Welcome, Guest. Please login or register.Did you miss your activation email?
sunt cateva reguli de care trebuie sa tinem seama pt a reusi,prima,plantarea unui bulb mare si sanatos intr un ghiveci mic,apoi trecerea printr o perioada de frig,trecerea la temperatura moderata,apoi pana la aparitia tijei florale temp.mai ridicata cca 23 grade,in momentul aparitiei inflorescentei se acopera cu o punga de hartie toata planta ptr cateva zile(2-3)la intuneric tija inflorescentei se alungeste si in felul acesta floarea va fi deasupra frunzelor,trecandu se la temp de 14-15 grade pt fortificare si viata mai lunga
am plantat si eu bulbi de zambile la sfarsitul lunii noiembrie. Dupa Craciun i-am adus in casa la caldura si acum surpriza: se vad bobocii mici inghesuiti colorati, chiar miros dar nu au crescut- sunt toti inca inghesuiti intr-un pat de frunze mici ca un globulet. Cum sa le stimulez cresterea tulipnei si a frunzelor?
Nasule, e cam tarziu pentru asta. Le-am pus ieri punga pe cap dar acum cand m-am uitat la ele surpriza: - florile de la un bulb sunt deschise si miros divin, chiar daca sunt inghesuite! Doar la un bulb s-a intamplat asta. Celelalte sunt si ele "punguite", dar slava domnului, inca nici o miscare! Pun maine foto, sa ma laud cum miros