Ce alte ciuperci ati mai cultiva ?

Started by Felix, January 17, 2006, 08:19:21 PM

Previous topic - Next topic

Felix

Buna glumitza, Tomi :))))) Citesc si ma dau pe jos de cat pot sa rad de cele  scrise de tine :))
Tare de tot...:)
Realitatea este ca astefl de reactii alergice apar de la spori si nu de la alte..SF-uri...miceliul nu are nici o treaba cu asta..absolut nici una...cat de mica.
Sunt destui care s-au lasat de Pleurotus exact din acest motiv.
Unii s-au reorientat catre alte specii...altii au renuntat..
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

tomi01_2000

#46
Quote from: _Felix on April 28, 2009, 10:04:24 PMRealitatea este ca astefl de reactii alergice apar de la spori si nu de la alte..SF-uri...miceliul nu are nici o treaba cu asta..absolut nici una...cat de mica.
Sunt destui care s-au lasat de Pleurotus exact din acest motiv. Unii s-au reorientat catre alte specii...altii au renuntat..
eu unul in ultimii 2 ani mai ales in perioada de recoltare (cand am avut cat de cat cateva ciuperci de strans, sanatoase sau bolnave) am purtat masca in camera de recoltare.
Se gasesc la farmacie, sunt ieftine (nu mai stiu acum cat costa, pentru ca in anul trecut am luat cu 20 de ron vreo 40 de masti simple) si super-utile. Nici eu nu as fi purtat mastile insa sotia mea (cadru medical) dupa ce am avut parte de o cura de tuse de vreo 3 saptamani - mi-a pus in vedere masca chirurgicala sau "ai incheiat orice activitate ciupercareasca" (avea dreptate pentru ca din pozitia intins nu puteam sa ma misc deloc fara sa tusesc ... o perioada de pana la un minut - tusea era uscata, fara expectoratii) ... Si am inceput sa port masca, ca sa scap de actiunea parazitara a sporilor ce circula liber in aerul din ciupercarie ...
Cred ca tu nu ai luat si purtat vreodata asa ceva!!

PS mai tre' sa glumim frate, ca nu se poa' numa' munca-casa, munca-casa ... mai ha' si altceva!
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale