Daca te-ai grabit precum baba la viol (

)........... s-ar putea sa pierzi cel putin 50 % din seminte!
Parerea mea este ca ai inceput prea devreme cu insamantarea!
Daca le mai si asiguri conditii sa germineze repede, ma intreb ce-ai sa faci cu plantele inghesuite, firave si alungite pana se incalzeste afara ca sa le poti planta la loc definitiv

Poti sa le repici, dar ai unde sa tii la lumina buna atatea paharute cu plantute?
Si eu m-am grabit ca tine in primul an de gradinareasa si din zecile de plicuri si soiuri de flori , abia am reusit sa salvez cateva firicele de ciubotica-cucului care si-a refacut aparitia dupa 2 ani (si uitasem de ea fiindca in primul an ... a disparut), alte cateva firicele de floarea-soarelui decorativa, de alyssum, de nemtisori, de salvie, de niste plantute carora le zicea "tufanele" (

) dar pe care le-am pus in jardiniera fiindca s-au dovedit a fi curgatoare .... etc.
Nemtisorii au supravietuit mai bine dar plantele au ramas anemice toata vara. Norioc ca au facut ceva floricele si, din semintele scuturate, au iesit plante tot mai mari si viguroase de la un an la altul.
Cu salvia rosie a fost mai bine. A rezistat si plantutele s-au dezvoltat frumos dupa ce le-am trasnplantat in gradina.
Cu cele mai multe dintre ele m-am inteles insamantandu-le direct in gradina, afara: craite mari si mici, carciumarese, regina-noptii, cleoma, mirabilis ( e invaziva), pufuleti albastri, nigella , vinca (e invaziva) etc.
Anul acesta voi proceda asa cum ne-a invatat Ionut dar numai pentru anumite flori. Restul... din rasaduri.
Nu ti-am zis ca cele mai multe nici macar n-au rasarit.