TotalMush Community

DESPRE GRADINI => TRANDAFIRI => Topic started by: Schnuppe on May 23, 2010, 03:48:53 PM

Title: Summer Song
Post by: Schnuppe on May 23, 2010, 03:48:53 PM
Este un englezesc destul de mare , la mine este in al doilea an si deja am un lastar de 1,8 m , toti ceilalti lastari depasind lejer 1,2 m . Probabil ar merge transformat intr-un urcator .

Florile marisoare , in jur de 8 - 10 cm au o culoare unica , un fel de portocaliu inchis . Floarea este rozetiforma cu petalele stranse , nu le deschide complet nici cind se usuca floarea . Pastreaza culoarea foarte bine in semiumbra , la soare se deschide spre un fel de roz pe petalele exterioare . Parfumul este fructat , un amestec de fructe .

Un trandafir Austin splendid si unic din punctul meu de vedere !

Postez una din primele flori aparute jos din cauza peggingului :

(http://i247.photobucket.com/albums/gg122/CC_Schnuppe/520copy.jpg)
Title: Re: Summer Song
Post by: Ionela on May 23, 2010, 03:52:25 PM
Deja mi-ai dat total cu ceatza :o :o Noroc ca esti obisnuit sa fii mereu laudat ;)
Title: Re: Summer Song
Post by: Schnuppe on May 23, 2010, 04:01:47 PM
Am postat fotografia ca sa vedeti culoarea , mai pusese un link Es si i-am spus ca nu arata asa in realitate . Asta e culoarea lui reala , e fascinant !

Eu i-am facut pegging , am legat ramurile de sol si a dat o multime de lastari floriferi toti , problema este ca lastarii astia sint aproape la fel de grosi ca ramura asa ca au inceput sa se aplece aiurea . Inca nu stiu cum sa-l dirijez , ori astept la anul sa am ramuri mai groase pemtru legat ori ii fac tutori mari .

Este un trandafir de talie foarte mare , ocupa mult spatiu dar merita !
Title: Re: Summer Song
Post by: Ionela on May 23, 2010, 04:12:59 PM
Intr-adevar are o culoare pe care mi-e imposibil s-o denumesc.  :o :o Nici rosu, nici portocaliu... Un tradafir superb!
Imi imaginez ca la asa vitalitate, nici vigoarea nu ii lipseste! Probleme cu fainarea?? Nici un punct problematic in afara celui legat de cresterea extinsa  si cerintele de spatiu?
Title: Re: Summer Song
Post by: Schnuppe on May 23, 2010, 04:23:55 PM
Extraordinar de rezistent , are frunzele lipite de cele ale lui Cubana , trandafirul care mi i-a imbolnavit pe toti si care era alb de fainare , si nu are nimic , absolut nimic . Anul trecut nu a facut macar o picatura de patere negra , este foarte rezistent . In schimb M.W. este mai sensibil , de altfel Austin ii si incadreaza in 2 clase diferite , M.W.  este hibrid de Old roses iar S.S. este din clasa Leander .

In ceea ce priveste culoarea , Austin ii spune " burnt orange " ( dar mentioneaza ca nu neaparat ) , un fel de portocaliu inchis . Pe wiki spune ca parul roscat ar fi burnt orange , deci s-ar putea spune la S.S. ca este roscat , nici rosu nici portocaliu .   
Title: Re: Summer Song
Post by: Ionela on May 23, 2010, 04:34:32 PM
Atunci e trandafirul perfect - sau unul dintre perfecti! Frumos este, parfumat - asijderea, deosebit - nu mai spun, rezistent - cat cuprinde! Ce altceva mai poti dori de la un trandafir?
Title: Re: Summer Song
Post by: Schnuppe on May 23, 2010, 05:05:56 PM
Ei perfect ... De exemplu exagereaza cu greutatea florilor , cam toti austinii fac la fel , au flori mari si grele , daca ploua s-a zis cu etalarea , se pleostesc aproape toate , lastarii nu prea pot sustine greutatea florilor . Si problema asta o au si fara ploaie , stii cum infig intr-o veselie  tutori pe linag M.W ?  S.S. este prea mare pentru bete , la el trebuie niste tutori mari din fier . 

Probabil in citiva ani cind ramurile se vor ingrosa serios atunci si lastarii porniti de la baza vor fi grosi si poate o sa arate altfel .
Title: Re: Summer Song
Post by: Ionela on May 23, 2010, 05:12:36 PM
Da' stiu ca esti carcotas! :D :D Tu chiar vrei sa arate mereu asa ca in tablourile tale (ca nu prea pot sa le numesc fotografii!)?? Amandoi sunt trandafiri de rasa 8)... Asa incat bucura-te de partea frumoasa  ;)
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on May 23, 2010, 08:36:52 PM
Este o culoare absolut superba.
Nu stiu daca te ajuta, dar in Praktiker exista niste cercuri concentrice cu intrari,care se adauga la un par si sustin ramurile mai moi la tufe.Eu le folosesc si la trandafiri si la bujori
Title: Re: Summer Song
Post by: Schnuppe on May 23, 2010, 11:50:11 PM
O sa vad cu arata desi am facut pegging , acum n-am cum sa-i pun cercuri .
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on May 24, 2010, 07:52:41 AM
Banuiesc ca acum nu mai poti, pentru ca ai optat pentru pegging, spuneam doar ca informatie, pentru toata lumea interesata. Mama mea le foloseste cu succes, pentru ca nu iubeste deloc peggingul, spune ca nu se poate tunde iarba din cauza legaturilor. ;D
Title: Re: Summer Song
Post by: myosotis on May 24, 2010, 09:21:52 AM
SS e intr-adevar o incantare , iar culoarea ... deosebita.
Es, daca te referi la cercurile verzi de plastic, am folosit si eu dar, nu mi-au placut fiindca s-au rupt foarte repede.
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on May 24, 2010, 09:32:31 AM
Da, la alea ma refer.Mama are de doi ani, eu sunt cu peggingul. ;D
Title: Re: Summer Song
Post by: Schnuppe on May 25, 2010, 10:14:17 PM
Lastarii s-au aplecat toti , arata ca naiba . Florile sint prea grele pentru lastari , pur si simplu sint orientate spre sol , ca sa le vad trebuie sa le intorc . Si am o gramada de flori , pe o  ramura am in medie  10 lastari fiecare fiind florifer plus lastarii nelegati  .

Nu merge pegging , sint foarte suparat !  >:( 

Ma gandesc sa fac un suport , 2 bare de fier inalte de 1,5-1,8 m de la nivelul solului intre care sa sudez bare mai mici orizontale si sa-l leg ca pe cataratori . Am deja un lastar gros cam de 2-3 cm si inalt de 1,8 m care a pornit ca nebunul direct din baza . Cred ca merge legat si dirijat pe oblic sau pe orizontala .
Title: Re: Summer Song
Post by: Schnuppe on May 25, 2010, 10:49:09 PM
Ascunde-l repede ca-mi strica topicul  :P . Vai de soarele si de luna lui , e legat aiurea de tot . In primul rind grilajul ala e prea ingust , ar trebui sa fie cam de 1m latime , minim . Apoi , ramurile le legi fie orizontal fie oblic la maxim 45 de grade ca sa obtii maximul de lastari floriferi , nu exista legare verticala , aia e asa ... ca sa fie legati ca altfel pica pe jos . 

Altfel e doar un trandafir galben si lung cu citeva flori legat de ceva .

Chestia e ca Summer Song nu e urcator , ma gandesc eu sa-l leg ca pe un urcator . 
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on May 30, 2010, 04:30:32 PM
Are o culoare tare turbata. Mereu am impresia ca ceva nu e in regula cu poza, de-i asa frumos.
Title: Re: Summer Song
Post by: Ionela on May 31, 2010, 08:51:10 AM
E frumos cum numa-n vis....  :o :o :o
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on December 10, 2010, 04:10:01 PM
wow incepe sa imi placa din ce in ce ,mai mult
Title: Re: Summer Song
Post by: gentiana on December 10, 2010, 04:39:18 PM
Schnuppe ,n-am ce comentat, trandafirul are o culoare superba si poza e...........divina
(si sa stii ca nu laud foarte des :P)
Te-ai gandit  sa-i pui "cos"?
Eu numesc "cos"o intersectie de 2 "U"  cu baza in sus si cu inca 2-3 cercuri pt prin ramurile joase
Se vad in pozele mele suporturile respective
E exact genul de trandafir care ar imbraca "cosul" si ar aparea ca un soi de turn plin de flori
Se pot prinde crengile de structura incat sa arate bine
Culoarea ar fi un orange-caramiziu
L-am vazut  si in poze (unde era mai mult orange spre galben ) dar si in realitate si era ceva intre roz si orange,mai deschis mult decat al tau
O fi ceva in legatura cu substratul
Oricum culoarea de la al tau e mult mult mai interesanta
 Daca ai face un colt orange,s-ar putea combina cu Westerlandul(nu-s foarte multi trandafiri  in gama asta coloristica)
Alaturi de Cubana ? Merg impreuna?
Title: Re: Summer Song
Post by: Schnuppe on December 10, 2010, 06:59:25 PM
Summer Song este acum plantat grupat , am doi mari si un pui mic plantati la 50-60 cm unul de altul , sant intr-o grupare de 3 bucati cu buxus in fata . Sper sa obtin o supertufa foarte mare si mai ales lata dar sa vedem daca au supravietuit mutarii , unul si-a miscat deja mugurii dar cel mai mare nu arata deloc bine . Voi vedea la anul daca s-au prins toti . Voua nu vi se pare curios ca pe tot netul nu gasesti o fotografie cu tufa de la S.S. ?  Si este deja prin gradini de cativa ani . Este foarte dificil .

In privinta culorii , sper ca va dati seama ca si eu ca si altii incerc sa pozez cele mai frumoase flori , in perioada in care floarea are culoarea cea mai intensa . Din pacate , si cititi cu foarte mare atentie ce va scriu aici , culoarea aceasta dureaza foarte putin , ca orice trandafir portocaliu de genul acesta ajunge destul de repede la roz , un roz dezagreabil , decolorat . Daca tineti cont ca floarea nu se deschide complet aproape niciodata si se mai si arde cu negru de la soarele puternic de vara aveti tabloul unui trandafir ce este inconjurat de un supertamtam comercial sau poate doar naiv .

In concluzie , este un trandafir cu habitus ciudat , flori foarte frumoase dar care dureaza extrem de putin si care se decoloreaza urat .

De altfel , o sa vedti din experientele voastre , sant putini englezesti care arata ca in fotografiile dupa care va imaginati voi ca vor arata , va pun in garda ca sa nu va desumflati .
Title: Re: Summer Song
Post by: cristinaf on December 10, 2010, 07:39:37 PM
Am gasit eu o poza, e drept ca-i cam micuta, dar in care se poate vedea si tufa.  
Title: Re: Summer Song
Post by: Schnuppe on December 10, 2010, 07:56:34 PM
Aia zici tu ca e tufa ?  :)  Nu are nicio relevanta , nu arata asa . Tufa este ciudata , ramuri lungi , cresteri anuale oarecum verticale , lastarii subtiri nu sustin florile si cad . Nu este deloc bine imbracat , nici in ramuri si nici in frunzis , nu face o tufa compacta .
Title: Re: Summer Song
Post by: cristinaf on December 10, 2010, 08:02:23 PM
Pai i-am spus si eu tufa pentru ca nu stiam altfel cum sa-i spun. Daca te uiti in raport cu gardul, se observa ca e fotografiata de mai sus si pare a fi legata de un tutore ca sa aiba pozitie verticala.
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on December 11, 2010, 03:10:03 PM
sa inteleg ca trebuie sa il pun mai la scuteala nu in plin soare ?intreb ca eu acum il cumpar si sa stiu cum sa il plantez .
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on December 11, 2010, 04:05:57 PM
multam mult asta inseamna pentru mine ca sa il pun intr-un loc in care dimineata pina pe la 12-13 sa aiba soare si cind se pune soarele puternic sa fie in umbra . cred ca am un asemenea loc pentru el
Title: Re: Summer Song
Post by: Schnuppe on December 11, 2010, 04:18:07 PM
Da , cred ca ar fi foarte bine asa .
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on December 11, 2010, 05:01:51 PM
pai cred ca  are acelasi habitat ca monika . tot asa si monika il am mai la umbra si sta floarea frumoasa orange si se deschide frumos
Title: Re: Summer Song
Post by: cristinaf on March 11, 2011, 03:28:19 PM
Am gasit pe net o poza frumoasa in care se vede tufa intreaga de summer song si daca pana acum nu l-am vrut, de acum parca imi face cu ochiul.
http://4.bp.blogspot.com/_p0xGXA438Og/SiQeydnomeI/AAAAAAAACa4/fu6rK5EKR9g/s1600-h/Rosa+Summer+Song.jpg
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on March 11, 2011, 03:39:08 PM
Blogul:
http://agardendiary.blogspot.com/2009_06_01_archive.html

Si:
http://agardendiary.blogspot.com/search/label/English%20roses
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on March 11, 2011, 03:40:12 PM
wow . sper sa se prinda arata bestial ..
Title: Re: Summer Song
Post by: claude on March 11, 2011, 10:45:28 PM
 +hypno +hypno +hypno Mama ce gradina are ungurul...ma apuca depresia  :o
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on March 11, 2011, 11:05:04 PM
Bobo, tu pui linkuri de-astea de studiat mult timp, n-am ce zice, superb. :-bd
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on March 12, 2011, 12:00:17 PM
are gradinar . si spatiu .si bani sa cumpere toate soiurile . si rabdare sa le pozeze .si ce sa mai il urasc
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on July 28, 2011, 12:06:24 PM

S-a prins si butasul de Summer Song in 2 saptamani si 5 zile.

Acum vad ca a dat din pamant un lastar (de obicei abia in anul urmator dau lastari din pamant):
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on July 28, 2011, 12:29:57 PM
Ne spui cum ai facut?
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on July 28, 2011, 12:36:24 PM

Ca de obicei l-am pus la prins in turba cu nisip. Nu stiu daca este specific la Summer Song sau tufa mama era mai la umbra dar butasul avea lungimi mari intre noduri.

Oricum este primul butas la care da lastar din pamant in timp asa de scurt, de obicei abia in iunie anul urmator incep lastari din pamant. Si am pus vreo 70 de butasi in ultimii 5 ani...
Title: Re: Summer Song
Post by: flordel on July 28, 2011, 12:37:39 PM
70?  :o
Si ce-ai facut cu ei?
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on July 28, 2011, 12:49:31 PM
Unii i-am pus in gradina, altii i-am dat la schimb, altii au "murit" iarna ca de obicei nu-i protejez (si daca nu intra in iarna cu radacini bine formate este mai tragic).

De aceea este mai bine sa pui butasi cat mai devreme, ca sa se "stabileasca" pana in toamna.
Title: Re: Summer Song
Post by: flordel on July 28, 2011, 01:05:03 PM
Eu folosesc o cu totul alta metoda.
Ii pun la prins acum in august, direct in gradina cu sticla-n cap. Sticla ramane pe pozitie pana in primavara. In felul acesta au protectie peste iarna.
As putea totusi sa pun in gropa din gradina amestecul care-l faci tu, ar fi mai bine.
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on July 28, 2011, 03:33:14 PM

Stiu, dar cred ca imi place mai mult sa vad eu cand trec radacinile prin ghiveci. ;D
Title: Re: Summer Song
Post by: claude on July 28, 2011, 03:37:14 PM
Bobo, da' ce ghivece folosesti de vezi trecand radacinile prin el? Ca eu ii pun in ghivece mari, sa aiba loc sa-si dezvolte radacinile. Ale tale ghivece sunt mici-mici sau sunt transparente, de li se vad radacinile?
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on July 28, 2011, 03:43:08 PM

Eu folosesc ghivece cat mai mici, maxim 11 cm si umplute eventual pe jumatate. Mai nou folosesc si ghivece transparente ca nu mai am rabdare 4-6 saptamani pentru a vedea daca s-au prins sau nu.
Title: Re: Summer Song
Post by: claude on July 28, 2011, 09:29:03 PM
Pai nu-i cam nasol cu ghivece asa mici, sa se chinuie acolo cateva luni pana toamna cand pot fi transferati in gradina?  ???  Eu consider ca daca inradacineaza in ghivece mai mari sunt si mai putin deranjati la radacini in momentul transplantarii, eu ii scot cu tot balotul de pamant ca nici nu-si dau seama ca au schimbat domiciliul  :D
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on July 29, 2011, 10:25:27 AM

Pai cine a zis ca se chinuie cateva luni? Cum apar radacinile si cum mugurii incep sa creasca, ii transplantez in ghivece mai mari.
Title: Re: Summer Song
Post by: claude on July 29, 2011, 05:36:11 PM
Eu evit sa ii  transplantez de mai multe ori pentru ca mi-e teama sa nu deranjez radacinile abia formate si pe urma sa stagneze. Prefer sa-i las in pace sa se dezvolte cat mai mult pana la venirea iernii. Ba mai mult, s-a intamplat chiar sa ingrop butasul cu tot cu ghiveci, ca era unul inmultit de tata si pe care eu nu-l voiam in dublu exemplar dar mi-a fost mila sa-l arunc asa ca am ingropat ghiveciul gandindu-ma ca in primavara il fac cadou cui il doreste. Au trecut iarna asa fara probleme
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on July 29, 2011, 06:34:26 PM
Cred totusi ca Bobo face bine cu ghivecele mici. In general la toate plantele stiu ca e bine sa fie in concordanta marimea plantei cu ghiveciul, ca sa poti gestiona mai bine umiditatea.Daca uzi un ghiveci mare si butasul are doar o radacina doua, dureaza pana consuma apa si poate putrezi usor.
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on September 30, 2011, 11:35:01 AM
http://geodezia.sunphoto.ro/flori_2011/38261756
 am taiat si eu unlastar si am pus sub pet de cpm si summer song . 1 saptamina au dat lastarei pe tulpina in sus .. sa-i vad daca traiesc ...
am sa incerc si cu grace .. doamne ce frumos e trandafirul asta e bestial . astia 3 m-au bucurat cu florile lor superbe . daca grace a inflorit de vreo 3 ori in vara asta ceilalti 2 nu au inflroit decit 1 singura data . asa ca am vrut sa ii inmultesc sa fac tufa mai mare .. sper sa reusesc si eu ca d-l Bobo
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on September 30, 2011, 11:37:04 AM
Geo, pe unde umblasi?
Te-ai indragostit iremediabil de englezesti, ce mai. :-bd :-bd
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on September 30, 2011, 12:58:32 PM
http://geodezia.sunphoto.ro/flori_2011/38261756
 am taiat si eu unlastar si am pus sub pet de cpm si summer song . 1 saptamina au dat lastarei pe tulpina in sus .. sa-i vad daca traiesc ...
am sa incerc si cu grace .. doamne ce frumos e trandafirul asta e bestial . astia 3 m-au bucurat cu florile lor superbe . daca grace a inflorit de vreo 3 ori in vara asta ceilalti 2 nu au inflroit decit 1 singura data . asa ca am vrut sa ii inmultesc sa fac tufa mai mare .. sper sa reusesc si eu ca d-l Bobo

Geo, multumesc.
Butasul de SS are deja o tija inalta de 70 cm. A facut si bumb dar l-am rupt.
De cine ziceai ca e frumos, de Grace? La mine butasul pe care il am a facut un lastar de 10 cm, dar este foarte firav si l-am bagat la loc sub PET. Sper sa supravietuiasca.


Title: Re: Summer Song
Post by: flordel on September 30, 2011, 05:35:46 PM
Cred ca de Grace zicea ca-i bestial.
CPM e Crown Princess Margareta.
Geo se exprima codat! +dns
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on May 27, 2012, 06:22:48 PM


Dupa iarna trecuta a fost foarte afectat, dar am reusit sa-l salvez:

Title: Re: Summer Song
Post by: claude on May 27, 2012, 06:40:25 PM
 +apl   Trandafirul asta mereu imi da palpitatii, parca nu-i adevarat  +hypno

Hai Bobo, tu ce zici de parfumul lui, sunt curioasa, ca pentru mine are un parfum tare deosebit, nu seamana cu nici un alt trandafir
Title: Re: Summer Song
Post by: cristinaf on May 27, 2012, 06:56:31 PM
Claude, ma faci sa mor de curiozitate pana infloreste. +ham Macar culoarea si forma se vad in poza, dar mirosul...
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on May 27, 2012, 07:08:44 PM
Spre deosebire de alti englezesti (Pat Austin si chiar Abraham Darby) care nu au avut miros la prima floare, la Summer Song am simtit mirosul de ieri cand era doar bobocul inchis.

Astazi cand a inflorit, floarea mirosea frumos cam de 7 din 10. Spre deosebire de TH mirositori care miros frumos de la prima floare deoarece si tija este de 3 ori mai groasa, presupun ca la englezesti trebuie sa astepti sa apara tija mai groasa cu floare in varf. Asa s-a intamplat si la Abraham Darby anul trecut, care pe tijele subtiri nu mirosea si pe cele mai groase mirosea cam de 8. Astept sa-l vad anul asta.

Referitor la SS, tija este de 2 mm grosime, deci trebuie sa mai astept sa-i vad adevaratul miros. Azi, cand a inflorit Indian Summer, am putut sa fac diferenta, IS mirosea de 9 din 10, iar SS de 7 din 10.

  
Title: Re: Summer Song
Post by: claude on May 27, 2012, 07:21:58 PM
Eu intrebam in primul rand nu de intensitatea parfumului ci de ...mirosul lui  :D
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on May 28, 2012, 10:19:11 AM
si Bobo a raspuns diafan nu intens dar la ss culoarea te vrajeste .. nu mirosul ..daca vrei miros intes iti iei munsteadwood sau falstaff sau ebbb tide cardinal de ricjheliu .. aia miros de intorc nasul dupa ei .. cu cit sunt sunt mai inchisi la culoare cu atit au mirosul mai puternic .. dar de ex si alba plena sau maxima miroase frumos .. .. cam toti englezesti au mirosul ala puternic frumos .. stiti ce mi-ar palce sa iau petale si sa pun prin lucruri sa miroase a trnadafiri .. dar nu ma lasa sufletul sa rup florile .. poate cind se vor face tufele mai bogate .acum  stau in fata unei flori si ma extaziez .. asta fiind munstead woodul  .. WAW
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on May 28, 2012, 10:30:21 AM

Stiam ca vrei sa disec mirosul, dar nu pot sa ma pronunt acum. M-am dus si de dimineata sa-l mai miros, dar nu stiu cu ce sa zic ca seamana. Era tot la fel de puternic ca ieri, foarte placut, "fresh", gen ca la Abraham Darby dar fara partea "fructata" din miros.

Mai am un Summer Song care are boboc, dar cred ca mai are vreo 2 saptamani pana infloreste. Atunci poate ma luminez mai mult.
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on May 28, 2012, 10:46:11 AM
te-a vrajit culoare  :-bd
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on May 28, 2012, 10:52:15 AM
Da, culoarea este deosebita, dar si floarea la mine arata foarte bine, mai ales ca bobocul a indurat vreo 2 saptamani de ploaie.
Nici mirosul nu-i de lepadat si oricum se va intensifica mai incolo.

Ca minus as trece ca nu ramifica frumos, cum ramifica la mine Abraham Darby. Summer Song-ii la mine au o tija-doua si o inalta in sus, drept, la 60-70 cm inaltime. Abraham Darby care anul trecut in martie avea o tija, acum are vreo 16 tije cu boboci, in conditiile in care la mijlocul lui aprilie, am taiat toate tijele fiind intepate de viespie. Unde mai pui ca are soare doar vreo 2,5 ore pe zi.
Title: Re: Summer Song
Post by: sannamaria on May 28, 2012, 11:43:08 AM
e superb Bobo ,dar tu ai numai frumuseti din astea  :)

astept cu nerabdare sa infloreasca si la mine ,dar abia se vad boboci sunt asa de mici  :)
Title: Re: Summer Song
Post by: Carina on May 28, 2012, 11:46:09 AM
Bobo, defectul asta l-am observat si eu la Summer Song-ul meu, dar am crezut ca o fi asa din cauza ca a fost tare pipernicit cand l-am primit de la Petrovic. Si al meu lastareste foarte greu, are o crestere verticala si nu e deloc viguros, flori face destul de putine  :-\ Daca si al tau arata la fel e clar
Pozele in schimb sunt superbe, de maestru  +apl
Title: Re: Summer Song
Post by: claude on May 28, 2012, 11:00:21 PM
Ca sa nu mai spunem, la defecte, ca in soare intens i se ard urgent florile  ;D  Dupa parerea mea locul potrivit pentru el ar fi cu soare de dimineata pana pe la 13.

Eu am unul mic, de anul trecut, pe radacina proprie, e adus din Italia si s-a instalat foarte greu, si acum e pricajit, desi pe radacina proprie de dedesubt inca nu a dat nici un lastar  :-\. Mai am unul plantat in toamna, luat de la Lottum, am topait de bucurie cand l-am vazut, avea 8 lastari cu totul, unii ma grosi, altii mai subtiri, dar arata fenomenal. Peste iarna a inghetat pana la sol, acum are totusi 4 lastari dati de jos, subtirei si fragili...cred ca e fitos sidaca nu are conditiile care sa-i placa nu infloreste bine  :-\   
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on May 29, 2012, 05:47:40 AM
Englezestii nu prea pot fi apreciati in primii ani, sunt cam ciudat, dar dupa o perioada isi arata talentele!
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on May 29, 2012, 08:52:36 AM
al meu e deja in al 2lea an la mine si tot firoscos este doar 4 lastari plini de flori dar mocioflaiti de ploaie si sta la umbra nu e in plin soare ..dar si cind infloreste cite o floare ma unge la suflet
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on May 29, 2012, 10:26:46 AM

Claude te-am salvat, am gasit cu ce seamana mirosul de la SS. Si azi dimineata mirosea cam de 5-6, dupa atata ploaie.

Miroase a bomboane cubaneze cu iz de lamaie si banane.

Acum referitor la tufa, din ce am vazut pe internet creste ca un "arici". Adica dau lastari lungi si drepti, inalti in medie de 70-80 cm cu 1-3 flori in varf. Seamana un pic cu un TH cu tije mai suple si mai tras de par in sus.  =)) Cred ca ar arata mai bine daca s-ar pune 3 butasi apropiati unul de altul.

La mine culoarea s-a pastrat si dupa 3 zile, dar oricum e rece si este ploaie toata ziua. Dar floarea a rezistat.
La mine ar avea soare vreo 2 ore pe zi (nu am de unde mai mult).

In final tot merita pentru forma florii, culoare si parfum.


Title: Re: Summer Song
Post by: claude on May 29, 2012, 01:50:58 PM
Na ca m-ai omorat cu mirosul  :D   Eu nu reusesc sa spun a ce miroase, nu sunt buna la asocieri ale mirosurilor, astept sa am o floare ca sa o miroasa si sotul meu, ca el e bun la mirosit  ;D  Mie-mi place ca este foarte deosebit, mi se parea ca e seamana cu mirosul dintr-o florarie, un amestec de multe mirosuri de flori si verde  ???
Title: Re: Summer Song
Post by: claude on June 02, 2012, 10:10:05 PM
a inflorit si al meu  +dns 

(http://s13.postimage.org/6q19us4qb/SUMMER_SONG.jpg) (http://postimage.org/image/6q19us4qb/)  (http://s18.postimage.org/myec674gl/SUMMER_SONG_profil.jpg) (http://postimage.org/image/myec674gl/)
Title: Re: Summer Song
Post by: Dalia on June 02, 2012, 10:33:19 PM
Frumooos! Il astept si eu pe al meu.
Title: Re: Summer Song
Post by: sannamaria on June 03, 2012, 10:06:47 AM
e superb  :)
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on June 03, 2012, 11:00:41 AM
am postat de 2 ori
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on June 03, 2012, 11:01:40 AM
NA vedeti da frumos este si daca iti viri nasul in el si miorase ... frumos si ceva off topic aratara rozariul de la Arad la tele  f mare f frumos multe rose   ingrijite    cu dragoste  .. f frumos
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on June 04, 2012, 07:23:05 AM
Da, rozariul ala e munca unei iubitoare de flori, nu inteleg de ce forumistii din zona nu il viziteaza, are si o colectie impresionanta de lalele, una de bujori arbustivi-cateva sute, adusi din China, un lac frumos reamenajat. Chiar ma tot intreb de ce lumea nu pune poze de acolo, chiar nu il viziteaza nimeni, in afara de Flordel?
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on June 04, 2012, 10:46:25 AM
totusi 2000 de rose pe 3 ha e ceva de munca chiar daca a inceput de la o .. inteleg ca a cumparat 25 de ha si vrea sa se extinda .. de ce nu vind  ca ar face dumping la eutopia si la ceilalti care vind aiureli la preturi externe si peste ele
Title: Re: Summer Song
Post by: cristinaf on June 04, 2012, 10:49:03 AM
Pai, ea e doamna de la Eutopia.
Ca sa vinzi, trebuie sa produci, nu e acelasi lucru cu a avea un parc. Am vazut si eu aseara la Kanal D reportajul.
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on June 04, 2012, 10:55:36 AM
 +ham pai  insemana ca nu vinde din productia proprie ca la eutopia aduc din afara .. si au niste preturi  ...mama mama =)) =))
Title: Re: Summer Song
Post by: cristinaf on June 05, 2012, 03:23:23 PM
In sfarsit il vad si eu pe viu, culoarea e intr-adevar extraordinara si forma florii e frumoasa, dar despre miros nu prea am ce sa spun. Si chiar m-am straduit, l-am tot mirosit in momente diferite ale zilei, totusi nu m-a impresionat, dar e posibil si din cauza ca trandafirul meu e inca foarte mic...
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on June 05, 2012, 03:27:43 PM

Cand l-ai plantat? Ce diametru are floarea?

Pe ala fotografiat de mine, l-am plantat la sfarsitul lui August si era un "bat" prins tot atunci. Cand a inflorit acum, mirosea foarte frumos si destul de tare.
Title: Re: Summer Song
Post by: flordel on June 05, 2012, 03:33:21 PM
Deosebita culoarea, ma intristez ca nu stiu unde l-as mai putea pune! ;D
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on June 05, 2012, 03:34:14 PM

In locul lui Cubana  ;D
Title: Re: Summer Song
Post by: cristinaf on June 05, 2012, 03:36:25 PM
E plantat in toamna, iar floarea are 8cm.
Miroase si al meu intr-adevar, eu il percep ca fiind un miros 'fructat', ca sa zic asa, dar nu ma da pe spate.
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on June 05, 2012, 07:46:02 PM
hai ma ziceti si voi suav da culoarea e turbata rau
Title: Re: Summer Song
Post by: roxanicibogdanici on June 05, 2012, 07:57:00 PM
va propun o ghicitoare ( sau o identificare). Se vorbeste mult despre culoarea nemaintalnita a Lui Summer Song. Eu cred ca ceea ce atrage mai mult e parfumul. Acesta e intr-adevar unic, suav si fructat. Am avut ocazia sa vad inflorit in aceelasi timp SS ( nou la mine in gradina, din primavara)  si un TH neidentificat achizitionat in urma cu ceva ani din magazin de profil. Am fost surprinsa sa constat ca au exact aceeasi culoare.
Title: Re: Summer Song
Post by: roxanicibogdanici on June 05, 2012, 07:58:07 PM
si SS: :)
Title: Re: Summer Song
Post by: flordel on June 05, 2012, 08:01:37 PM
Din poze mie mi se pare ca seamna si cu For You With Love a lui Es! Si cu Super Trooper! ;D
Si da seamana si cu TH tau, care nu stiu cine e... :D
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on June 05, 2012, 08:09:11 PM
e turbat culoarea cred ca este cel mai reusit trandafir oranje .. si roxana ( asa o chema pe rontzi a mea ) th tau are o culoare frumoasa .. mie imi place culoarea asta la nebunie cu toate ca nu am nici o toala in ton
Title: Re: Summer Song
Post by: claude on June 05, 2012, 08:16:52 PM
 =))  Na Geo da cum iti veni ideea sa te asortezi la toale cu trandafirii?  =))

Roxanici, m-ai dat pe spate cu comparatia, eu cred ca ne pacalesti, ai photosdhopat tu ceva ca eu n-am mai vazut culoare ca a lui Summer Song  :D  Mai deschis, mai inchis, mai aprins, da' nu ca el  ;D
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on June 05, 2012, 08:18:55 PM
culoarea adevarata  e ca la Bobo  stiu sigur si ca la Ika ...eu nu am pozar bun ca sa surptind culoarea dar asa e ca la cei 2
 Ma Claude  nu iau pe toale oranje ca da lumea cu pietre dupa mine da mie imi place culoarea
Title: Re: Summer Song
Post by: roxanicibogdanici on June 06, 2012, 08:10:22 AM
sa stii ca si eu am ramas surprinsa, vazusem o gramada de poze cu SS dar nu pe viu( adica la mine in gradina) . Intamplator au avut floare chiar  in aceelasi timp si TH neidentificat si SS si de asta am putut face comparatia. Daca mi-aduc bine aminte mai era cineva pe un forum care facea aceeasi observatie referitoare la culoarea asemanatoare cu un TH
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on June 06, 2012, 08:25:54 AM
cum necum culoarea e bestiala
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on June 06, 2012, 11:01:06 AM

Ar fi doi TH care seamana la culoare in soare intens: Tanor Star/Tropicana (1962) sau Hosteinperle (1987).

Am prins si eu unul din butas in toamna (inca nu stiu sigur ce este, as inclina spre Tanor Star):Dar Summer Song are culoarea aia aprinsa si la umbra si la soare.
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on June 06, 2012, 01:25:51 PM
Mai este si Uwe Seeler, are aceeasi culoare, si poate si Cheshire Life daca nu cumva e mai puternic.
Title: Re: Summer Song
Post by: roxanicibogdanici on June 06, 2012, 06:04:21 PM
eu cred ca e Holsteinperle . Seamana cel mai bine  http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.54677

Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on June 06, 2012, 11:43:13 PM

Si cu asta nu seamana mai bine, cu petala aia centrala ?  ;D :

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.140732
Title: Re: Summer Song
Post by: cristinaf on June 07, 2012, 08:38:30 AM
Si chiar de or mai fi TH care au culoarea asta, nu au forma florii asa. Deocamdata imi place, mai tarziu, oi vedea ce parere am sa am.
Singurul pe care mi-a casunt e Falstaff, in toamna s-ar putea sa plece.
Title: Re: Summer Song
Post by: anasstasia on June 07, 2012, 08:43:21 AM
Mie imi place tare mult falstaff. Culoarea este tare frumoasa, are un parfum placut....
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on June 07, 2012, 10:02:34 AM

Totusi nuanta este altfel la SS. Un "Vermilion" cum zic strainii, un portocaliu spre rosu aprins. Si pentru mine este un trandafir preferat, cel putin acum  ;D , datorita culorii, formei florii si mirosului.
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on June 12, 2012, 11:57:33 AM
Maine cred ca se deschide:

Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on June 13, 2012, 11:48:11 AM
Si s-a deschis:

Title: Re: Summer Song
Post by: Pufa on June 13, 2012, 12:03:23 PM
E superb./
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on June 13, 2012, 01:03:05 PM
mama d-l Bobo ce iti place rosa asta ..e frumos si eu  :x :x
Title: Re: Summer Song
Post by: sannamaria on June 13, 2012, 03:33:00 PM
Bobo  ! e superb ,m-a lasat muta  :D
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on June 18, 2012, 10:34:28 AM

Inca niste flori. Ca si la Pat Austin trebuie ferit de soarele dupa ora 12.00:

Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on June 18, 2012, 10:37:44 AM
O minunatie!
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on June 18, 2012, 11:48:12 AM
ihi
Title: Re: Summer Song
Post by: Dalia on June 19, 2012, 11:00:22 PM
S-a deschis si la mine prima floare de Summer Song. Pe langa culoarea deosebita, am remarcat si un parfum foarte placut.

Title: Re: Summer Song
Post by: Dalia on June 25, 2012, 09:19:52 AM
A mai facut cateva flori:

Title: Re: Summer Song
Post by: claude on June 25, 2012, 01:31:49 PM
Ce poza frumoasa i-ai facut  +apl
Title: Re: Summer Song
Post by: Dalia on June 25, 2012, 01:33:37 PM
Da, am prins un moment, cand pe centrul uneia dintre flori s-a strecurat o raza de soare. Mi-a placut si mie ce-a iesit.  :-bd
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on June 25, 2012, 03:17:35 PM
Mmm. ce frumos!
Title: Re: Summer Song
Post by: Rux on June 25, 2012, 08:42:26 PM
S P L E N D I T ! (la patrat ,adica ia in calcul si poza)
Title: Re: Summer Song
Post by: Dalia on June 25, 2012, 10:27:47 PM
A picat raza de soare, astfel incat in interiorul florii pare ca se afla un bec.
Title: Re: Summer Song
Post by: sannamaria on June 28, 2012, 09:00:30 AM
(http://inlinethumb30.webshots.com/51421/2753197800104883641S600x600Q85.jpg) (http://home-and-garden.webshots.com/photo/2753197800104883641MEJATC)
(http://inlinethumb38.webshots.com/51301/2728994290104883641S600x600Q85.jpg) (http://home-and-garden.webshots.com/photo/2728994290104883641kAAsoa)
(http://inlinethumb11.webshots.com/49162/2410190560104883641S600x600Q85.jpg) (http://home-and-garden.webshots.com/photo/2410190560104883641gWPUMU)
(http://inlinethumb22.webshots.com/47893/2649392270104883641S600x600Q85.jpg) (http://home-and-garden.webshots.com/photo/2649392270104883641OPEpMk)
Title: Re: Summer Song
Post by: Carina on June 28, 2012, 09:40:52 AM
Foarte frumos  +apl
Title: Re: Summer Song
Post by: claude on June 30, 2012, 12:08:26 AM
Orice defect ar avea adevarul ca e o floare splendida si e atat de deosebit de alti portocalii incat i se pot ierta destul de multe...eu chiar daca va creste urat, slab, chel, etc, cred ca tot nu voi renunta la el, chiar de-ar fi sa-l inghesui intr-un colt mai putin vizibil ;D   
Title: Re: Summer Song
Post by: sannamaria on June 30, 2012, 09:51:42 AM
asa e Claude ! nici eu nu as renunta la el  ;D
Title: Re: Summer Song
Post by: lordu on September 05, 2012, 05:35:15 PM
Am achizitionat si eu un Summer Song. Floarea arata super bine si are un parfum splendid.
Am insa probleme cu el. Dupa ce l-am mutat din ghiveci in pamint i-au picat frunzele. Apoi a inflorit a doua oara, dar florile erau la jumatate ca marime.Lastarii care ii dau, tineri au frunza minuscula. Credeti ca mai are sanse de supravietuire?
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on September 05, 2012, 07:37:54 PM
Pai si tu cand te muti in casa noua nu esti multumit dee la incewput, trebuie sa te obisnuit, nimic nu e unde trebuie. Are si el nevoie de timp. Uda bine, batatoreste bine, si vorbeste-i frumos
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on September 07, 2012, 10:07:36 AM
muzica simfonica lumina solara difuza tot tacimul ca e un pic lenes ..si la mine acu 2 ani prima data specatculos si acu mai putin specatculos da se da el pe brazda lasa ...
Title: Re: Summer Song
Post by: lordu on September 08, 2012, 01:33:27 PM
Pai si tu cand te muti in casa noua nu esti multumit dee la incewput, trebuie sa te obisnuit, nimic nu e unde trebuie. Are si el nevoie de timp. Uda bine, batatoreste bine, si vorbeste-i frumos

Pun poze cu frunzele. stiti cumva ce boala e?
(http://)
Title: Re: Summer Song
Post by: Opal on September 09, 2012, 10:10:01 PM
Seamana a patare neagra
Se face la seceta si la lipsa de substante nutritive
Title: Re: Summer Song
Post by: lordu on September 10, 2012, 09:33:52 AM
Seamana a patare neagra
Se face la seceta si la lipsa de substante nutritive

Seceta nu poate fi, pentru ca ii ud constant. Mai ramine varianta 2
Multumesc
Title: Re: Summer Song
Post by: lordu on September 13, 2012, 10:03:22 PM
L-am scurtat la o palma (oricum ramasese fara frunze), i-am pus terrafertil la radacina si l-am stropit cu Atonik.
Si-a revenit, lastarii au deja 10 cm si frunzele sunt normale, mai mari si fara pete.  :-bd
Title: Re: Summer Song
Post by: claude on September 13, 2012, 10:11:23 PM
Nu stiu  ce sa zic...eu nu l-as fi taiat...patarea neagra nu omoara trandafiri iar lastarii acestia noi s-ar putea sa nu se maturizeze pana la venirea frigului si deci, s-ar putea sa inghete  :-\   
Title: Re: Summer Song
Post by: lordu on September 13, 2012, 11:47:00 PM
Nu stiu  ce sa zic...eu nu l-as fi taiat...patarea neagra nu omoara trandafiri iar lastarii acestia noi s-ar putea sa nu se maturizeze pana la venirea frigului si deci, s-ar putea sa inghete  :-\   

Adevarat, dar cred ca si radacinile trebuiesc hranite cumva. Daca nu din frunze (cum am invatat mai demult la biologie), atunci de unde ?  :-\
Title: Re: Summer Song
Post by: einsteinitza on September 14, 2012, 07:21:44 AM
Radacinile s-au hranit deja, acupm se coace lemnul. Noptile reci dau semnalul de intarire la coaja de pe ramuri, iar seva se retrage incet. In momentul in care tai, stimulezi mugurii dorminzi dee pe resmuri, de la baza lor, sa produca ramurele. Nu va mai lucra la radacini, ci la partea aeriana. Cand sa mai hraneasca cu frunzele, in noiembrie? Nu isi are rostul taiatul, iar ingrasatul la momentul asta este absolut interzis, sunt de aceeasi parere cu Claude. Acum nu se mai taie nimic, nu are timp sa inchida ranile, iar mugureii dorminzi de jos cdare te-ar ajuta eventual in primavara dupa o iarna grea, sa ai acolo unul doi de rezerva incaz ca trandafirul ingheata pana mai jos pe ramura, se epuizeaza acum cu niste ramurele cwre in doua luni ingheata, vor fei verzi   si crude in fata frigului. Unii mai recomanda inca taierea meadie toamna tarziu, sa nu se rupa ramurile la vanturile de ia rana, desi e discutabila interventia, insa se face doar cand deja a venit  frigul si trandafirul si -a retras mare parte din seva, nu mai porneste in vegetatie.
Title: Re: Summer Song
Post by: nicol on January 11, 2013, 05:49:08 PM
Si la mine in gradina( anul 2):
http://nnicol.sunphoto.ro/gradina-_trandafiri_2012/72481122
http://nnicol.sunphoto.ro/gradina-_trandafiri_2012/72481102
Title: Re: Summer Song
Post by: sannamaria on January 20, 2013, 08:32:46 PM
in primul an
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on April 11, 2014, 10:51:22 PM
hei ce va mai face frumosul anu asta la mine are multe ramuri .o sa pozez miine sa il vedeti ,,sper sa fiu multumita de el anu asta frumusetea lu mama
deja face 3 ani  a inceput sa faca tufa definita vorba la Schnuppe
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on September 12, 2017, 02:18:10 PM

Butas de Summer Song inradacinat in iulie anul asta si inflorit pe 18 august in ghiveci.

Acum se pregateste pentru a doua floare: 
Title: Re: Summer Song
Post by: geodezia on September 13, 2017, 01:41:40 PM
asta da e un frumos il iubi mult de tot
Title: Re: Summer Song
Post by: gabriela jalba on October 21, 2017, 08:05:25 AM
Am sa capat si eu unul in curind, dar din cite am citit in postarile anterioare ale fetelor, e......fitos rau !!!! Poate voi avea noroc cu el, ca de ani mi-l doresc.
Title: Re: Summer Song
Post by: BoboROM on March 07, 2018, 11:45:09 PM

Lasa ca-l studiez eu mai mult anul asta. Am avut unul la bloc dintr-un butas de la geo dar era la umbra si abia facea 3-4 flori din cand in cand (frumoase cei drept si mirositoare).

Acum am prins butas de la cel batran anul trecut in iulie, care a apucat sa faca si 3 flori pana toamna.

Acum o sa-l mut de colo colo prin curte sa vad unde i-ar place, la soare, umbra sau jumi-juma.  :D
Title: Re: Summer Song
Post by: gabriela jalba on March 09, 2018, 07:05:56 AM
Eu abia l-am plantat in toamna.Sa vedem cum va evolua la mine,ca la Ozi nu a mers.