Acum nu mai sant impreuna , i-am plantat in locuri diferite . Initial ii plantasem la cca 80-90 cm , cam asa ceva , vroiam sa creasca amestecate florile . Nu a fost o idee buna , in rimul rand ca cele 2 soiuri au habitusul complet diferit si apoi nu-mi placea cum arata combinatia , frunzele sant diferite , tepii diferiti , se vede aiurea . Nu mai combin apropiat 2 soiuri diferite in veci ! Toata ideea e pentru a obtine o tufa uriasa din acelasi soi , altfel iese un cal-magar !
La distantele intre ei : la englezestii mici eu spun ca ar merge un 50 cm intre ei , la cei mari un 70-80 cm , peste distantele acestea se vede ca sant plantati unul langa altul , nu mai obtii efectul de " tufa mare " .
Asta cu circulatia aerului este o alta problema supraestimata , se bate atata moneda dar nu stiu cum naiba se face ca in gradina lui DA toti sant plantati asa , si asta in tufe de 5-7 bucati nu 3 , si de umiditatea de acolo nu mai vorbim . La Viena iarasi , sant plantati grupat intr-o veselie . Dar toate soiurile acelea de la Tantau sau de la Kordes care sant plantate in mase enorme pe marginea strazilor sau in parcuri ? La ei cum circula aerul , au pitici cu evantaie pe sub trandafiri ? Dar se gasesc inteligenti din astia care au observatii profunde , spun adevaruri absolute ...