Ce tot faceţi?
Să vă spun o întâmplare hazlie. Am fost astăzi la bunica mea şi am observat că hibiscusul ei roşu a înflorit! Poate nu o să mă credeţi, însă eu spun adevărul şi trebuie să-l ştiţi.
Acum, circa o lună, un hibiscus de-al ei avea purici, şi, şi cu pesticide, cu zeamă de tutun, cu zeamă bordolează, cu nimic nu au trecut! Singura soluţie a rămas tăierea plante. Am tăiat-o până aproape de pământ. Acum, după o lună, are 4 ramuri frumoase, din care una, plină de boboci şi încă şi o floare!! Cum sărăcia? Că ,, Regele Meu" din casă, anul trecut a înflorit, l-am tăiat, că avea nevoie, recunosc, l-am mutat de la locul lui de vreo opt ori, dar de 8 luni nu mai îl mut, nu nimic! I-am pus tratament de înflorire, a avut lumină suficientă, e drept, apă mai puţină, dar acum e udat des şi nu vrea, culmea să înflorească!!
Cică bunică-mea că aşa fac la ea: UN AN ÎNFLORESC, APOI, ANUL VIITOR SAU URMĂTORII DOI ANI NU MAI ÎNFLORESC, APOI IAR ÎNFLORESC. Să fie aşa?? Eu m-am zăpăcit.
Ce îmi recomandaţi să fac să înfloreasc??
EDIT: Mi-am adus aminte de ceva. A stat doi ani în acelaşi ghiveci.
Ce spuneţi? Să-l transplantez? Are loc suficient, dar imediat s-ar putea incomoda, deoarece, creşte ca naiba vegetativ (în vegetaţie)
Să-l mut? Apropo, ce altceva îmi propuneţi?
Mersi mult.