Gabi, nu vreau sa te contrazic, insa am incercat, desi mi se parea ceva aiurea. Unu- eu nu topeam zapada fiindca raza caldurii emanate de un chibrit saud e o bricheta e minima, ci topeam un mic strat care se evapora instant, de la flacara.Deci, nu rezulta apa. Ia lasa tu bulgarele intr-un vas la caldura si sa vezi ca obtii apa! Tu o incalzeai si o evaporai imediat . Si in asa zisul experiment din filmulet, in zona unde zapada se topea de la sine, fara sa o si evapore, a rezultat urma de apa.acolo mai in spate pe carton.
Acum cu negreala si colorarea zapezii, care se pare ca o nelinisteste pe prezentatoare. Pai daca tii o flacara langa un material poros, extrem de poros, fumul rezultat afuma materialul poros, intra in porii a cestuia si e absorbit ca o hota, ca buretele ala din interiorul unei hote! E acelasi fenomen, zapada se comporta ca un burete fiind un material extrem de poros.
Mirosul si acesta foarte usor de explicat, odata ce in zapada sunt si tot felul de substante chimice colectate din atmosfera poluata dar si majoritar gazele de ardere de la benzina aia din bricheta, care nu sunt tocmai parfumate!
Gabi, uita-te ce curge acum de pe casa, pe langa alei, de pe toate burlanele! E sigur apa!