Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Username: Password:
Pages: 1 [2]   Go Down

Author Topic: Uetersener Klosterrose  (Read 3757 times)

Schnuppe

  • Guest
Re: Uetersener Klosterrose
« Reply #25 on: May 04, 2014, 06:40:38 PM »

  Toate informatiile devin la urma urmei strict orientative.

Faptul ca Munstead Wood este trecut la 90 cm / 90 cm iar eu probez prin fotografii ca este de fapt 170 cm / 400 cm este o informatie strict orientativa ?  Eu spun ca nu . Oricat l-ai taia , in limitele sfaturilor oficiale date de producator tot nu il poti tine la 90 cm / 90 cm .

O Angela cu dimensiuni comunicate de Kordes de 100 cm inaltime / 80 cm latime  care in realitate este un 150 si chiar mai mult inaltime si 3 metri si ceva in latime este tot orientativ ?  Ca daca te apuci si o legi o ridici si pe asta la 2 metri si ceva inaltime pe cel putin ata latime ... Orientativ nu ?

 Iar exemplele pot continua .

Dar in fond ce imi pasa mie sau lui Es sau lui Cristina si celorlalti , care deja au trandafiri cu dimensiuni ciudat de neconforme cu realitatea de marketing , de ce crede unul sau altul sau cum se orienteaza cineva in gradina lui ?

Folositi cu incredere Rose Locator sau siteurile oficiale , numai si numai acolo este calea , adevarul si lumina !  Orientative si astea !  :D
Logged

Rodica Stacescu

  • Guest
Re: Uetersener Klosterrose
« Reply #26 on: May 04, 2014, 07:12:58 PM »

  Of, repede te manii, D-le Schnuppe! Nu cred ca ai inteles ce voiam eu sa spun. Departe de mine de a veni cu recomandarea unei surse care sa prezinte incredere si care sa fie luata drept "carte de capatai" pentru cei care vor sa isi planteze trandafiri in gradina, pentru incepatori vreau sa zic. Am spus ca eu trebuia sa pornesc de undeva ca sa ma pot hotari ce trandafiri sa am in gradina! Am pus laolalta toate datele pe care le-am gasit, printre care si cele de pe Rose Locator, care mi-a oferit ce nu gaseam prin alte parti. M-am mai inspirat si din ce scriu cei care au deja trandafirii.  Am mai spus ca este important sa vezi si poze cu tufa, nu doar cu floarea, asa cum spuneti voi, tu si Es. Dar, cine se frige cu borsul sulfa si-n iaurt! Uite aici ce scriam, ma autocitez:  "Fiecare trandafir trebuie privit ca pe o entitate ... de sine statatoare, cu preferintele ei fata de conditiile pe care i le poti oferi tu. Ceva poate sa nu-i placa, si atunci te uiti cum creste tufa altundeva si te intrebi de ce la tine nu este la fel. Toate informatiile devin la urma urmei strict orientative." Numai dupa ce ai trandafirul in gradina ta vezi ce e cu el! La tine se poate comporta diferit fata de cum se poarta el de obicei. Fie are o expunere prea mare la soare, fie nu-i place solul, sau vecinatatea altui trandafir, sau poate nu-i place de stapan, ca e mai tepos decat el, cu toti ghimpii lui, si atunci face fitze! La tine Munstead Wood se simte perfect, pentru ca ii place de tine ( sa nu te dai iar "vedeta" te rog!) de aceea se inalta pana la soare  si chiar mai departe, de bine ce se simte el acolo! Gresesc cumva cand spun asta?
Logged

Schnuppe

  • Guest
Re: Uetersener Klosterrose
« Reply #27 on: May 04, 2014, 07:37:44 PM »

Nu ma manii chiar asa de usor , asta e o perceptie gresita a felului in care ma exprim . De obicei ma distrez cand scriu pe forum , cu cat se sifoneaza cate unul mai mult cu atat ma amuz mai tare .   :)

Acum , imi face o reala placere sa te contrazic . Informatiile pe care o persoana inteligenta le poate culege de pe forum si de pe blogurile serioase ( nu ma refer la cele in care apar plante fara numar amestecate cu sarmale si poze ) in cazul de fata despre dezvoltarea unor soiuri de trandafiri in conditiile Romaniei , sa zicem in doua zone climatice , ar trebui sa fie extrem de valoroase pentru ca ele reflecta realitatea din " teren " care este cam ciudat de diferita de realitatea producatorilor .

Cu putina atentie se poate observa ca anumite date incep sa coincida la un numar din ce in ce mai important de oameni iar ceea ce comunica acesti oameni trebuie cu atentie urmarit chiar daca tendinta este de a urmari totusi creatorii si producatorii . In ultima vreme s-ar parea ca dimensiunile si habitusurile sant altele in conditiile tarii noastre asa ca datele oficiale trebuie privite cu o spranceana ridicata , de obicei dublarea acestora arata dimensiunile reale .

Pornind de la observatiile celor din tara noastra putem apoi discuta de diferente legate de amplasare , sol , densitatea plantarilor , clima locala dar toate acestea trebuie pliate pe un tipar de dezvoltare care daca nu este cunoscut duce la un mic dezastru gradinaresc .

Sigur ca si eu imi privesc trandafirii ca entitati separate dar entitatile astea , oricat de simpatice imi sunt , au o mica problema : nu vorbesc . Si pentru ca sunt fixisti si tac , tot ceea ce am de facut este sa-i observ cum se dezvolta cu anii . Ma gandesc ca poate altii nu au atata rabdare si pot folosi cu incredere ceea ce le comunic eu . 

Acum , nu ma dau vedeta ca nu am cum . Eu sunt vedeta , asta e !  :D Iar dupa cum s-au dezvoltat si alte soiuri se pare ca ma plac enorm majoritatea trandafirilor pe care ii am !
Logged

Rodica Stacescu

  • Guest
Re: Uetersener Klosterrose
« Reply #28 on: May 04, 2014, 08:30:40 PM »

   Da, e bine cand esti constient de propria-ti valoare, nu te contrazic. Si chiar cred ca te plac trandafirii, de se dezvolta atat de  bine si mai fac si splendorile alea de flori! Si daca vei fi ceva mai atent la “entitatile” alea din gradina ta, ai sa vezi ca au totusi (la scara redusa, e drept) si capabilitatea de a comunica multe lucruri, chiar daca nu “vorbesc”. Nu-ti spun ce, cum si cand  ti se adreseaza, ca sa-ti las tema de studiu!
Logged
Pages: 1 [2]   Go Up