DIANA,sper sa nu te superi ca intervin si nici cum o fac. Nu am in cap o formulare preliminara...
Deci:
-de ce se separa tufele de bujor??!!!eu am o tufa la care nu am umblat de 10 ani si s-a inmultit asa fain! De ce trebuie sa o separ?
- ce intelegi prin "bulbii plantelor autumnale" ?
- in august,doar sus-sus-sus,la munte sus! mai infloresc nalbe...in restul tari s-au cam uscat de mult
- Scrii:"se separa bulbii care au inflorit (hemerocalele);" ; despre ce este vorba? am cautat pe google acest hemerocale ,si nu a gasit nimic!!! Bulbii cui?,ca din alea de se pastreaza peste iarna la beci,inca nu se scoate nimic din pamint .Cele mai multe-s in plina floare!
- mergind pe aceeasi idee a bulbilor ce trebuiesc pastrati zici si cum.OK !!! dar care bulbi??
Nu vreau sa fiu rea,dar trebuie totusi mai multa atentie cind se redacteaza ceva ce se vrea universal valabil....
In gradina de legume,acum am treaba la rosii cu copilitul si legatul. Permanent leg la castraveti care-s pe spalier si zilnic culeg. Udat ardei,varza,conopida ,rosii,....Nu ud morcov,patrunjel,telina.In locul de unde am recoltat ceapa si usturoiul,am semanat salata,ridichi,spanac. Fasolele timpurii trebuie smulse si puse la uscat,pt a recolta boabele. Culeg la alte pastai puse mai tirziu,si astept o noua recolta de mazare(semanate in iulie ). Culeg seminte de salata,marar. Am strins cimbru si busuiocul si le-am pus la uscat pt iarna.La fel si alte plante aromate: salvie,maghiran,rozmarin. Rup din frunze la telina ,ca sa-i creasca bulbul mare.
In septembrie se planteaza bulbii florilor de primavara ,care au fost scosi in iunie(lalele,zambile,narcise,...) - scosul lor din pamint e numai pt cine vrea.
CRED ca e bine sa scriem fiecare cam ce facem luna de luna,si tu,DIANA,pt ca tot te-ai oferit ,sintetizezi,sistematizezi,si la anul vom avea un calendar brava!
sper sa nu te fi suparat cu ceva in modul meu de adresare....cu bunavointa si munca,in final poate iesi un lucru bun.
Spor la munca!