........ şi mai ştiu că preoţii care o fac pe clarvăzătorii şi ghicitorii, nu sunt bine văzuţi de Dumneuzeu
......... Dumnezeu nu a dat astfel de aprobări pentru preoţii pământeni. 
Cand cineva din tagma preoteasca are o panorama a ceea ce va fi in viata unui om, se spune ca are darul vederii. Asa era parintele Arsenie Boca, dumnealui avea si mai multe daruri, si nu le ascundea.
Pene, spuneai undeva de vise, unele sunt daruri, pentru cei cu inima curata. In multe pasaje din Biblie se specifica de oamenii caree au darurile profetiei prin vise sau in real.
Prietena asta a mea a avut intr-o noapte un vis foarte ciudat, cu mare greutate mi l-a spus mie, atunci. Fiindca noaptea este perioada cea mai grea pentru un bolnav, rude, prietene, cunoscuti, faceam cu schimbul ca sa o ajutam. Era atat de deprimata, nu credea niciodata ca va mai putea merge sau sa mai lucreze ... Intr-una din nopti, in timp ce dormea, am auzit-o ca incepe sa cante (sa nu uitam nicicand sa iubim trandafirii), canta atat de puternic si frumos, ea care niciodata nu a cantat. Dupa aceea, a inceput sa vorbeasca foarte clar, coerent, cu cineva. Nu imi amintesc exact cuvintele spuse de ea in somn, dar zicea, printre altele: pe mine m-ati intrebat daca vreau sa plec ? CIne esti tu sa-mi spui sa vin la tine ? si altele de genu' asta ... Eu eram acolo, atenta. Fiindca am citit multe, am preferat sa o trezesc, spunand in acelasi timp rugaciuni scurte ... Foarte greu si-a revenit, dar mi-a zis ca persoana cu care discuta era tot ea, intr-o oglinda ... Si ca oglinda aceea era ca o apa mare, care incepuse sa faca valuri sa o atinga ... Dar dupa noaptea aceea, a inceput sa isi revina, incetul cu incetul ... E mult de povestit ...