Havuz - iaz artificial in gradini

Started by Codruta, August 20, 2007, 01:10:18 PM

Previous topic - Next topic

einsteinitza

Normal. Deja din toamna se opreste, nu are rost sa mearga.Se curata pompa, se curata frunzele din lac, care consuma oxigen ca sa putrezeasca.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

mirelush


myosotis

mirela, vad ca ai si musafiri cantareti pe langa nufar  :D . Planta cu frunze asemanatoare cu cala, din partea stanga a imaginii, este Pontederia ?

mirelush

myo, ;D
Nu stii... lac sa fie, ca broaste-s destule. Am concert in fiecare seara. GRATIS !!! ;)
Da, plantuta ailalta e Pontederia.

myosotis

Concert am si eu... din piscina ... pe care o stapanesc broastele .   :D Nu am mai pus-o in functiune, din lipsa de finante, de vreo doi ani.

einsteinitza

Myo, de ce nu o transformi in lac? Cheltuieleile de intretinere sunt aproape nule, cat doua becuri aprinse.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

myosotis

 ;D da, dar cheltuielile de amenajare, fac cat intretinerea pe 20 de ani  ;D Dupa ce inmultesc plantele de apa in butoi  ::), o sa le transfer in piscina  :D

einsteinitza

Cu exceptia nuferilor, tot ce-ti trebuie iei din lacurile din jur.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

mihail

Da'lampa de ultraviolete ? Dar,apa care se evapora zilnic si trebuie completata?

einsteinitza

Nu ai nevoie de lampa cu ultraviolete.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

mihail

Stii ca am mai discutat despre asta.Nu-i vorba de cheltuiala,ci daca ai de unde tot sa completezi.Daca ai in "spate" o sursa viabila.Asta,ma ingrijoreaza.

myosotis

Apa nu se evapora atat de mult incat sa fie o problema completarea ei. Sincer, pe mine de mult ma bate gandul sa fac iaz din piscina, dar nu cred ca e de acord jumatatea.

mihail

Vorbeste cu Corina,ea asa a facut.Cica e bine !

einsteinitza

La suprafata mare de piscina pe care o ai, e pacat sa nu faci iaz de inot.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

mirelush


einsteinitza

Cine si ce mai face cu iazurile si alte asemenea?
Mai construiti, mai refaceti, ce facti cu vegetatia din lac?

La mmine toate plantele au inceput sa creasca frumos, papura chiar a inceput sa se obrazniceasca si sa intinda radacini lungi sa iasa din ghivecele ei.
In primavara ast am instalat si un skimmer, in zona din spate, deoarece frunzele de la pluta cea mare imi dadeau batai de cap. Nu prea mi-am dourit asa ceva pe apa, dar sunt multumita ca nu e foarte vizibil.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Codruta

Eu am cumparat un nufar si alte plante dar de cateva saptamani ma lupt cu algele din apa si nu reusesc sa scap de ele. Bazinul si plantele, care au inceput sa creasca sunt acoperite de alge >:( Am incercat sa le indepartez manual dar se depun la loc. Am dus apa la verificat si nimic nu era prea bine; PH-ul cam mare iar kH si gH prea mici. Cel de la magazin m-a sfatuit sa cumpar ceva pentru ridicarea kH-ului dar dupa aproape 2 saptamani de la folosire nu s-a schimbat nimic in iaz. Peste cateva zile trebuie sa duc din nou apa la verificat. Pe un forum am gasit ca cineva a reusit sa scape de alge acoperind bazinul 3 zile. Eu l-am acoperit 4 dar degeaba.
Ma bucur ca cei doi pesti pe care ii am au reusit sa supravietuiasca peste iarna.

einsteinitza

www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gentiana

Codruta,tu ai scos si testoasele in havuz?

Codruta

M-am tot uitat pe internet dar nu am reusit sa inteleg ce fel de alge am. Sunt verzi, asta stiu sigur. Nu sunt lungi si nu plutesc prin apa. Sunt ca o mazga care acopera tot ce e in apa: peretii bazinului, pompa, pietrele, plantele. Se indeparteza usor cu peria sau cu o carpa dar in scurt timp se aseaza la loc. Am incercat sa le adun cu plasa dar cum plasa mea are gaurile cam marisoare aduna doar bucatile mai mari. Nu gasesc plasa cu gauri mai mici. Am avut ceva din Romania dar s-a gaurit de tot. Nici filtrul nu reuseste sa retina tot.
Si cascada a fost acoperita 4 zile si acolo acum nu mai sunt alge. Ori au disparut din cauza intunericului (dar atunci de ce nu au disparut si din bazin?) ori ce era pe cascada erau alge care treceau prin filtru si cum nu am mai agitat apa cateva zile nu a avut ce sa treaca.

Testoasele nu le-am scos in havuz. Intentia mea a fost sa am apa pentru testoase dar in final nu a fost asa si asta din mai multe motive. Vara aici tine foarte putin si rar ajunge sa fie cald iar testoasle mele sunt invatate in casa asa ca mi-e frica sa le las la temperaturi scazute. In al doilea rand am doua feluri de testoase de apa si e cam riscant sa le las impreuna. Una din ele (cea cu carapace moale) este cam ucigasa. Acum cativa ani, mica fiind a lasat o alta testoasa fara cap si fara picioare. E adevarat ca testoasa era putin mai mica si bolnavioara dar nu sunt sigura ca nu ar face la fel sau macar ar incerca si cu o testoasa sanatoasa. Daca as fi avut o 'balta" mare ca si a Corinei puteam sa incerc. Dar in ligheanul meu sigur nu. In plus, bazinul fiind asa mic nu as putea sa am plante in el. Cu testoase in apa ar trebui ceva plante mai mari si bine ancorate.

gentiana

ce povestesti tu pare "matasea broastei"
ca un fel de retea?
apare in ochiurile de apa statica
imi plac broastele testoase dar rezist eroic propunerii prietenilor de a ma inzestra cu niste broscute-banuti

Codruta

Eu stiu ca matasea broastei pluteste. Algele mele nu plutesc.

gentiana

eu am in gradina niste bazine cu apa ca sa se incalzeasc sa ud florile si se face si pe pereti si daca stergi cu carpa sau peria e ok

Codruta

Zile intregi am sters cu carpa si peria. Un timp e apa tulbure de la curatenie apoi se limpezeste si verdele e inapoi la locul lui :(

einsteinitza

Codruta, nu e matasea broastei, e o alga mica.
Problema nu e grava, dar tu trebuie sa intelegi ca nu poti avea un bazin bec ;DNu-i o farfurie care trebuie sa luceasca. Sigur, o cantitate mare de alge nu e placuta.
Intai si intai, algele arata ca apa ta e curata.Deci ele o duc bine, se inmultesc. Algele, in cantitati moderate, sunt benefice, deoarece sunt buni oxigenatori, asigura harana pentru ce-i in balta si  chiar si ascunzatoare.
Algele astea mici, ca si cele de tipul supa de mazare, apar in cazul unei ape bogate in nutrienti.
Ct de des schimbi apa?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro