Oo, ai avut rabdare sa il descoperi, Dane! Ar trebui sa pui poze tot la topicul asta, sa vedem detaliile. E o culoare deosebita.
Rodica, vadc a te pasioneaza si pe tine vechiturile!
Seamana foarte bine cu Brenda, dar parca totusi nu e el, dupa mine.
La Brenda petalele sunt mai rotunjite, asta are petalele termintate cu adancitura vizibila, absolut toate, nu ca la frenda, ici colo, bobocii Brendei sunt putin mai lunguieti, cu exteriori rosietic si acoperiti si pe tija cu perisori glandulari rosietici. Perisorii aia dau o nuanta maro roscat peduncului si sepalelor, deci bobocilor, celalalt le are verde crud.se vede bine in poza Sue Brown.Sepalele la Brenda au o terminatie lunguiata, ca o mica frunzulita, ca un smoc mic mic acolo,a sta nu il are iar frunzulitele laterale ale sepalelor la Brenda sunt putin mai maricele. Se palele Brendei sunt mai lungi, in bucet creaza efectul de alb cu galben, nu de trandafir alb cu roz.
Petalele Brendei nu reflexeaza niciodata, nici cand floarea isi pierde petalele, raman cupate. Celalalt le arcuieste putin pe spate. Frunzisul la cel gasit e verde crud, pare subtirel, aproape total mat, are o oarecare transaprenta. Brenda are funzis mai plin ,compact, cu un oarecare luciu, verde inchis ascutite la varf, lunguiete. Necunoscutul are frunzele mai late, mai bombate in treimea superioara si nu asa ascutite. Oricum, mie mi se par mai lucioase. Si culoarea pare putin diferita, Brenda mie imi pare mai alba, nu asa roz, si cu un numar ceva mai mic de petale.
In prima poza buchetele sunt roz, in poza asta de ex,
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.111698Brenda apare avand mai degraba flori alb galbui.
Bun, asta vad eu, pe calculator, dar poategresesc, e doar o parere.
Pe de alta parte ce m-as bucura sa ai tu dreptate, ca nu mi-ar strica un asa monstru pe gard!