Dar nu ai de ce sa tai, la astia nu tai niciodata nimic.
Hibrizii de rugosa care seaman cu specia, de genul asta, fac flori fara sa tai florile ofilite. Au in acelasi tomp o gramada de macese si o gramada de flori.
Taierea florilor nu aduce mai multe flori.
Fiecare floare principala e inconjurata de cativa boboci, care se deshid imediat ce floarea principala se ofileste. Asta nu are legatura cu maceasa care se formeaza. E foarte interesant ca, chiar cand floarea e inca in forma, dupa o zi, se formeaza la baza ei o bila, adica maceasa. Ea sta pe maceasa, iar cand se duc petalele deja maceasa e formata. Deci, degeaba o tai, ca de fapt ea deja s-a obosit sa formeze maceasa.
Mie imi plac unii hibrizi de rugosa pentru zone din astea de arbusti, fiindca nu ma duc sa-i musuroies, au macese si au flori parfumate. E drept ca nu au valul ala de flori impresioannt, cum au hibrizii moderni, insa aia dupa valul de flori sunt neinteresant, cateodata chiar urati, pe cand astia sunt mereu frumosi. Unde mai pui ca fac frunzele galbene.
Eu il am si pe Agnes, un rugosa galben, tot rezistent la ger.Nu a inflorit inca.