Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:
Pages: [1] 2 3 ... 6   Go Down

Author Topic: Exemple de preturi la ciuperci  (Read 61081 times)

Felix

  • Administrator-fgn
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 950
    • http://www.TotalMush.com
Exemple de preturi la ciuperci
« on: November 27, 2006, 10:44:51 PM »

27 Noiembrie - Metro Iasi

Agaricus  - 7.3 ROn/kg - vrac
Agaricus  - 7.9 Ron/Kg - caserola
Pleurotus - 7,1 Ron/caserola 500 g
Pioppini   - Agrocybe Aegerita    - 58,3 Ron/kg
Finferli    - Chantarellus cibarius - 91,6 ROn/Kg
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

Anonymous

  • Guest
(No subject)
« Reply #1 on: December 04, 2006, 10:30:47 PM »

Buna. Stie cineva sa-mi spuna si mie cam care sunt preturile in occident la ciuperci, doar asa de curiozitate deoarece am auzit ca sunt mult mai mari decat la noi.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Anonymous »
Logged

antib.tina

  • Offline Offline
  • Posts: 30
(No subject)
« Reply #2 on: December 09, 2006, 06:19:28 PM »

Nu stiu ce ai auzit, sau in ce tara, dar o sa ma interesez mai bine cat sunt in Italia,stiu ceva,dar mai bine ma mai documentez ca sa nu gresesc. Stiam de 1.15 euro champignonul si 3.3 pleurotus,dar ma mai informez.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by antib.tina »
Logged
Horobet Florentina

lidia

  • Guest
(No subject)
« Reply #3 on: December 11, 2006, 08:32:35 PM »

In septembrie,in Madrid,la supermarket aveau caserole de 200 grame de champignon la 1 euro...erau frumos feliate si aranjate in caserole,aratau ca desenate,numai una si una.Pleurotus nu am vazut acolo.
« Last Edit: January 27, 2007, 02:15:58 PM by lidia »
Logged

Anonymous

  • Guest
(No subject)
« Reply #4 on: January 07, 2007, 06:37:15 PM »

Stie cineva daca intrarea in UE afecteaza preturile ciupercilor in Romania?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Anonymous »
Logged

Felix

  • Administrator-fgn
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 950
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #5 on: January 08, 2007, 09:10:38 AM »

Daca te astepti sa creasca sa stii ca nu va creste..pentru ca nu suporta piata.
Mai rau, este posibil sa scada datorita concurentei neloiale care ar putea-o face producatorii de afara venind cu preturi de dumping pentru a prelua piata.
Acesta cred ca este cel mai plauzibil scenariu...
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

stefan

  • Offline Offline
  • Posts: 12
(No subject)
« Reply #6 on: January 08, 2007, 10:08:49 AM »

Felix>intr-un alt context ai fi avut perfecta dreptate , totusi concurenta neloiala facuta de strainezi ar fi tb. sa-si arate fata si inainte de aderare pt. ca suntem ,ca marime ,a doua tara din europa de est si  avem o piata interna cu  un potential imens .
cred ca singura tara care  ar putea incerca sa "atace" romania  pe piata ciupercilor,in special agaricus,este Polonia...ceea ce eu nu cred ca se va intimpla prea curand deoarece ei controleaza piata catorva tari din vest cu consum ridicat  pe cap de locuitor...anglia,irlanda si franta cu un consum de aprox.3.5kg/an,(vezi romania aprox.0.500g/an ),unde vand aproape tot ce se produc!!!

batalia se va duce tot pe plan intern.este o chestiune de luni pana cand isi vor face aparitia  producatorii mari ,acei market maker echipati cu tehnologie de ultima ora si know-how-ul necesar ...de ei tb. sa va fie frica...ei pot  matura pe multi dintre producatori,ma refer la cei care produc putin si la costuri ridicate.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by stefan »
Logged

Felix

  • Administrator-fgn
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 950
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #7 on: January 08, 2007, 10:30:39 AM »

Din cate stiu concurenta poloneza deja a inceput sa isi arate "coltii" inca de anul trecut...pana acum a fost poate ceva mai greu sa intre pe piata noastra, ma refer la costuri si taxe..insa acum ca suntem in UE este mult mai usor.
Intr-adevar cei ce au costuri mari de productie au de ce se teme..insa sa speram ca nu va fi atat de grav..poate ne speriem degeaba de bau-bau ;)[/color]
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

fragma

  • Guest
(No subject)
« Reply #8 on: January 08, 2007, 03:01:38 PM »

Cand vorbiti de preturi va referiti la cu TVA sau fara?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by fragma »
Logged

Felix

  • Administrator-fgn
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 950
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #9 on: January 12, 2007, 08:38:07 PM »

Preturile care le-am afisat eu sunt preturi finale..adresate consumatorului..deci includ tva-ul.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

fragma

  • Guest
(No subject)
« Reply #10 on: January 14, 2007, 11:03:37 PM »

Pe la sfarsitul lui dec. un kg de Agaricus era cu tot cu TVA 63 000lei in Metro. Iar la un engrosist din siraj era vreo 50mii/kg, import Polonia cred ca in viitor pretul cu tot cu TVA cel putin la agaricus nu v-a trece de 50mii. Am inteles ca polonezii si ungurii au o subventie de 40%, la noi au oprit-o si pe cea de 8000lei.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by fragma »
Logged

tomi01_2000

  • Offline Offline
  • Posts: 640
(No subject)
« Reply #11 on: January 15, 2007, 02:16:31 PM »

Quote from: "fragma"
........... Am inteles ca polonezii si ungurii au o subventie de 40%, la noi au oprit-o si pe cea de 8000lei.

 ... ai idee de cand au subventiile?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by tomi01_2000 »
Logged
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

Atila

  • Guest
(No subject)
« Reply #12 on: January 15, 2007, 06:45:50 PM »

1 kg de Pleurotus congelat din Olanda costa 1 euro!!!!!!!!! (sursa: un patron italian de fabrica de conserve din ciuperci).
Vi se pare verosimil? Mie imi este extrem de greu sa inteleg cat pot fi de mici costurile ca sa poti produce, congela si transporta pleurotus si sa te coste 1 euro...
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Atila »
Logged

Felix

  • Administrator-fgn
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 950
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #13 on: January 15, 2007, 07:24:28 PM »

Da,este verosimil...pretul are legatura si cu calitatea...iar calitatea ce ajunge la conserve nu se poate vinde pe piata.

Eu am auzit ca in vest sunt subventii mari la ciuperci, insa nu stiam ca ar fi date in procente si procentele ar fi asa de mari.

Daca ai informatii,Fragma, da si un link cu sursa de unde ne putem documenta.
Ar fi interesant de aflat daca astfel de subventii se dau la Agaricus,Pleurotus,Shiitake doar sau la toate speciile de ciuperci cultivabile..
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

fragma

  • Guest
(No subject)
« Reply #14 on: January 15, 2007, 10:07:43 PM »

Salut, nu am nici un link, dar pot spune, ca procentul s-ar putea sa fie chiar mai mare. Vineri cand m-am intalnit cu diversi ciupercari la Dir. Agricola toti au pus problema asta in discutie. Dl. Volf care este director la oficiul de consultanta a spus ca este f. adevarat ca in toata Europa sunt subventii la ciuperci si ca ar fi un program si pt. Romania, dar nu este sigur nimic in acest moment. Atunci a zis ca ungurii si polonezii au ori 40% ori 60%, nu-mi amintesc exact, dar cred ca mai sigur 40% pt. ca  60% parca e prea mult. Eu cand vorbeam cu Paduraru prin aprilie, care tocmai venise din Ungaria imi spunea de cei de la Korona, la care a fost, ca au niste subventii f. mari si sunt f. bine organizati. Deci subventiile le au de cel putin un an. Dl. Volf spunea ca subventii se vor da numai prin intermediul asociatiilor, deci va trebui sa faci parte dintr-o asociatie, grup de producatori ori cooperativa sau orice alta forma de asociere.
Astazi am fost din nou la dir. Agricola unde am vorbit cu o doamna consultant si mi-a explicat pasii ce trebuie sa ii urmez si care ar fi avantajele. La noi s-au dat 8000lei/kg, dar in acest moment s-a oprit, ma gandesc totusi ca se pregateste ceva.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by fragma »
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 6   Go Up