Sa revenim la ardei: fiindca acum este perioada de semanat pentru rasaduri, sau cel putin pentru mine, sa le pot scoate la 10-15 mai in gradina, as fi curios sa stiu in ce "recipienti" semanati si daca si cum repicati. Eu seman soiurile "de colectie", la care am 10-20 de seminte, in tavite alveolare de 8x13 alveole (diametru 2,5 cm) sau 10x16 alveole (diametru aprox. 2 cm), cate 1-2 seminte apoi repic in ghivece de 6x6x7 cm. Pentru rasaduri in numar mai mare seman pe randuri in tavi de plastic, apoi le repic la 2-3 frunze adevarate in ghivece. Am vazut la Dedeman zilele acestea tavite alveolare profesionale, la preturi acceptabile (in jur de 4 RON parca). Cred ca sunt foarte practice pentru rasadurile de ardei, de legume in general, cand ai nevoie de putine plante din multe soiuri, desi pare mai migalos sa semeni cate 1-2 seminte in fiecare alveola. Dar se pot eticheta si tine in ordine, plus ca ocupa putin loc in faza de inceput. Doar ca trebuie avuta grija sa nu se usuce substratul fiindca volumul unei alveole este foarte mic si pierde apa usor. Mai apoi trebuie repicat binenteles. Ardeii se pot repica foarte bine in pahare de plastic de unica folosinta si daca vrem sa le tinem o socoteala se poate scrie pe ele soiul cu marker.