Va mai aduceti aminte de monstrul pe care l-am fotografiat pe un gard? Ramblerul urias?
Ei bine , ieri am reusit sa iau lastari si sa aflu ca este plantat cu 80 de ani in urma! Batranica ce locuieste acolo a fost foarte draguta si simpatica.
Este vorba de cel din josul paginii
http://www.totalmush.com/plante/index.php?topic=2582.100Am facut poze de detaliu

.

Este clar Excelsa. M-am uitat si la pozele de pe Hmf, si mi-a placut mult comentariul unuia dintre membri, Cris. Era vorba despre taierile ce ar fi necesare la el.
......"don't do a thing. it grows wild around town here, it was the rose that was planted on railroad banks to keep folks off the tracks. it grows and grows when it stops, nobody knows. no one does anything for it. i suspect there are times when zealous people try to kill it by pruning it and it comes back anyway. no one winterizes or automatically prunes it and it is always smiling back the next year."
"Nu ii fa nimic. Creste salbatic prin jurul orasului pe aici, era un trandafir care a fost plantat de-a lungul cailor ferate pentru a-i tine pe oameni departe de sine. Creste creste si nimeni nu stie cand se opreste, nimeni nu stie, nimeni nu ii face nimic.
[/quote]Banuiesc ca sunt cazuri cand au icnercat sa il starpeasca, prin taiere, dar oricum revine la loc. Nimeni nu il protejeaza iarna , poate il taie in mod automat, si e la fel de zambitor in anul urmator!"

Este unul din ramblerii cu ramuri foarte lungi si moi, care se preteaza ca acoperitor.