Main Menu

La inceput de drum

Started by avramescu_ana, January 19, 2007, 04:16:39 PM

Previous topic - Next topic

avramescu_ana

#30
Multumesc pentru sfaturi si sa spreram ca totul va pornii cu dreptul, mai exact prima productie.

avramescu_ana

#31
Azi dimineata la 5 am terminat de descarcat 22 de tone de compost. E greu rau.
Ne pregatim acum sa facem acoperirea si tratamentele.
Va mai tin la curent.

Felix

#32
E greu sa-l descarci ? Te cred...imagineaza-ti ce greu ar fi sa-l faci..mai ales sa nu ai automatizare..Fa niste poze cu evolutia compostului si pune-le in sectiunea Poze..daca ai cum si daca vrei :)
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

avramescu_ana

#33
Au fost cele mai crunte ore... am descarcat 22 de tone de compost , 10 oameni, in 5 ore. Apoi, si mai groaznic, acoperirea, care a fost o munca titanica, sa treci prin mana la maruntit 10 tone de turba si sa o asezi pe rafturi... 10 oameni, 13 ore...
am stropit, am formolizat, am dezinfectat, etc...
ieri dimineata incepusera sa se vada rezultatele... a inceput sa se impanzeasca turba dedesubt... suntem foarte fericiti...

Felix

#34
Ce mai fac sacii vostri ? Sper ca bine..puneti si niste poze :)
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

avramescu_ana

#35
sacii fac bine, miceliul e vesel, maine facem scarificarea.
pozele pe care le am sunt cam mari, cred ca o sa ti le trimit pe mail.

Felix

#36
"miceliul e vesel" :)
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

avramescu_ana

#37
o sa postez imaginile in folderul de poze.
azi facem scarificarea, azi dimineata la 6 am facut ultima udare...

avramescu_ana

#38
ati vazut pozele, cum vi se pare?

avramescu_ana

#39
s-a incheiat si primul val... am pus ceva poze... a fost buna productia, 18% pentru primul val e ok...
sunt curioasa cum vi se par pozele...
asteptam valul 2 despre care cei care ne consiliaza in legatura cu tehnologia zic ca o sa fie si mai productiv...

Felix

#40
Faine pozele...felicitari inca o data...
Unde v-ati orientat cu vanzarea si la ce preturi ati reusit sa dati ciupercile ?
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

avramescu_ana

#41
Ma poate ajuta cineva cu niste informatii despre ce sa fac cu compostul folosit? Parca e pacat doar sa il arunc.
Multumesc.

tomi01_2000

#42
Quote from: "avramescu_ana"Ma poate ajuta cineva cu niste informatii despre ce sa fac cu compostul folosit? Parca e pacat doar sa il arunc.
Multumesc.
compostul de la Champignon, in functie de compozitie - poate fi folosit ca nutret la animale (in cazul in care are la baza paie, si este fara asalt de mucegaiuri, etc ) - bineanteles fara stratul de acoperire ... sau mai poate fi folosit la gradinarit (la legume, fructe e un adaos excelent ca ingrasamant - aport deosebit la rosii, ardei, gogosari, etc) ... sau daca e foarte bine macerat compostul - poate fi dat prin tocatoare - pus la pungi si vandut ca aport (pamant ) de flori, sau ingrasamant ...
In oricare din situatii e recomandata
- masurarea PH-ului ( eventual - si trecerea lui pe eticheta in cazul destinatiei vanzarii la pungi)
- observarea compostului pentru a depista nematozi, acarieni, etc (caz in care se impune tratamentul cu peroxid 3% - apa oxigenata)
- tot in cazul vanzarii - o masurare a compozitiei - biomasa, Ca, Mg, etc ...

PS peroxid 3% sau apa oxigenata, are avantajul ca la 24/48 de ore structura i se desface in H2 si O, neramanand reziduri cum ramane la variantele cu baza de tratament pe Clor (care se regaseste in structura ) ...
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

avramescu_ana

#43
Cam liniste pe forum, sunteti in concediu?  :grin:
Noi urmeaza sa finalizam amenajarea la inca doua spatii, saptamana asta montam climatizarea, si cred ca vom trece  pe compost faza doi.

Felix

#44
E si momentul ptr concedii :))
Pana la urma vad ca ati renuntat la ideea de a vinde ? Sau din lipsa de clienti valabili ati fost nevoiti sa mentineti/dezvoltati afacerea ?
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci