Va dau eu o reteta de Ora 12 , luata din Practic in bucatarie . Eu am probat-o si mi-a placut foarte mult :
Blat:
6 oua, 200 zahar,50 ulei,30 apa,20-30 gr cacao, 200 faina
Se freaca galb cu ulei, ca la maioneza
se bat albus. cu zahar,apa rece
se toarna galb frecate, se pune cacao si faina .Se amesteca de sus in jos . Se coace ( eu pun si un plic de praf de copt )
Se taie blatul in 2 si se insiropeaza cu ..
Sirop : 500 apa,400 zahar,3 lg cacao,. Se fierb , se pune rom si un plic de capucino
Crema
1 pachet unt, 3 lg cacao, 150 gr zahar pudra,si 3 galben.Se freaca
Crema se pune intre cele 2 blaturi insiropate.
Se orneaza cu ciocolata de menaj, topita pe baie de abur si se mai amesteca cu 4-5 lg ulei (la 300 gr ciocolata )
Se portioneaza bucati si se orneaza cu frisca fiecare bucata
Pofta buna .
