Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Username: Password:
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Baby Romantica (Meilivoine)  (Read 1296 times)

PRIMULA

 • Guest
Baby Romantica (Meilivoine)
« on: November 02, 2013, 09:37:52 PM »

    Baby Romantica (Meilivoine) a fost introdus in 2010 in Franta,  de Meilland Richardier. Este prezentat ca fiind un urcator de talie mica. Florile in nuante de ocru si galben sunt medii ca marime, diametrul lor este de aproximativ 8 cm si este echipat cu peste 100 de petale, ceea ce ii da aspectul unui Ranunculus. Inca de la inflorire, care este precoce si continua, florile se repartizeaza in mod armonios de-a lungul ramurilor. Trandafirul este foarte rezistent la inghet si la florile specific.
  Inaltime: 160 - 200cm
  Largimea tufei: 150 cm
  Cerinte fata de lumina: Se planteaza in loc insorit
  Parfum:
  Remontanta: Repeta inflorirea (din mai pana la primele geruri).
 
  La mine in gradina, 2012:

Achizitionat in 2012 de la Famous Roses. Este un Meilland spectaculos prin forma florii, cu multe petale, peste 100, cu un colorit de o mare versatilitate. Exteriorul petalelor este orange pudrat, interiorul lor este un roz aproape electric in primele zile de la deschiderea florii, schimbandu-se apoi in timp, pierzand din intensitate si stralucire, pana la un roz pal cu tonuri verzui. Floarea este foarte rezistenta in timp si are aspect placut chiar si cand este aproape uscata. In toamna l-am mutat mai in spatele stratului, cred ca am gresit, pentru ca, fiind un climber scund, nu se va simti bine in compania unor Austini care il vor depasi in inaltime. Vom vedea daca locul este definitiv sau urmeaza o noua mutare in aceasta toamna...

2013:

Ultima poza il reprezinta intr-o situatie mai mult decat jalnica, as zice ca e pe moarte. Mutarea lui, in locul in care a fost un alt trandafir, se pare ca ii va fi fatala. Faptul ca l-am taiat mult atunci cand l-am replantat, lasandu-i doar o bazala ceva mai lunga, a facut ca aceasta sa se ingroase si sa se lemnifice puternic, capatand aspect de ramura batrana ce trebuie inlaturata. Nu a mai lastarit deloc de jos, acum e mai degraba un bonsai urat, neechilibrat, cu un soi de trunchi pe care se labarteaza una sau doua laterale subtiri. Nu stiu ce ar trebui sa fac acum. Pentru orice eventualitate, cu chiu cu vai am reusit sa gasesc un lastar cat de cat acceptabil pentru multiplicare si sper sa reusesc sa fac o dublura. Apoi ma gandesc sa tai totul de jos, in speranta ca va reincepe sa lastareasca iar. Ori nu iubeste mutarile, ori nu-i plac taierile, ori nu vrea locul ocupat pana la mutare de un alt trandafir, ceva nu-i place si nu stiu ce!

Logged

flordel

 • Roza
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 4020
 • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Baby Romantica (Meilivoine)
« Reply #1 on: December 03, 2013, 11:53:54 AM »

Cum se mai prezinta?
Ar fi pacat sa-l pierzi, este un trandafir care mie din poze mi-a placut.
Logged

PRIMULA

 • Guest
Re: Baby Romantica (Meilivoine)
« Reply #2 on: December 04, 2013, 12:39:54 AM »

Cum se mai prezinta?
Ar fi pacat sa-l pierzi, este un trandafir care mie din poze mi-a placut.
  Nu e inca pierdut, l-am mai sapat in jur, i-am pus putin ingrasamant si am reusit sa pun din el la inradacinat, cum ne-o fi norocul! Poate ca isi va da drumul la lastarit anul viitor! Am aflat ca sunt doua variante ale lui, catarator si miniatur. Am reusit sa obtin si varianta miniatur, printr-un schimb cu o persoana foarte generoasa, si sunt foarte fericita!
Logged

flordel

 • Roza
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 4020
 • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Baby Romantica (Meilivoine)
« Reply #3 on: April 24, 2014, 02:49:19 PM »

Pana la urma a rezistat?
Logged

Rodica Stacescu

 • Guest
Re: Baby Romantica (Meilivoine)
« Reply #4 on: April 24, 2014, 04:06:28 PM »

 Da, a rezistat, nu a dat inca lastari bazali, la fel a fost si anul trecut, dar a scos laterale pe crengile vechi. Sper sa-l pot multiplica anul asta, ce am pus la inradacinat in toamna nu cred ca s-a prins.
Logged

flordel

 • Roza
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 4020
 • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Baby Romantica (Meilivoine)
« Reply #5 on: April 25, 2014, 11:17:40 AM »

Ma bucur ca nu l-ai pierdut!
Am citit ca atunci cand plantezi un trandafir in locul in care a fost altul anterior trebuie sa-i schimbi pamantul, poate de aia a bolit...
Logged

Rodica Stacescu

 • Guest
Re: Baby Romantica (Meilivoine)
« Reply #6 on: April 25, 2014, 03:06:15 PM »

 Citisem si eu ca nu le prieste locul ocupat de curand de un alt trandafir dar nu aveam de ales. Am pus mranita dar si parte din pamantul vechi. Sper ca anul asta voi reusi sa fac un trandafiras nou, e foarte frumos, in toate fazele florile sunt deosebite. Nu m-am uitat, l-or mai fi avand la Famous Roses? Desi nu cred ca mai achizitionez trandafiri, am deja o comanda uriasa de trandafiri vechi facuta la Petrovic, pentru la toamna. Citind ce scrieti voi pe Forum am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma mut si eu cu mare parte din trandafiri, si cu cei pe care-i voi primi, pe un teren de la tara, sa-mi fac o gradina adevarata. Acum sunt in faza de documentare, urmand sa planific apoi dupa toate cerintele fiecarui soi.
Logged
Pages: [1]   Go Up