Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: GENERATOR DE ABUR  (Read 9642 times)

lukyan

 • Guest
GENERATOR DE ABUR
« on: February 28, 2007, 11:37:16 PM »

Sunt la inceput de drum in aceasta activitate , daca urmariti postarile veti afla ca am inceput de anul trecut activitatea.
Din mica mea experienta , din discutiile avute cu alti ciupercari si nu in ultimul rind de pe acest forum am ajuns la o concluzie pt. a face ciuperci unul din utilajele necesare si cel mai inportant zic eu este generatorul de abur . Zic ca este cel mai important deoarece daca sisca sau moara cu ciocanele sunt utilizate numai la macinat, bazinele numai la umectare ,ventilatia numai la fructificat s.a.m.d. , aburul il folosim sau ar trebui sal folosim in toate fazele , la dezinfectat spatiile, la pasteorizare cit si la fructificare , de acea pe mine ma preocupa acest generator.
Nu stiu daca din punt de vedere I.S.C.I.R ar trebui omologat dar asta este alta discutie (fiindca ne trebui un abur pina in 90grC), dar stiu ca pe viitor va trebui sa-mi fac unul si acum am o nelamurire daca nu sar putea obtine abur tip instant fiindca daca ar fi sa fac unul clasic (ar dura ceva timp si chiar daca schema lui este simpla tevi , doma , sticla de nivel si citeva ventile cu un manometru ) ,tot nu as reusi sal fac intrun timp scurt , asa ca pe mine ma framinta aceasta problema cine ma poate ajuta?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by lukyan »
Logged

Felix

 • Administrator-fgn
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 950
  • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #1 on: March 02, 2007, 12:27:56 PM »

Aici pot fi mai multe raspunsuri...in functie de dorinte si buget.
Poti opta pentru unul gata facut sau te poti juca singur.
Ptr abur instant sau de joasa presiune nu te intreaba nimeni nimic...ptr presiune este nevoie de avizare ISCIR..insa daca nu ai angajati nu te intreaba nimeni de sanatate..e pe riscul tau.
Toate au importanta lor...si moara e importanta ptr ca daca nu ai paiele tocate bine scade din productie, de ex...iar sa toci manual nu e o optiune ptr cantitati mari.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

lukyan

 • Guest
(No subject)
« Reply #2 on: March 04, 2007, 05:59:34 PM »

Sa zicem ca moara o detin aici ai dreptate este foarte importanta si stiu ca asta este o problema pt. tine (nui profi dar i-mi fac treaba ) dar eu nu am aburul care foloseste in toate fazele si nici nu am angajati doar ocazional (frate , cumetri si cine mai prind sa ma mai ajute :) problema este ca nu vreau un unul cumparat nu ca nu ar fi ok. dar pretul ma rupe .
Daca vrei sa stii la www.daky.ro generatorul de abur (care cred ca este bun) cer pe el 5900 euro si asta eu consider ca este cam scump repet nu ca nu este bun ci fiindca nu se gasesc pe piata , produs fiind comercializat numai de ei (vezi pretul centralelor daca nu au scazut  au ramas aceleas de 3-4 ani).
Sa zicem undeva la 1500-2500 euro ar mai merge dar la 5900 este exagerat. La urma urmei  principiul este aproape ca la centralele murale numai ca nu face apa calda ci abur din apa calda.
De aceea ma preocupa ideea fiindca clasic se poate face dar suntem in sec XXI si trebuie sa mergem inainte.
O alta problema este cu I.S.C.I ul , pai daca este abur de joasa presiune  ce treaba ar avea acest "organ" , ca nu e de competenta lor , dar suntem in romania am uitat si totul trebuie contabilizat si stors.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by lukyan »
Logged

Felix

 • Administrator-fgn
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 950
  • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #3 on: March 04, 2007, 08:30:49 PM »

Produse si produse...preturi si preturi...thenologia aburului nu este noua ..ci este folosita de multa vreme.
Daca nu vrei sa iti bati capul sa iti faci un generator simplu de abur poti apela la orice producator de cazane termice...e posibil sa nu te coste nici un sfert din suma de mai sus..si ai si aviz iscir pe el.

Uite un link interesant :
http://www.ttboilers.dk/DampGen.htm
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

IONUT

 • Guest
(No subject)
« Reply #4 on: March 05, 2007, 12:15:11 AM »

Incearca la magazine specializate, de ex la Dedeman la Hypermarket, si ia legatura cu un specialist nu doar cu vanzatorii de jos de la "instalatii" (intai intrebi de Lucian ) ptr a cauta la furnizorii lor .. e cel mai convenabil asa .. oricum il ei mai ieftin decat direct de la furnizor.  Numai bine.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by IONUT »
Logged

lukyan

 • Guest
(No subject)
« Reply #5 on: March 05, 2007, 08:45:29 PM »

Multam pt. sfaturi domnilor sper sa ma ajute. ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by lukyan »
Logged

CLIMEXT

 • Guest
(No subject)
« Reply #6 on: February 11, 2008, 12:09:54 PM »

Buna ziua

Daca cautati generator de abur la un pret inferior de 2500€ puteti sa va uitati pe acest site: www.climext.ro, lista de pret in PM.

Suntem importator si instalator de sisteme de umidificare pentru sere si ciupercarie.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by CLIMEXT »
Logged
Pages: [1]   Go Up