A trimis un plic simplu.
Am facut RMN-ul

M-am informat o saptamana intreaga si am citit tot felul de povesti legate de rmn. A contat mult acest lucru, mai ales ca cei care mi-au facut RMN-ul nu mi-au spus nimic,nu m-au pregatit in niciun fel, ceea ce nu este OK. Este o experienta traumatizanta pentru multi daca nu stiu la ce sa se astepte.
Eu am asociat zgomotul cu muzica si ii gasisem si ritm

Nu am avut curajul sa deschid ochii insa. Cand m-a introdus in cosciug (cu capul inainte, evident), am vazut tavanul la cca 20 cm de nasul meu si mi-am zis ca pentru linistea mea psihica mai inchid ochii. Si chiar a fost OK. M-am imaginat la tara fugind cu cateaua vecinilor printre trandafiri, ma gandeam la goblenurile pe care doream sa le incep, mi-am facut tot felul de planuri.
Cand s-a oprit muzica (eu la zgomotul acela nu-i pot spune decat muzica), chiar am fost dezamagita, credeam ca va mai dura =))A fost ceva de genul: atat???

Deci pregatirea psihica este esentiala.
Am primit in schimb si rezultatul RMN-ului si nu prea e de bine:
- rectitudinea coloanei vertebrale - modificari de statica
- mici osteofite (ciocuri pe coloana cervicala)
- discuri intervertebrale deshidratate
- protuzie discala C5-C6 (mica hernie)
- protuzie discala C6-C7 (mica hernie) in contact cu radacinile nervoase C8 (de acolo si durererea continua)
- modificari degenrative discale si vertebrale
Ce sa zic, stau bine :batt: Din pacate, am estimat corect diagnosticul dinainte de a merge la doctor, insa nu ma asteptam la 2 hernii. Maine merg la neurolog. Prevad si un guler cervical si fizioterapie. Sper sa se termine cu durerea, ca e cumplita.
Sanatate tuturor, ca o apreciem atunci cand nu o mai avem.