Lordule, important e ca in primii ani sa observi ce tip de crestere au trandafirii respectivi, fiindca poti fi multumit in primii ani si apoi sa vezi ca mai bine faceai altfel.
Rodica, trandafirii tai sunt mereu o incantare, anul asta a fost insa o aiureala de vreme taote gradinile au avut de suferit. Dupa mine, din ce am observat. , dupa ce sufera de ceva si le cad frunzele apar lastarei noi si plantele incearca sa se refaca singure.
Dupa mine, doamna de la fitosanitare habar nu are ce au trandafirii tai, e cam habarnista, ti-a dat de toate la gramada. Insecticid, fungicid si chipurile vitamine. Totusi, din ce stiu eu de la hibiscusi si de la citrice, lipsa fierului are semne clare soecifice. Ingalbenirea frunzelor FARA DECOLORAREA NERVURILOR. Arata ca un desen pe frunze. Singurii care ar putea avea deficienta de fier, necesitand sol mai acid, sunt rugosele.
An de an am avut probleme cu patarea neagra la cei mai sensibili, imi venea sa mor. In vara totul era chel in zona! Stropeam de patru cinci ori pe sezon, tot aia era. Am citit ca , daca ii lasi in pace, capata rezistenta, ca la copii, ii lasi sa se si intalneasca cu bolile ca sa stie organismul sa lupte. Nu am mai stropit nimic in gradina, iar acum, in afara de Ferdinand P, nici unul nu mai are probleme majore. E drept, sunt in zona ideala pentru patare, dar stau foarte bine in ultimii ani. E clar ca au capatat rezistenta.