Sa ne intelegem.
Asadar, cei de la Bayer au "reproiectat", upgradat Confidor Oil, au refacut studiile, observatiile. Ultima oara am discutat cu ei ieri. Postarea mea, fiind de pe telefon, a fost usor superficiala, incompleta.
Okay, in acest moment trebuie sa discutam doar despre primul tratament ce se impune, privind la calendar. Despre celelalte, putem discuta, dupa ce avansam spre primavara-vara. Atunci, voi posta (eventual) schema completa a tratamentului, asta dupa ultimile recomandari ale celor de la Bayer si UASV.
Este prematur ca sa se executae acum tratamentul cu Confidor Oil. Trebuiesc indeplinite cateva conditii:
- temperaturi pozitive si noaptea, nu numai ziua.
- sa existe o constanta/regularitate a temperaturilor pozitive.
- sa scada nivelul de umezeala de pe trunchiul arborelui, arbustului etc, asta depoarece prezenta umezelei determenina o aderare deficitara a lui Confidor Oil.
Dupa opinia mea, ar trebui sa asteptam executarea acestui tratament undeva , spre sfarsitul lunii februarie.
NOTA : Corina, daca doresti, iti trimit Catalogul Bayer 2014 si "Indreptarul" Bayer pentru gradina (legume, pomi fructiferi si vita de vie). Este ilustrat cu foarte multe fotografii care te vor ajuta sa identitifici bolile caracteristice, tratamentele adecvate, dicotilele in prima faza, dar si la maturitate etc.