Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Username: Password:
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Teasc si Zdrobitor  (Read 7098 times)

Dan Hibiscus

  • Moderator In Gradina
  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 747
  • Moderator In Gradina
Teasc si Zdrobitor
« on: September 14, 2008, 10:47:57 PM »

Care are idee de unde pot lua (in afara de praktiker selgros si neamu' lor aaaa si talcioc :D ) poate a mai luat cineva de la vreo firma , preferabil din iasi dar merge si din "provincie" :D
Logged

Dan Hibiscus

  • Moderator In Gradina
  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 747
  • Moderator In Gradina
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #1 on: September 15, 2008, 08:36:46 PM »

nu mai trebuie am reusit sa mai prind unul la praktiker la 329.90 de12 l mersi oricum  :P
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #2 on: September 15, 2008, 08:48:28 PM »

apoi mai danero, in ce ma priveste am o vie care a produs vreo 10 ciorchini asa ca n-am cautat inca teasc, sa fac vin  ;D
Logged

Dan Hibiscus

  • Moderator In Gradina
  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 747
  • Moderator In Gradina
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #3 on: September 15, 2008, 08:54:19 PM »

da nu ma crezi ca m-am luptat pentru el ca mai era unu care dadea tarcoale la marimea asta :D da am fost mai rapid , iar de struguri cam 100 l vin daca fac e bine , si la mine e mica via abia are primul an de viata la "scoala" dar cumpara mamicutza :D struguri si facem o capsunica , adik face ea , eu numai servesc :P
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #4 on: September 15, 2008, 08:57:55 PM »

bre, da maine te sparg!
o fi ea mica via mea, dar sa vezi ce gard de catarare i-am facut, lesini de invidie!
poa' sa faca gimnastica in voie  ;D
Logged

Dan Hibiscus

  • Moderator In Gradina
  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 747
  • Moderator In Gradina
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #5 on: September 15, 2008, 09:04:22 PM »

Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #6 on: September 16, 2008, 05:33:17 PM »

hai, pregateste-te de lesinare: 




[attachment deleted by admin]
Logged

costieanuconstantin

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1723
  • CODLEA
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #7 on: September 16, 2008, 06:05:46 PM »

de dragul artei as incerca si 2 plante de kiwi
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #8 on: September 16, 2008, 06:14:48 PM »

de dragul artei, io ma limitez la bananier si la avocado! ca pe astea le am deja!  ;D
Logged

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #9 on: September 16, 2008, 07:01:24 PM »

u mai inteleg nimic.Pentru vin? Avocado si bananier? Ca subiectul e teasc si zdrobitor ??? ??? ;D ;D
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #10 on: September 17, 2008, 09:00:50 AM »

cum, Es? n-ai beut niciodata vin de banane? sau de avocado? vaaaaiiiiii....ntz-ntz-ntz! 


ia ziceti-mi, rogu-va, cum faceti ca mustul sa nu fermenteze, sa ramana must forever?
Logged

doina

  • OLTENITA
  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2497
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #11 on: September 17, 2008, 09:48:01 AM »

Mustul se pune in sticle se capseaza se pune intr-un vas mai mare cu apa se se 'sterilizeaza' 20-30 min . Se poate pune si aspirina sau conservant in el dar eu prefer 'sterilizatu'. ;D
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #12 on: September 17, 2008, 10:33:22 AM »

neah, fara aspirina si fara conservanti.
deci sterilizat ca zacusca. multumesc fain.  :-*
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11700
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #13 on: September 17, 2008, 11:28:31 AM »

sau il congelezi...In sticle ,in frigiderul dat pe 5 tine muuuuult. Se cheama "taiat in fiert"
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #14 on: September 17, 2008, 11:32:49 AM »

Eu am congelat odata niste must si la decongelare era sa sarim in aer cu casa cu tot,asa a intrat in fiert la caldurica ;D
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #15 on: September 17, 2008, 11:45:45 AM »

Se pota si fiert pe foc pana da un clocot si apoi pus in sticle sigilate si dat la racoare. Tine pana spre anul nou.
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #16 on: September 17, 2008, 11:49:19 AM »

io vreau sa-l beau de Craciun, deci solutia e perfecta!  :D
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #17 on: September 17, 2008, 11:51:49 AM »

Sora mea asa procedeaza in fiecare toamna. Daca vrei detalii o sa o intreb.
Logged

myosotis

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1651
    • Spi's garden
Re: Teasc si Zdrobitor
« Reply #18 on: September 19, 2008, 10:46:16 AM »

de dragul artei as incerca si 2 plante de kiwi

Cara, nu te sfatuiesc sa incerci. Am 3 Kiwi in gradina. Sunt la mine de 4 ani (2 in ghiveci, 2 in gradina) si nu le merge prea bine. Si oricum, cred ca e mai multa caldura in zona mea decat la munte.

Place la mine subiectul asta cu mustul. Cea mai simpla metoda este cum spune Nicol. Pus la fiert, luata spuma si "imbuteliat" imediat la sticle. Sticlele se lasa sa se raceasca intr-un cuptor sau infasurate  intr-o patura, ceva, un tol gros. Am pastrat mustul asa si doi ani. Fara conservanti si aspirine.
Logged
Pages: [1]   Go Up