Constructia de ciupercarii

Started by Anonymous, August 10, 2005, 03:36:49 AM

Previous topic - Next topic

Anonymous

Vreau sa construiesc o ciupercarie,credeti ca pot face asta singur,bineinteles incadrandu-ma in standardele folosite  pentru o constructie "stas" folosind echipamente autorizate sau am nevoie de ajutorul specialistilor.Dispun de 10000 de euro,oare imi vor ajunge??
Rog raspuns!!! Multumesc

Anonymous

#1
Bineinteles ca poti face singur totul fara sa dai o multime de bani la specialisti, insa trebuie sa fii bine informat inainte de a incepe. Trebuie sa stii ce fel de ciuperci vrei sa cultivi pentru ca fiecare specie are cerintele ei si echipamentele necesare sunt diferite. De exemplu tehnologia de cultura a ciupercilor Champignon este total diferita de cea a ciupercilor Pleurotus.
10.000 de euro ti-ar fi suficient ca sa incepi, cu conditia sa-i administrezi foarte bine. Daca deja detii teren si cladiri aceasta suma poate fi chiar arhisuficienta. Multa bafta.

Anonymous

#2
Multumesc pentru raspuns.Acum as mai avea o intrebare :unde as putea sa vad si eu o astfel de constructie ca in documentatie nu sunt detaliate constructiile cu poze si as vrea sa ma documentez mai mult chiar sa vizitez una.Daca se poate chiar pe a ta si dupa finalizarea constructiei mele si o eventuala colaborare,sunt la inceput si chiar nu stiu mare lucru despre asta,vreau sa invat mai multe.La mine in familie nu a facut nimeni asa ceva,am nevoie de o informatie destul de aprofundata pentru inceput macar constructia sa o fac bine chiar daca la inceput am sa cumpar compost gata incubat.Multumesc!

Anonymous

#3
Daca esti interesat sa iti faci ciupercarie de Agaricus da o privire aici http://www.flashbuilder.net/users/neculad/main.html

Anonymous

#4
Pot face constructia numai din beton si sa ii torn placa deasupra tot din beton?
Are vreo importanta din ce este facut acoperisul?

Felix

#5
Da, poti face si char e indicat sa faci constructia din beton, insa e bine sa-i faci si o termoizolatie cat mai buna pentru a avea cheltuieli cat mai mici cu incalzirea pe timp de iarna si racirea pe timp de vara.
Pentru Agaricus poti sa faci constructia semiingropata si asa rezolvi o buna parte din problema climatizarii, deoarece solul are temperatura constanta pe tot timpul anului, la adancimea de 1.5-2m temperatura fiind de 13-14 grade.
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

Anonymous

#6
FELIX, DE UNDE SA INCEP?? CUM SA DEMAREZ??  CARE SUNT PRIMII PASI??

Felix

#7
Ce vrei sa faci concret ?
De ce dispui in prezent ?
Primul pas ar fi o buna documentare cu privire la ciupercile pe care vrei sa le cultivi.
Al doilea pas ar fi amenajarea unui spatiu(nou sau existent) pentru a fi potrivit speciei de ciuperci cultivate.
Aici vorbesc de dezinfectie, temperatura, umiditate, lumina si ventilatie.
Mai departe...depinde cum vrei sa mergi..sa cumperi compost de-a gata sau sa-l faci tu..deja complicam lucrurile :)
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

Anonymous

#8
Detin 5900 mp teren (compact), pe 3000 din acesta am o microferma, deci am 2900 disponibil, nu exista o constructie pe terenul disponibil, detin o suma de bani.....sper eu suficienta... Nu mi-am ales inca o specie de ciuperci pentru ca nu stiu ce presupune asta. Adica care sunt speciile cele mai recomandate? Ce investitie presupune o specie s-au alta? Ce constructie este recomandata sera, cladire etc ???
   Multumesc pentru intrebari si......astept raspunsuri

Felix

#9
Quote from: "costy"Detin 5900 mp teren (compact), pe 3000 din acesta am o microferma, deci am 2900 disponibil, nu exista o constructie pe terenul disponibil, detin o suma de bani.....sper eu suficienta... Nu mi-am ales inca o specie de ciuperci pentru ca nu stiu ce presupune asta. Adica care sunt speciile cele mai recomandate? Ce investitie presupune o specie s-au alta? Ce constructie este recomandata sera, cladire etc ???
   Multumesc pentru intrebari si......astept raspunsuri

In Ro speciile de ciuperci cultivate in mod traditional sun Agaricus si Pleurotus, dar cred ca deja stii asta. Pe piata se gasesc in general intr-un procent mai mare primele.
Pentru a-ti alege specia de ciuperci documenteaza-te intai ce presupune asta, pentru ca tehnologiile de cultura difera radical.
Constructia recomandata este cea care iti permite un regim termic corespunzator speciei cultivate de tine cu un consum minim de energie, deci uita de sera :))
De asemenea trebuie sa ai in vedere o foarte buna ventilatie, in cazul ciupercilor Pleurotus...nu te hazarda sa le cultivi in beci de ex..si posibilitatea asigurarii unei bune igienizari a acestui spatiu, deci sa nu contina elemente din lemn si /sau pamant.
Asta in cazul in care vrei sa ai cultura de ciuperci permanenta.
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

Anonymous

#10
Multumesc Felix, ai inceput sa-mi devii simpatic, nu sunt blonda dar.........sunt totusi femeie  :lol:

Felix

#11
Quote from: "costy"nu sunt blonda dar.........sunt totusi femeie  : :))  :roll:
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

Anonymous

#12
Si Napoleon a spus "toate femeile sunt ... blonde... exceptie fac sora si mama , dar si ele sunt femei" e cam asta am vrut sa spun..... pricep dar totusi... nu inteleg, pentru ca-mi plac stiintele exacte........

Anonymous

#13
Imi pare rau sa te deazamagesc dar aici sunt de partea lui Felix, si nu numai a lui, ca multi gandesc la fel in aceasta privintza.
Ciuperca nu e o stiinta exacta , nu e absolut deloc. Daca asta vrei ai cam gresit locul si afacerea  :D Ai nevoie cu sigurantza de alta idee de afaceri pentru ca asta nu o sa iti mearga daca crezi ca totul se rezuma la bani.
Banii cu ajuta ciupercile sa creasca..
SA MA CONTRAZICA CINEVA !!! :))

Anonymous

#14
Voi barbatii va aprindeti cam repede, intelegeti numai ce vreti si nu aveti deloc calitati didactice. Ce inteleg eu prin stiinta exacta..... desii am folosit-o ca metafora, incerc sa va explic. Nu doresc decat sa invat din experienta celor care au deja o ciupercarie. Adica: ce fel de cladire ai (de exemplu tu Ender) sera?? constructie?? beci?? cum ai construit-o ? materiale?? sau.... cum ai imbunatatit spatiu?? ce ai folosit?? ce metode?? Ce compost folosesti?? cum il pregatesti?? ......... si intrebari pot fii multe.
  Nu cred ca este greu, ....cu ....pasiunea stau cam prost, cum am mai spus nu am facut o pasiune pentru ciuperci, vreau doar sa-mi diversific activitatea societatii pe care o am acum.... si vreau sa o fac cu ...cap :lol:
  Nu am o pasiune decat pentru meseria pe care o am acum ... (, dar...din pacate .... satisfactii financiare nu prea am .... o fac numai din pasiune).
   Nu am intrat aici pentru ca m-am plictisit si m-am gandit eu ca ciupercile or sa ma imbogateasca peste noapte, NU!! chiar vreau sa-mi fac o ciupercarie, si vreau sa aflu cat mai multe. daca vreau sfaturi cum sa-mi
drumul in viata o sun pe mama si......
   Asa ca dragilor daca vreti sa dati sfaturi, datii-le la obiect!!! Am inceput sa ma plictisesc punand intrebari si sa nu-mi raspunda numeni.
   Va multumesc, totusi ....VOI m-ati ambitionat si mai mult si m-ati facut sa cred ca se poate. Exemplul sunteti chiar voi - carcotasilor.
 si.... astept raspunsuri... asta daca le puteti da...