Retete "Papa bun"

Started by Aricica, April 01, 2007, 09:53:09 PM

Previous topic - Next topic

costieanuconstantin

 mi-a facut sotia " coltunasi " cu branza de burduf !!! +dns +apl +hug :-*


einsteinitza

La retetele de paine omul este maestru, sper sa fie la fel si la asta!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

adrianam

Da, bine ca ai precizat, ca fratele meu si-a cumparat masina de facut paine si testeaza retete.

Retetele sunt cele din partea stanga a paginii la "Favorite recipes"?

Ii trimit link-ul, poate se inspira! Multumesc!

einsteinitza

Nu sunt retete pentru masina de paine, alea sunt speciale pentru masina de paine! Vezi ca forumul ala are si retete pentru masina de paine!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

GElax

Quote from: einsteinitza on February 11, 2013, 04:08:52 PM
Nu sunt retete pentru masina de paine, alea sunt speciale pentru masina de paine! Vezi ca forumul ala are si retete pentru masina de paine!
ÎMM!!
Viaţa fără un nimic ar fi un nimic şi nici nimicul nu ar mai fi.

gabriela jalba

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

gabriela jalba

Acum doua saptamini am facut prajiturica aia greceasca cu sirop,si luni am prestat-o iar,la cererea "publicului' Am incercat si am congelat citeva prajiturele. Azi am scos si am incalzit in microunde.
  E OK !!!!!!!!!!! Deci puteti avea oricind ceva dulce in casa,in caz de pica un musafir.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

paunita

Ia priviti ce "opturi " am impletit ieri  :)    
De cativa ani tot vad la stiri in data de 9 martie reportaje cu gospodine din Moldova care fare fac niste mucenici tare apetisanti  , ieri n-am mai rezistat , asa ca am purces la treaba si au iesit asa cum v-am aratat , gustul..... nu mai zic !

einsteinitza

Felicitari! Arata foarte bine!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gabriela jalba

Bravo !!!! Io-s batrina,dar n-am facut niciodata sfintisori  +ham +ham +ham
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Rux

Da.. frumos .. si fundalul la fel !

paunita

Va multumesc ! Gabi , cum de nu ai facut sfintisori , ca doar acolo la voi sunt traditionali , la noi se fac placinte sau clatite .

gabriela jalba

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

gabriela jalba

Am nevoie urgenta de ajutor !!!!

Intr-o cratita(cu pereti inalti) teflonata ( noua), pot arde zahar si imbraca peretii pentru crema de zahar ars, rosecrantz, tortul de mere cu crema de zahar ars si pandispan ???
   Pentru toate prajiturile astea, se arde zahar si se imbraca peretii. Pot face asta si cu aceasta cratita teflonata? Nu-i a mea, si n-as vrea sa i-o stric ,ca a dat un sac de bani pe ea.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

paunita

Eu n-as risca . Pentru preparatele de acest gen , cele mai potrivite vase mi se par cele emailate .

einsteinitza

Nu pateste nimic, si eu am facut.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gabriela jalba

adera zaharul la pereti?
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

Da, daca fqci cum ti-am spus, scade putin temperatura zaharului si a peretilor cratitei, dar doar putin cateva secunde, o cufundare a cratitei in apa rece pentru doua trei secunde. Apoi te misti repede, ca se ingroasa si nu il mai misti. Nu cumva sa ungi oala cu grasime ca chiar nu mai prinde!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gabriela jalba

ES, sarumina pentru sfaturi. Acuma l-am scos din cuptor.Arata super si sper ca e si bun. N-am pus fundul cratitei in apa,fiindca plita fiind cu inductie s-a infierbintat mai mult dundul,si am iesit pe balcon la rece,si am imbracat peretii,iar ce a ramas a tapetat fundul in timp racindu-se.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

gabriela jalba

Iaca opera mea:
   
  E delicios!!!!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

Sa va fie de bine, chiar arata minunat!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gabriela jalba

Sarumina ca m-ai sfatuiy si impins de la spate !!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

geodezia


gabriela jalba

In prima postare din pagina anterioara a pus ES o reteta.Eu folosesc una,putin altfel :
 Folosesti o cratita cu fund de 24cm si pereti inalti, drepti,sau usor inclinati inspre partea de sus.
Coca
 - 400gr faina
 - 2oua
 - 110ml lapte
 - 25gr drojdie (sau 1plic)
 - 2plicuri zahar vanilat
 - coaja de la o lamiie
 - 75gr. zahar
Laptele(usor caldut)+zaharul +drojdie=amestecate pina ce drojdiea s-a dizolvat
Faina +aronele,apoi framinti cam 10-20min. Vezi ca daca faina e umeda ,s-ar putea sa iasa coca cam moale. Daca crezi ca e prea moale mai pui puuutina faina.
Crema de unt
  - 130gr. unt
  - 159gr. zahar
Untul moale si freci pina e ca o crema usor de intins.
Caramel
  - 250gr. zahar
Il arzi in cratita si tapetezi cratita ca la crema de zahar ars.
Nuca
- aproximativ 100gr.
Eu am copt(mai multa ) intii in cuptor si am frecat-o calda (afara) in miini de s-a dus din coaja de pe ea. Miezii ramin alb usor rumenii. E muult mai buna asa. Asta am facut acasa si am venit cu nuca dupa mine  =))
Se striveste usor cu sucitorul(o sticla,sau lama unui cutit mai lat),dupa care se toca nu prea marunt.
Mod de lucru :
Intii faci cratita, ca sa aiba timp sa se raceasca. Apoi iti pregatesti crema de unt si nuca(daca o coci si o cureti de coji,incepi cu ea ). Dupa asta framinti,intinzi o foaie cam de 25/36cm (gros cam 1cm). Ungi cu crema de unt cit mai uniform pina in margini,presari nuca cu generozitate si o presezi usoar cu mina,ca sa se lipeasca. Rulezi,tai in 6 si pui bucatile in picioare in cratita(unul in mijloc,celelalte cinci pe margini). Le pui cu sfirsitul de foie la peretele cratitei,fiindca ele cind cresc, au tendinta sa se desfaca. Pui la cald la crescut ,o ora.Apoi coci. Fiecare isi cunoaste aragazul,asa ca timpul....Cam 30-40min la 180grade.Cuptorul preincalzit !!!. Il rastorni imediat ce-l scoti. il intorci cu fata in sus,si de ti-a mai ramas ceva sirop in cratita,ungi cu el fata, ca se intareste caramelul si e buuun,si aratos.
 Succes !!!
Pare greu,dar merge repede.
 Cu prima ocazie am sa incerc si reteta lui ES cu insiropatul,doar ca eu cred ca la creme am sa folosesc mai putin unt.
 
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=