caut....ani !!! Daca gasesti undeva, anunta-ma te rog, ca poate facem o comanda comuna.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Deea

Am mai sapat putin internetul si nu am gasit seminte. O sa mai sap si pe viitor.
L-am gasit pe acest domn care se pare ca vinde acest soi, dar nu livreaza si este din Baile Herculane. Poate te ajuta:
https://www.ofera.ro/anunt/vand-plante-flori-la-ghiveci-seminte-si-rasaduri-de-plante-exotice-ID7331

Deea

Am mai gasit pe acest site, livreaza si au magazin in Bucuresti, dar momentan nu au niciun fel de muscate in stoc. https://secretgarden.ro/products/10601-pelargonium-vario-geranio-contrast-muscate-cu-frunze-colorate

gabriela jalba

Daca ai cum, cumpara numai daca mergi la magazin sa o vezi cu ochii tai. Nu am citit pe grupuri referinte bune.....
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Deea

Dupa doua vizite in Germania, unde am "descoperit" aranjamentele de flori din containere, am zis ca neaparat trebuie sa fac si eu asa ceva. Si nu doar in containere, ci si in jardinerele cu muscate pe care le pun la geam.
Cam toate aranjamentele pe care le-am vazut contineau muscate sau impatiens, ageratum mov (pufuleti), craite pitice sau mari, lobelii pitice, lobelia cardinalis sau crocosmia lucifer ca plante inalte si altele.

Am mers pe muscata a carei floare este un pompon rosu inchis. Anul trecut am avut doar muscate semicurgatoare rosii si daca imi atragea atentia vreo muscata in magazin o luam. Asa m-am ales cu muscata asta rosu inchis care mi-a placut foarte mult. Un lastar pe care il avea era foare lung si urat, asa ca l-am taiat si l-am inradacinat.
Asta toamna, inainte de a baga cele doua muscate in casa, le-am toaletat si m-am ales cu 10 lastari pe care i-am pus la indradacinat, lastari ce acum au ajuns in 5 jardinere. Am pus pe langa ei seminte de ageratum, craite pitice (galbene si portocalii), alyssum albe si lastari de tantarica - in ordinea inaltimii, bineinteles. Din cauza ca nu toate jardinierele au putut primi aceeasi cantitate de lumina, iar muscatele s-au dezvoltat fantastic, doar intr-o jardiniera plantele din seminte sau dezvoltat in mod egal - jardiniera din imagine. In celalalte, ageratum si craitele sunt in urma, dar am intors jardinerele catre geam ca ele sa primeasca mai multa lumina.

Ati facut combinatii cu muscate?



BoboROM


Am vazut ceva similar (cel putin la frunze, ca nu era inca inflorita) la Hala Obor, afara,  in partea din spate stanga (spre nord), chiar la coltul cladirii, unde sunt cei care vand flori pe asfalt.


Quote from: Deea on January 29, 2022, 03:38:47 PM
Are cineva aceasta tip de muscata? Se numeste Mrs. Pollock.
Ma intereseaza de unde as putea sa cumpar, nu gasesc nimic online, nici seminte. Am gasit pe mai multe site-uri din uk, dar doar lastari.

gomez99

ai fost mai iute de mina :)
tocmai voiam sa spun ca am vazut in obor
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

Deea

@gabriela , e posibil sa nu vezi in timp util, dar incerc: ieri am achizitionat 2 muscate mrs. Pollock de la Facultatea de agricultura Bucuresti unde este un expo de flori ce mai tine pana azi ( http://www.horticultura-bucuresti.ro/evenimente/487-zilele-horticulturii-bucurestene-2022 ). Doar un singur producator avea aceste muscate, eu am luat 2 si au mai ramas 2. Nu parea sa se inghesuie nimeni la ele, m-am mirat ca am gasit  :D Din pacate, nu m-am gandit sa-l intreb unde il gasim in restul anului si nici nu am vazut numele producatorului scris undeva. 10 lei bucata. Mai avea si alte soiuri de muscate aparte.