nelamuriri???

Started by lukyan, January 09, 2007, 10:38:20 PM

Previous topic - Next topic

lukyan

01. Pina acum foloseam ca amendament carbonatul de calciu care din cite stiu eu se produce in tara numai la Constanta , din pacate acestea nu functioneaza pe timp de iarna stie cineva alta sursa sau nu merita efortul si sa folosesc ipsosul ?
 02. Lucrez la sistemul de ventilatie si am o dilema s-al confectionez din tabla,PVC sau folie primele doua sunt mai greu de dezinfectat folia o arunc si pun alta noua  poate cineva sa-mi dea un sfat?
  03. Pe viitor (nu indepartat) as dorit sa-mi fac un tunel (sera) pt. fructificare are cineva facuta si poate sa-mi dea o documentatie sau sa vin sa o vad?

   Multumesc anticipat   ;)

tomi01_2000

#1
1. gasesti pe piata libera (un pic mai scump)... insa poti inlocui cu var pasta
2. am facut sistem ventilatie pe folie (inel metalic pe care am rulat  folia si am lipit-o cu banda adeziva ... tubul rezultat il poti intari din loc in loc cu PET-uri - bidoane - de 2 litri retezate la capete).
Avantaj - vezi orice daunator se plimba sau apare in aerisire ...
3. In primavara pun de un solar .   E indicat pentru perioada primavara - toamna. Costurile sunt reduse
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

lukyan

#2
Multumesc Tomi dar revin cu intrebari :
01. da-mi te rog citeva adrese;
02. sistemul de ventilatie care l-ai facut  este deasupra fiecarui stelaj , te intreb ca la spatiul meu 7,5/5.5 h 2.8 mau sfatuit unii ca ar fi de ajuns doua  dispuneri de 30cm ar merge intariri den peturi de 5 litri;
03. De ce crezi ca costurile sunt mai reduse daca este facut dupa cu toate straturile necesare (recunosc ca nu stiu prea multe ) nu va reusi sa fie izolat asa bine ca pierderele de caldura pe timp de iarna sa fie minime?
 
 mersi  :)

tomi01_2000

#3
1. Eu in orasul meu am gasit in piata Centrala a orasului la vanzatorii de cereale si produse din cereale (tarate de grau pentru animale ... etc) creta furajera ....

 Adica de la acestia poti lua relatii pentru cantitati mai mari ... Eu nu am in momentul de fata o legatura ...
2. M-ar edifica o poza ...
Ai inaltimea 7,5 intr-o parte si in cealalta 5,5 metri? cu latimea 2,8?
Dispuneri = tuburi cu diametrul de 30 cm, pe care sa le intaresti cu pet-uri - MERGE - DOAR DACA FOLOSESTI UN ADEZIV BUN. La diametru mai mare folia are tendinta sa se stranga in interior.
3. Solarul pe care il ridic in primavara, fara izolatii il fac doar pentru perioada de primavara - toamna. In solar creez conditiile din padure - umiditate, aerisire .... TEMPERATURA - cea naturala (insa functie de temepratura creezi umiditatea ...
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

IONUT

#4
Confectioneaza tubulatura din tabla de 0,3 ca e mai sanatoasa... la jumatate sa se boata desprinde in segmente separate ca sa poti spala cu jetul daca este cazul..  Dealtfel mai poti dezinfecta introducand in aerul admis substante dezinfectante.
Diamtrul tubulaturii fa-l mai mare de minim 25cm nu te juca cu "pet'-uri.

Felix

#5
Varianta din tabla= cea mai buna pentru ca poate fi igienizata cat si datorita faptului ca nu opune rezistenta, nu "fura" din puterea ventilatorului, asa cum se intampla cu varianta din folie.
Pentru folie recomandabil sa folositi un ventilator mai puternic,eventual tip turbina daca va permiteti(pentru spatii mai mari de 50mp) , deoarece turbina are avantajul presiunii, nu face doar un simplu curent de aer.
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci