Gradina Anasstasiei de la tara

Started by anasstasia, March 02, 2011, 12:45:15 PM

Previous topic - Next topic

sandaveturia

Foarte frumos! Eu n-am bujori asa crescuti!...

anasstasia

M-am mirat si eu de ei.  :D
D-na Gabi, imi dati emotii. Mie mi-a parut simpatic gindacelul...

claude

Vai doamne Dalia, ce pacat  :'(  Inca la grauri parca te mai consolezi, ca aia sunt chiar multi, zic eu, dar bietele berze...

Anas, gandacelul ala rosu trebuia asasinat, nu facut vedeta, ca mi se pare ca e un daunator feroce al crinilor  ;D
Cat despre trandafiri...stai linistita, canu cred ca i-ai pierdut, eu am intrat in panica vazand la mine in musuroaie toti lastarii negri, dar toti au verde mai jos si pornesc de-acolo!
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

einsteinitza

Foarte frumoasa evolutie. Eu iti fac si o recomandare. Pastreaza frunzele din toamna, pastreaza iarba cosita, rumegus, tot ce poti si mulceste, este nenorocire pamantul ala gol peste tot. Iti distruge si plantele, deja se prind ca intr-o chinga cum da putin soare, iar daca mai vine si o ploaie sufera grroaznic. Orice tip ce mulci e bun, eu folosesc mult frunzele fiindca sunt la indemana si multe! Apoi primavara, cand sapi, pur si simplu le ingropi in sapatura, si imbunatatesc pamantul. Nu lasa pamant gol, e si chin si face rau.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Mihaelacph

Pe mine m-a prins iarna fara sa musuroiesc trandafirii noi pusi in toamna si au rasarit toti, toti ,toti. Nu e niciun semn de disparitie, desi la un moment dat Hocus-pocus parea ca si-ar fi dat duhul.Acum au aparut insa motisoare rosii din pamant. Asa cred ca va fi si la tine, trandafirii se dovedeste ca sunt foarte rezistenti. :)

geodezia

gindacu cela sigur maninca crini si iti haleste florile la ei trebuie stirpit imediat sunt patita si sa nu dai cu chimicale il iei in mina si il chilaresti ca e rezistent la toatye chimicalele si vezi sa cauti bine ca are urmasi destoinici  s a dai musai cu ceva tare eu am dat cu decis ..foarte concentrat adica o sticluta la 1 l de apa

einsteinitza

Geo, nu stropi cu concentratii mai mari, nu este nevoie, faci mai mult rau decat bine! Formezi rase rzistente, pana la urma nu mai reusesti sa starpesti cu nimic si ajungi sa fie necesar sa dai cu tunul.! ;D
Pastreaza concentratia de pe prospect, e cel mai bine.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

geodezia

Am dat cu concentratia de pe prospect si degeaba .. pe urma am luat la mine dupa care am strorpit cu concentratia maxima preventiv acu s avad anu asta daca mai roade ca am muuuulllti crini .

anasstasia

Eu nu l-am mai vazut pina acum...Si il vedeam atit de simpatic...Eh lasa, ca se descurca ei. Nu vreau sa-i invat mofturosi.
Es, cu solul este tare complicat. Incerc sa aduc cit mai multe plante perene.....

gabi_gabriella

Eu cum ii vad, ii adun si ii omor,asa aproape am scapat de ei
Acum cativa ani, mi-au maincat niste crini cu totul, doar tulpina goala a ramas :), dar de atunci ii tot culeg si aproape au disparut

einsteinitza

Perene
E sunt bune, chiar foarte, dar nu rezolva problema. Perenele mici necesita timp sa le apara frunzele an de an, deci ai perioade lungi an de an fara ele, ca si cum ar fi gol, arbustii de toate dimensiunile au o mare parte la baza dezgolita.mulciul, mai ales cel de primavara, din frunze, dar si cel de iarba,,buruieni ,etc, ce ai la indemana. Iti protejeaza plantele, mai ales ca tu mergi periodic nu stai acolo. Ii protejeaza de soarele care usuca, pastrand umiditate in sol, si de batatorirea pamantului.
Ia incearca tu intr-o mica zona sa nu mai smulgi nimic, sa lasi buruienile pe langa tufe si intre ele. Fa asta pe o mica parceluta, si de cate ori mergi coseste zona respectiva, doar atwt, iarba rezultata las-o pe langa piciorul tufei a doua zi. In prima zi dupa cosit nu o strangi, ea se usuca la soare, apoi la greblat o aduni la piciorul tufelor, ca pe un mulci. Nu conteaza ce apare in zona aia, ia-ti mintea, nu analiza ce plante formeaza zona de buruieni, tu coseste mereu cand ajungi acolo.o sa vezi ce se intampla.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Dalia

Es, ai mare dreptate. Anul trecut am pus iarba cosita la baza plantelor si a fost mult mai bine. In plus, am lasat sa creasca iarba, din loc in loc, printre plante. Nu am mai procedat ca in alti ani, decopertand tot pamantul, ca pe un strat de legume. De fapt, asta a fost ideea lui Tudor, sa las plantele "sa creasca oarecum in iarba". El vine in "inspectie" si ma trage de urechi, spunandu-mi: "eu as face altfel, nu-mi place cum arata asa".   :D Ma si ajuta la treaba, dar ma incanta, mai ales, ideile lui. Trebuie sa recunosc ca parerea lui conteaza pentru mine.  Am un sot... !  :x  :P

Dalia

Am uitat sa spun ca, brandusele de primavara au iesit atat de frumos in iarba, fata de alte dati, cand rasareau din pamantul dezgloit.  :)

einsteinitza

Bun baiat! ;) :-bd
Da, exact asta am observat si eu, ca e mult mai frumos fara sa faci strat, fara sa ai pamantul gol si mai ales, pamantul ala gol sa nu mai fie o corvoada, mereu cu buruieni, mereu uscat, mereu de dat cu sapa.  Imi pare rau ca nu mai sunt pozele de pe photobucket sa va arat. Ai dreptate, brandusele in oarba arata natural, brandusele in strat dee pamant arata infipte acolo .
Plus muuunca! Munca in zadar, fiindca in natura nicaieri nu vezi pamantul gol!


Pentru tine mai ales, Anas, ar fi aur curat metoda, fiindca gradina ar fi protejata de socurile de temperatura si de uscaciune, mai ales ca nu stai cu furtunul in mana.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

anasstasia

Dalia, tu ai iarba, eu am doar stir prin toata gradina....Eu nu smulg nici un fir de iarba din gradina. Singurul lucru de care ma apropii este stirul, atita tot...

Dalia

Am vazut de cumparat multe soiuri de iarba, inclusiv rustica, cu seminte de floricele din acelea albe. Eu am cumparat anul trecut, ca sa acopar unele zone sapate, insa, din pacate, n-am nimerit un soi bun. Acum, dupa iarna, zonele acelea sunt uscate, pe cand cele acoperite cu iarba naturala arata frumos, inverzite. Dar, asa cum am spus, poate n-am avut noroc la soi. Trebuie sa fie de cumparat si din acelea care arata bine tot timpul, nu numai un sezon.

sandaveturia

Poti sa pui si ceva acoperitoare, gen cerastium, geranium. Se intind bine. Sau carex, ca iarba decorativa.

anasstasia

Am pus anul trecut cerastium si a decedat cu succes...Canicula l-a doborit...
Am cumaprat anul trecut trifoi si iarba. Trifoiul a aparut anemic ici-colo, iar iarba a fost nu stiu ce soi, ca s-a facut inalta de zici ca erau balarii nu iarba...
As vrea seminte din banala iarba, nu gazon, nu flori, ci iarba aceea normala ca si dimensiuni....Zici ca-mi doresc luna de pe cer, nu altceva....

claude

Sa stii ca trifoiul totusi e o optiune buna, dupa ce rasare si prinde un pic de putere chiar daca e canicula si seceta vara si se usuca frunzele la suprafata, dupa ploaie rasare din nou, radacina supravietuieste, ca si la iarba clasica. Chiar daca e mai rarut acum, ai rabdare, ca el se indeasa, se intinde si formeaza covoare
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

sandaveturia

Trifoiul rasare din al 2-lea an. Asa am pus eu gazon rustic si in al 2 lea an a fost plin de trifoi, in primul an nimic. Si ma tot gandeam de unde a aparut brusc trifoiul. Nu mi-am dat seama in prima faza. Oricum si astea sunt experiente pe care le inveti in timp.

geodezia

ne apucam de permacultura pina la urma nu mai sapam nu nimk ... si as arup oasele si salelel degeaba
ce credeti ca aia aveau sape sau scule ca noi puneu cu degetu rosia in pamint si nu o mia stropeau si crestea si hranea un trib intreg dintr-o rosie .. ma apuc de asta permacultura ce sa mai ..

einsteinitza

In general pe un camp de tip pasune nu prea ai iarba normala! Nu face fata la asa zisele buruieni, de fapt flori de camp. In principiu, daca reusesti sa cosesti de vreo trei patru ori pe an, FARA SA PLIVESTI ABSOLUt  NIMIC, plantele, adica buruienile, nu mai ajung sa se faca mari si sa faca seminte. Vor ramane doar cele scunde, care rezista la taieri. Deci, cele de tipul urzicii, ierburile inalte, daca sunt anuale si ies din seminte in doi trei ani nu mai au din ce sa iasa, iar cele mari, frunzoasele nu rezista la atatea taieri. Nu te intereseaza ce ai acolo, ca e stir sau nalba salbatica, astea mari dispar in timp, sau se adapteaza la a a rmane mici. Vorbeste acum daca te mai duci cu vreun vecin, cumpara un sac de  rest dde fan, acum e pe ultima suta de metri si e numai samanta marunta, imprastie-l, da cu grebla putin, apoi doar cosesti de cate ori ajungi. Fara sa scoti stirul sau altceva. Daca stirul sau urzica sau alta verzitura reusesc sa se intinda si sa stea scunde,iti fac covor verde si asta urmaresti. Daca eu as analiza cee la mine pe jos mi-ar trebui trei determinatoare botanice! E des, e verde, sa fie sanatoase! Ca pe mine numa intereseaza ce neam sunt.
Sa stii ca astea sunt invatate in timp, in sute de ore de stat in genunchi la plivit, solutia nu a venit brusc, dar citind si experimentand am reusit sa inteleg si maiales sa accept. Fiindca si eu aveam perspectiva buruienilor care trebuie schimbata cu cea a covorului verde.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

anasstasia

Multumesc Es si voua tuturor ca va rupeti din timp sa-mi oferiti sfaturi.  +hug +hug +hug


gabriela jalba

Anas,dar papadiile?? N-au iesit papadiile?
  Gradina ta arata fain acum,e numai floricele si tufite si pomi inflorirti. E frumos !!! Spor la treaba si ..fara stir !!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=