Multumesc Claudia
Am citit articolul si concluzia ar fi ca ar trebui sa dau vina pe cainele meu (nu se smulge usor iarba arsa) dar nu o pot face din mai multe motive. Stiam ca urina cainelui arde iarba si de aceea turnam imediat apa pe locul unde a urinat. Cainele urineaza si in "tarcul" testoaselor si acolo iarba nu e afectata. De-abia in septembrie a aparut o pata mica. Am urmarit frecvent cainele si nu am remarcat sa fie nici o legatura intre locul unde urineaza si petele de iarba arsa. In ultimul timp nu am mai turnat apa dupa ce cainele si-a facut nevoile dar nici nu s-a ars iarba in acele locuri. Iarba de acum e pusa anul acesta dar si inainte a fost iarba si nu s-a patat asa urat. Mai apareau cate 1-2 pete dar nu ca si cele de acum. In plus dispareau dupa un timp, adica crestea din nou iarba. Acum, in locurile afectate nu creste nici un fir.
In plus, asa cum am mai zis, pe aici sunt locuri speciale, cu iarba, unde iti duci cainele sa-si face nevoile. E adevarat ca iarba e plina de diverse plante (buruieni) si nu e iarba de "soi" dar la fel de adevarat e ca in acele locuri isi fac nevoile o multime de caini si cu toate acestea nu exista pete ca cele din gradina mea.
Poate la mine in gradina e o combinatie de daunatori si nitrogen din urina cainelui...asta ca sa fie meniul complet