Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Shiitake - preturi si desfacere  (Read 20621 times)

migavart

  • Guest
Shiitake - preturi si desfacere
« on: September 28, 2006, 09:03:21 AM »

Quote from: "GalM"
 Rezultate sigure nu stiu ca n-am facut masuratori, dar cu siguranta am cules cel putin 20% in primele doua valuri, pe urma si peste un an am mai cules cate ceva pentru consum propriu. Am pleurotus la gramada dar toata familia vrea numai shiitake. Sunt foarte gustoase.

Am cumparat duminica trecuta Shiitake din Carrefour ( produse de SC AGARICUS SRL Bucuresti la pretul de 52 Ron / kg ) dar gustul a fost o mare dezamagire pt. mine. O exprimare plastica a sotiei mele ( fata de la munte ) a fost : " Au gust de ghebe cu usturoi ".
Trebuie sa recunosc ca asteptarile mele ( referitor la gust ) au fost muuuuuuuuuult supraevaluate iar dupa experienta cu Shiitake de la Carrefour am ramas cu un "gust" amar.
Oricum au inceput sa apara Shiitake si pe bustenii mei asa ca voi face o comparatie in curand.
Tinem legatura.
Mircea
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by migavart »
Logged

GALM

  • Offline Offline
  • Posts: 64
(No subject)
« Reply #1 on: September 28, 2006, 11:35:54 AM »

Trebuie sa stiti ca Shiitakeul tot ciuperca este. Ca mancare mai bine dau 20 de lei pe carne de porc, decat 10 pentru ciuperca, de oricare o fi. Luand in considerare efectul terapeutic (nu stiu cat de eficient este), se schimba situatia.
Pe urma produsul propriu va fi mai gustos.
Daca in timpul fructificarii nu puteti asigura umiditatea necesara a aerului, acoperiti bustenii (tot cu ciuperci), cu folie perforata.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by GALM »
Logged

Felix

  • Administrator-fgn
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 950
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #2 on: September 28, 2006, 11:53:23 AM »

Pai in stare cruda ciupercile Shiitake chiar au gust a usturoi  :wink:  doar nu ati crezut povestile celor ce pretind ca au gust de banana :)..
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

migavart

  • Guest
(No subject)
« Reply #3 on: September 28, 2006, 01:21:41 PM »

Apropo de preparare; Stie cine retete exlusiv pt. Shiitake ( poate sunt modalitati de punere alor in valoare mai bine si noi nu stim ) ?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by migavart »
Logged

IONUT

  • Guest
(No subject)
« Reply #4 on: September 28, 2006, 10:34:52 PM »

M-ati rupt cu shiitake.  Trebuie sa incerc si eu. Si nu am , la ora actuala, decat varianta pe rumegus de fag, exclus busteni, ca vine iarna. Tre sa iau macar 4kg de miceliu. Mor de nerabdare sa incerc si asta. Insa trebuie sa ma lamuresc mai bine cu tehnologia.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by IONUT »
Logged

lucian

  • Offline Offline
  • Posts: 51
    • http://www.romicel.weebly.com
retete
« Reply #5 on: September 29, 2006, 06:50:32 PM »

Quote from: "migavart"
Apropo de preparare; Stie cine retete exlusiv pt. Shiitake ( poate sunt modalitati de punere alor in valoare mai bine si noi nu stim ) ?


Stimate Migavart, am postat in "Zona culinara" citeva retete pentru d-voastra. Sper doar ca ce ve-ti recolta de pe busteni sa va ajunga sa le probati pe toate. Apropo : sa stiti ca ciupercile Shiitake cultivate pe busteni sunt considerate superioare d.p.d.v. calitativ celor cultivate pe substrat de rumegush ! Din cauza asta au si un pret ceva mai mare, specificandu-se pe ambalaj  faptul ca sunt crescute in mod natural...
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by lucian »
Logged

Anonymous

  • Guest
(No subject)
« Reply #6 on: September 30, 2006, 03:55:49 PM »

Dar ce are rumegusul ? Doar tot din busteni provine si din cat stiu nu este supus decat unei prelucrari mecanice.Asta nu cred ca-i afecteaza compozitia lemnului.De ce ar fi diferente ?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Anonymous »
Logged

vpopa

  • Offline Offline
  • Posts: 61
(No subject)
« Reply #7 on: September 30, 2006, 04:21:37 PM »

Este adevarat ca rumegushul provine tot din busteni,dar pe langa acesta se mai adauga o multime de ingrediente pentru a realiza o productie buna.Tot acest amestec trebuie sterilizat,incubat si apoi se creaza conditii de fructificare(pe scurt-cultivarea se face in conditii artificiale).De ce oare rosiile din gradina au gust mai bun decat cele crescute in sera?
In privinta gustului as mai face o precizare.Sunt convins ca toti cei de aici au observat ca ciuperci din aceiasi specie,dar tulpini diferite,au gust si aspect diferit.La fel se intampla si cu Shiitake;sunt tulpini comerciale care au ca atribut o productie relativ buna si cam atat iar altele care necesita conditii mai austere,timp mai lung pana la fructificare dar gustul e cu totul diferit fata de celelalte.Sunt zeci de hibrizi de Shiitake.
Referitor la gustul ca de usturoi,consider parerea putin exagerata.Este adevarat ca dupa ce este mancata in stare cruda ramane un vag gust asemanator cu cel de usturoi dar nu iute.Ciupercile Shiitake de o calitate buna au gust asemanator cu caramelul.Din acest motiv in CHINA se numeste si CIUPERCA PARFUMATA.
Va rog sa ma credeti pe cuvant ca aceste ciuperci sunt deosebite.
Calitatea acestor ciuperci este direct proportionala cu marimea palariei!
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by vpopa »
Logged

Felix

  • Administrator-fgn
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 950
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #8 on: October 02, 2006, 09:42:00 AM »

Rumegusul este supus si unei prelucrari termice sau chimice, functie de metoda folosita de preparare a compostului.
Aceasta prelucrare in mod sigur afecteaza compozitia chimica.
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

alexcomcst

  • Guest
(No subject)
« Reply #9 on: February 06, 2007, 10:53:36 AM »

buna treaba cu ciupercile shiitake. cat despre potentialii cumparatori eu zic sa incercati pe la restaurantele cu profil chinezesc, japonez, coreean, etc. pt ca ei includ in f. multe din retetele lor shiitake.
eu zic ca s-ar putea sa aveti succes asa, pt ca ma gandesc ca si ei ar prefera sa cumpere o ciuperca proaspata si nu una conservata adusa de cine stie unde.

bafta si spor in continuare
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by alexcomcst »
Logged

stefan-23

  • Offline Offline
  • Posts: 19
shiitake
« Reply #10 on: February 20, 2007, 01:25:41 PM »

daca cultivam shiitake pe rumegus, in saci, cand trebuie defoliat si in ce conditii? daca nu defoliem ce se intampla?
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by stefan-23 »
Logged
Stefan
tel:0765356578

Felix

  • Administrator-fgn
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 950
    • http://www.TotalMush.com
(No subject)
« Reply #11 on: April 27, 2007, 01:42:51 PM »

Quote from: "alexcomcst"
buna treaba cu ciupercile shiitake. cat despre potentialii cumparatori eu zic sa incercati pe la restaurantele cu profil chinezesc, japonez, coreean, etc. pt ca ei includ in f. multe din retetele lor shiitake.


Timid, au inceput sa apara si la noi cultivatori de Shiitake care mai si vand marfa nu doar o fac pentru consum propriu.
Desi vanzarile sunt inca in cantitati mici, pretul se invarte in jurul sumei de 50 Ron/kg.

Si eu am miceliu de Shiitake in frigider...de la d-nul Popa cat si productie personala..insa din lipsa de timp nu am reusit sa-l insamantez...spre rusinea mea :)
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by _Felix »
Logged
"Simplicity is the ultimate sophistication" -  Leonardo Da Vinci

Silviup

  • Offline Offline
  • Posts: 1
Re: Shiitake - preturi si desfacere
« Reply #12 on: September 25, 2012, 08:05:48 PM »

Buna seara, a-ti mai insamantat acea punga de shiitake?
Logged
Pages: [1]   Go Up