Hrib

Started by GALM, September 24, 2006, 09:53:43 PM

Previous topic - Next topic

GALM

Va multumesc pentru incurajare. E si nevoie ca cultura hribului va dura ani de zile (daca voi reusi). E bine ca costa putin, mai mult de lucru, in prima faza.
Venituri avem numai din pleurotus. Am incercat si agaricusul cu 10t compost anul trecut, cand aveam probleme cu pleurotus (vezi boala necunoscuta?), dar la vanzare am prins perioada cand din Ungaria si Polonia au fost importate cateva camioane de ciuperci.
Intre timp am facut o poza cu miceliu de hrib. Vedeti cum arata.

Felix

#1
Am separat subiectul ..ptr ca nu mai are legatura cu Shiitake...deci e vorba de un nou subiect.

Felicitari ptr experimente si mult succes...vad ca stiti insa ca hribul este o ciuperca micorizanta....cum va ganditi sa faceti cultura in aceste conditii ?
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

GALM

#2
N-am de gand sa caut mat pe care primeste ciuperca de la partener. Avand miceliu de hrib si arbusti considerate inca fara ,,partener,,, asigurind apropierea se face legatura michorizza. De fapt s-a si facut s-au dezvoltat frumos, dar find molid, in timpul iernii a murit in camera. Eram nerabdator, am vrut sa scot cat mai repede. Puteam sa stiu, dar asta este.

IONUT

#3
Deci sunt anumiti arbusti care au nevoie de "partener" ? Carora li se asigura micorizza prin apropierea celor doi indivizi ? Cam asta-i ideea ?

GALM

#4
Exact asa este. Majoritatea arbustilor se dezvolta mai bine daca au legaturi micorizza, sunt si unii care deloc. Nu demult am citit o teza de doctorat, se ocupa de acest fenomen. Acolo scria ca impadurirea de aceea e greoaie ca dupa un an de la taierea lemnelor dispar ciuperciile, si fara astea asimileaza greu sau deloc substantele minerale. Sa stiti ca nici padurarii nu cunosc acest fenomen (pe care le stiu eu), investesc o gramada de bani, de multe ori degeaba.

IONUT

#5
Hribii din flora spontana se gasesc in lokuri impadurite cu marea majoritate a foioaselor. Putem sa-i consideram (speciile respective de arbori) "jumatatea" de care au nevoie hribii ???

Dar ca arbusti de dimensiuni mici care ar creste in sere, cam ce specii ar fi ? Intreb asta ptr a asigura o cultura permanenta, in special pe timp de iarna.

GALM

#6
Sunt din zona braziilor, de aceea nu cunosc michorizzele de la foioase. O ,,jumatate,, sigura este molidul.

Felix

#7
Cum va mai merge cu hribii ? Ati reusit sau ba ?
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

tomi01_2000

Quote from: GALM on October 01, 2006, 02:47:16 PM
Sunt din zona braziilor, de aceea nu cunosc michorizzele de la foioase. O ,,jumatate,, sigura este molidul.
merge si pe alun

Pregatesc si eu vreo 2 sute de aluni in scopul asta ....
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale