povestea cu zorelele la mine sta asa:
in atach e o schita foarte aproximativa cu pozitia casei, amplasarea zorelelor (dungile verzi) si zonele de insolatie dupa cantitatea de lumina primita (extrem de simplificat). cu unele exceptii zorelele sint pe linga un gard de 2 m inaltime. deci cele plasat spre sud sint protejate de gard. numai cele dinspre vest se urca peste, ajungind pe magaziile vecinului la peste 4 m. aici sint protejate de soarele de la vest, da asta oricum nu e asa puternic.
la mine anul asta nu a fost an bun de zorele. cele galbene nu au incoltit deloc sau daca au incoltit s-au uscat
eu le-am pus cam tirziu, ca aveam in plan un experiment cu adenium si am avut vreo 100 de seminte de adenium puse la incoltit cae mi-au tinut minisera ocupata.
spre mai sotia mea a hotarit ca eu le-am plantat cam inghesuit si a decis sa le salveze replantindule pe ici pe colo. unele s-au prins unele nu, altele crescind izolat s-au ars. spre exemplu din asta lavanda e numai un fir. din aia rosi ciufulita tot numai un fir care s-a ascuns dupa trandafiri.
cele care au scapat de toate astea sint vesele si bine mersi da nu prea fac flori, comparativ cu anii trecuti. nici cele clasice, nici cele de fitze.