Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Username: Password:
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 121   Go Down

Author Topic: Retete "Papa bun"  (Read 461321 times)

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #350 on: May 09, 2008, 10:21:26 PM »

am eu Moulinex!
si e fff buna (daca are cuva lata. vreau sa zic mai mult lata decat inalta)
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11678
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #351 on: May 10, 2008, 08:13:29 AM »

Cara,cum ai timp,baga reteta de pui cu ghimbir si lapte de cocos!! Depun marturie si aici ,ca e supeeer!!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #352 on: May 10, 2008, 12:59:24 PM »

Am si eu masina de facut paine dar o folosesc destul de rar deoarece eu am timp sa fac paine in stil "clasic". Cred ca este foarte eficienta pentru cei care n-au suficient timp la dispozitie si cand vin de la lucru pot gasi painea calda (sau dimineata cand se scoala), pentru ca poate fi programata sa inceapa sa lucreze la o anumita ora. Dar isi face treaba foarte bine iar painea este f. gustoasa.
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #353 on: May 10, 2008, 02:19:24 PM »

gabriolette, esti sigura ca Romel mai vrea a doua portie?  ::) ;D

deci, pentru cei carora eventual le surade ideea unui meniu mai exotic, iacata puiul cu ghimbir si lapte de cocos:

trei piepturi de pui despielitate, dezosate si portionate
2 cepe
2 catei de usturoi
o radacina de ghimbir de aprox 5 cm
un ardei iute (sau dupa gust, o jumate, un sfert sau...deloc)
200 ml lapte de cocos (pentru gatit, adica fara adaos de zahar)
sare, piper, ulei de masline

intr-o tigaie, se pune uleiul de masline si se perpeleste la foc iute pieptul de pui. se scoate pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta.

se pune in vasul de la blender ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute si se paseaza bine, pana cand compozitia devine pasta. se da la foc, adaugandu-se o cescuta mica de apa si o lingura de ulei, pana ceapa se patrunde bine. se potriveste de sare, piper.

se adauga piptul de pui peste aceasta compozitie si sa lasa la foc mic cca 20 de minute. se adauga laptele de cocos si se mai fierbe 5 minute.

se serveste cu coriandru (frunze) tocat si garnitura de orez natur cu salata.
Logged

stefana

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #354 on: May 10, 2008, 04:40:39 PM »

Eu nu vad ghimbiru'  :-[
Logged

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #355 on: May 10, 2008, 06:08:39 PM »

Eu am masina la Slanic si fac mereu paine cand nu suntem prea multi.E super,o programez seara si dimineata painea e gata.Fac cu seminte,usturoi,cartofi,tarate,germeni de grau,etc.De asemenea fac checuri si aluat de cozonaci sau de gogosi.
Logged

turturica

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 538
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #356 on: May 10, 2008, 07:32:30 PM »

 si retete  de prajituri, cu foi    ???  , imi daaaati si mie?
Logged

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #357 on: May 10, 2008, 09:35:17 PM »

si retete  de prajituri, cu foi    ???  , imi daaaati si mie?
dar ce cantitate iti trebuie
poti sa le faci pe alea"alba ca zapada", sau cu foi de napolitana, sau am facut una de paste cu foi cumparate de la metro, am un pachet in casa, daca vrei ii fac poza, si le-am umplut cu crema de lamaie de la tortul buturuga.
sau poti sa faci cu aluat congelat, un fel de minipateuri
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11678
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #358 on: May 10, 2008, 09:56:44 PM »

Stefana,se rade inauntru cam1,5cm cub.
Es,daca faci o piine cu seminte,m-ai cumparat pe viata!!!!!!  Cred ca-mi trebuie si mie o masinuta de asta,ca mie nu-mi mai place sa sed cu miinile in aluat!!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #359 on: May 10, 2008, 11:08:30 PM »

Eu nu vad ghimbiru'  :-[

 :D

am scris intre serii de musafiri, iertare!

am editat reteta, amu' se vede si ghimbiru.
(sau macar ii puteti simti mirosul!  ;D )
Logged

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #360 on: May 11, 2008, 06:47:11 AM »

Nu stai,Gabi,o programezi seara si dimineta ai totul gata. ;)
Logged

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #361 on: May 11, 2008, 08:36:56 AM »

ghimbir, paine si alte chestiuni.
cara, tortul de ziua ta il postezi luni??????????
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #362 on: May 11, 2008, 09:35:57 AM »

cu parere de rau nu am decat doua poze ale tortului meu, una in faza intermediara si alta in faza finala dar neoficiala. asa deci, tort de fructe cu creme mascarpone.

blat la baza, apoi piscoturi, crema si fructe alternativ.

[attachment deleted by admin]
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #363 on: May 11, 2008, 09:47:06 AM »

Mmmmm! Ce bun e!
Logged

Fleurf

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #364 on: May 11, 2008, 02:15:13 PM »

  Reteta la crema te rog Cara! O sa-l fac de ziua fiului meu luna viitoare.
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #365 on: May 11, 2008, 05:55:59 PM »

foarte simplu: 400 ml frisca in care incorporezi 400 g mascarpone. eu folosesc frisca Milli si mascarpone ca asta din foto:


[attachment deleted by admin]
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #366 on: May 11, 2008, 06:55:17 PM »

cum am hotarat sa nu ma mai strofoc cu cate 3 randuri de mese de fiecare data la ziua mea, anul asta am pertecut la restaurant.

va sfatuiesc sa faceti la fel, dar daca insistati sa faceti cu manuta voastra bucatele, poate va inspirati din pozele astea:

eu am mancat pui cu mango, colegul pui si vitel in sos de vin chianti, urmatorul invitat piept de pui cu mozarella iar la ceilalti n-am mai indraznit sa le pozez bucatele  ;D

[attachment deleted by admin]
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #367 on: May 11, 2008, 06:56:45 PM »

la desert aproape toata lumea a luat desertul casei, adica strudel cu mere si inghetata, iar eu profiterol cu ciocolata  ;) :D

[attachment deleted by admin]
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #368 on: May 11, 2008, 07:12:09 PM »

Chiar papa bun, dar n-as avea curajul sa ma aventurez in a pregati asa ceva.
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #369 on: May 11, 2008, 07:36:14 PM »

draga mea, te asigur ca e mai usor decat pare!

de pilda, puiul meu cu mango, l-as face asa:

pieptul l-as face "la capac" in ulei de masline, cu sare, piper rosu si chilli.

pentru mango as face un sos caramel: in tigaie, o lingura de zahar pus pe foc pana se caramelizeza foarte usor, as stinge cu vin rosu, as condimenta cu piper, chilli, si putin masala, as pune feliile de mango si as tine la foc mic pana se patrund. decorul se poate realiza dupa fantezia fiecaruia, variante nelimitate...

na, io zic ca-i foarte usor!  ;D
Logged

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #370 on: May 11, 2008, 07:44:39 PM »

si ametitor de gustos, am mancat!n-am iconul
Logged

costieanuconstantin

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1723
  • CODLEA
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #371 on: May 11, 2008, 08:55:23 PM »

si ciocolataaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!! ;D
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11678
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #372 on: May 11, 2008, 08:58:53 PM »

EEIIII!!!! de ziua ei!! si numai profiterol!!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #373 on: May 11, 2008, 11:05:54 PM »

mai Costi, deci, ca sa fim bine intelesi, io n-am primis ca in viata mea nu mai mananc ciocolata, daaaaa?
am vrut sa-mi dovedesc mie insami ca pot sa ma controlez si-am reusit. deci, o sa mai manac, dar nu in cantitatile pe care le obisnuiam. pentru ca vreau sa mai fiu printre voi o vreme!  ;D

si in continuare, beau doar o cafea babana, dimineata, atat. m-am abtinut chiar si zilele astea cand am tinut-o tot intr-o petrecere...

deci is tare, da?  8)
Logged

turturica

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 538
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #374 on: May 12, 2008, 12:32:59 PM »

FETELOR, IA UITATI CE RETETE DE GLAZURI AM GASIT AICI :
   de aici le-am luat http://dobrinisabela.blogspot.com/2007/09/glazuri.html

Glazura de ciocolata alba si branza cremoasa
100 g ciocolata alba
60 ml frisca
200 g branza cremoasa moale
40 g zahar pudra
Topiti ciocolata si frisca intr-o craticioara la foc mic. Lasati sa se raceasca putin, adaugati branza si zaharul, amestecati bine pana se omogenizeaza.

Glazura de lamaie si branza cremoasa

60 g branza cremoasa moale
30 g unt nesarat moale
1 lingurita suc de lamaie
185 g zahar pudra cernut
Amestecati branza si untul intr-un castronas. Adaugati sucul de lamaie si zaharul, amestecati incet pana devine un amestec omogen.

Glazura de portocala si branza cremoasa

60 g branza cremoasa moale
20 g unt nesarat moale
1 lingurita de coaja rasa de portocala
2 linguri suc de portocale
125 g zahar pudra cernut
Amestecati branza, untul, coaja si sucul de portocale intr-un castronas cu mixerul. Adaugati trepatat zaharul pudra, si amestecati cu mixerul pana devine amestecul omogen.

Glazura cu Fructul Pasiunii
155 g zahar pudra cernut
10 g unt nesarat moale
60 ml pulpa de fructul pasiunii
Amestecati intr-un mic castronas zaharul pudra, untul si o cantiate suficienta de pulpa de fruct pentru a forma o pasta densa. Fierbeti glazura pe bain marie pana se face mai moale si fina. Calduta se intinde pe prajitura.

Crema de cafea
3 linguri cafea solubila pudra
125 g unt nesarat moale
185 g zahar pudra cernut
1/2 lingurita esenta de vanilie
2 linguri lapte
Dizolvati cafea solubila in 2 linguri apa calda. Amestecati untul si zaharul pudra cu mixerul pana devine cremos si fin. Adaugati vanilia, cafeaua solubila si laptele si bateti pentru 2 minute.


Sirop Mocha
1 lingurita cafea solubila pudra
100 g ciocolata amaruie rupta bucatele
80 ml frisca
Dizolvati cafeaua solubila in 2 linguri de apa calda. Puneti ciocolata, frisca si cafeaua intr-un castronas. Amestecati la foc mic pana devine o compozitie uniforma. Luati-l de pe foc, lasati sa se raceasca putin si turnati-l pe prajitura.


Glazura de ricotta si miere
375 g ricotta
70 g unt nesarat moale
2 linguri miere
Bateti cu mixerul ricotta, untul si mierea pentru 2-3 minute, pana amestecul devine cremos. Acoperiti prajitura si partile laterale cu aceasta glazura. Aceasta glazura nu se poate conserva pentru lung timp, din cauza ricottei care contine apa.

Glazura cu cafea glacee
125 g zahar pudra cernut
1 lingurita cafea solubila pudra
10 g unt nesarat moale
Intr-o craticioara, amestecati zaharul cu cafeaua solubila si 1-2 linguri de apa pentru a forma o pasta solida. Puneti craticioara pe bain marie si fierbeti pana devine uniform si moale.

Sirop de ciocolata
150 g ciocolata amaruie taiata bucatele
60 ml frisca
Topiti ciocolata impreuna cu frisca pana devine o compozitie uniforma. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Glazura cu lamaie glasee
125 g zahar pudra cernut
1 lingurita coaja rasa de lamaie
10 g unt nesarat moale
1-2 linguri suc de lamaie
Amestecati intr-un castronas micut rezistent la foc zaharul pudra, coaja de lamaie, untul si o cantiate suficienta de suc de lamaie pentru a forma o pasta solida. Puneti castonasul in apa fierbinte si amestecati pana devine glazura moale si uniforma.

Glazura de ciocolata si lapte condensat
150 g ciocolata amaruie taiata bucatele
90 g unt nesarat taiat bucatele
160 g lapte condensat
Topiti ciocolata, untul si laptele condensat intr-o craticioara la foc mic, pana compozitia devine omogena.

Glazura de portocala glacee
125 g zahar pudra cernut
10 g unt nesarat moale
1 lingurita coja de portocala razuita
2 linguri suc de portocale
Amestecati zaharul pudra, untul, coaja de portocala si suc de portocale cat sa formeze o pasta omogena si fluida. Apoi amestecati totul pe bain marie pana devine moale.

Glazura de lime
250 g zahar pudra cernut
80 g unt nesarat moale
2 linguri suc de lime
Puneti intr-un castronas zaharul pudra, untul si sucul de lime si amestecati cu o lingura de lemn pana compozitia devine omogena, daca mai trebuie puteti sa adaugati si 1-2 linguri de apa.

Glazura cu ghimbir
80 g unt
1 lingurita de amidon
90 g zahar pudra
1 lingurita de ghimbir macinat
Amestecati untul, amidonul, zaharul pudra si ghimbirul intr-o craticioara la foc mic. Amestecati incet pana totul devine cremos.

Glazura de caramel
185 g zahar pudra
1 lingurita lapte
3 linguri amidon
30 g unt nesarat moale
Puneti zaharul pudra, amidonul si untul intr-un castronas si amestecati cu o lingura de lemn pana totul devine omogen.

Glazura de cocos
60 g unt moale
cateva picaturi de esenta de cocos
90 g zahar pudra cernut
1 lingurita de lapte
Puneti untul si esetenta de cocos intr-un castronas si bateti cu mixerul pana devine cremos. Adaugati zaharul pudra si laptele si omogenizati bine cu mixerul.

Sirop de ciocolata alba
150 g ciocolata alba topita
130 g ciocolata alba bucatele
125 ml frisca
250 g unt nesarat bucatele
Puneti ciocolata topita, ciocolata bucatele, frisca si untul intr-un castron si amestecati cu mixerul pana devine totul omogen. Acoperiti castronul cu folie transparenta si lasati sa se raceasca complet- nu la frigider. Bateti din nou cu mixerul pentru 3-5 minute, pana amestecul devine dens, alb si cremos.

Glazura cu miere si branza cremoasa
125 g branza cremoasa moale
60 g zahar pudra cernut
1 lingura de miere
Puneti branza intr-un castronas si bateti cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugati zaharul pudra si mierea, apoi bateti pentru 3 minute, pana cand totul e omogen.

Glazura de ciocolata
50 g ciocolata amaruie taiata bucatele mici
20 g unt nesarat taiat cubulete
30 g zahar pudra cernut
2 linguri de frisca
Puneti ciocolata, untul, zaharul si frisca intr-un castron mic. Amestecati la foc mic pana glazura devine omogena si moale.

Glazura de ghimbir si lamaie glasee
40 g zahar pudra cernut
1/2 lingurita de ghimbir taiat
20 g unt nesarat topit
2 linguri de lapte
1 lingurita suc de lamaie
Amestecati zaharul, ghimbirul taiat, untul, laptele si sucul de lamaie intr-o craticioara. Puneti craticioara pe bain marie. Amestecati pana se face o compozitie omogena si moale.

Glazura de ananas
185 g zahar pudra cernut
2 linguri suc de ananas
2 linguri unt nesarat
Amestecati zaharul pudra, sucul de ananas si untul intr-un mic castronas rezistent la foc. Puneti-l pe bain marie si fierbeti pana devine o compozitie omogena si moale.

Glazura cu miere
90 g branza cremoasa moale
2 linguri de miere
1 lingurita coaja rasa de lamaie
185 g zahar pudra cernut
Puneti intr-un castronas branza, mierea si coaja de lamaie si bateti totul cu mixerul pana devine cremos. Adaugati si zaharul pudra si mai bateti pentru 3-4 minute, pana compozitia este omogena si moale.

Glazura caramelizata
20 g unt nesarat taiat cubulete
95 g zahar tos
90 g smantana acida
100 g branza cremoasa moale
Puneti untul si zaharul intr-o craticiara. Amestecati pe foc mic pana zaharul se topeste, apoi lasati sa fiarba timp de 3 minute, amestecand din cand in cand. Luati de pe foc si adaugati smantana acida, amestecati. Bateti cu mixerul branza pana devine cremoasa. Adaugati incet compozitia caramelizata si amestecati bine pana totul devine omogen.

Logged
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 121   Go Up