Main Menu

Primordii

Started by simona_s17, October 25, 2013, 09:41:47 AM

Previous topic - Next topic

simona_s17

Quote from: TheNutz on November 15, 2013, 12:01:08 AM
Quote from: simona_s17 on November 12, 2013, 09:53:15 AM
Da intradevat au  evolutie rapida . Am observat ca am foarte multe primordii .O sa fie o problema?Te referi ca sunt prea multe si nu au de unde se hranii? O sa influenteze valul 2 ? Of ce  de :) intrabari nu?


ai incredere in higrometru?
eu nu  cred ca  este umiditate de 90 procente, in ultima poza se observa o dunga maro inchis, adica palaria a ajuns la maturittae, dar ne avand umiditate corespunzatoare nu s.au dezvoltat.
etaloneaza higrometru, il invelesti intr.-un prosop umed, si trebuie sa iti arate o valoare de 97 procente.
mareste si ventilatia sau micsoreaza pauza dintre ventilari, palariile au ajuns la sporulatie, daca ai filtre de aer, trebuie sa la curati mai des. cat despre palariile duble este o mutatie genética, nu iti face griji pt ele, ar trebui sa te ingrijoreze lungimea piciorului si forma lui, au tendinta sa fuga dupa ceva. lumina sau aer?

Multumesc mult , ne-am dat seama si noi ulterior ca nu intra destul aer proaspat. Si au am stat in dubii cu higrometru , am facut testul si a aratat 99%. Cat de repede o sa cumparam altul.


simona_s17

Quote from: alistar ion on November 15, 2013, 07:37:26 PM
cred ca ati cules deja.puteti sa-mi spuneti cat ati recoltat de pe sac,


Da , am recoltat ,o medie de 3 kilograme/sac (primul val).Avem deja alte primordii (aproape la fel de multe ca in primul val). Am vandut cu 10 lei kilogramul(majoritatea) si cateve en-gros cu 9 lei .
Ca si incepatori suntem multumiti desi ce e drept se putea si mai bine
Imi permit sa dau si un sfat : sacii cu mucegai verde nu sunt pierduti !!!Eu am ramas surprinsa cand am vazut cate primordii au aparut .Am recoltat aproape 3 kilograme de pe un sac infestat cu mucegai (primul val ) si observ ca apar noi primordii.
Noi nu am pus bine la punct ventilatia si lumina iar pe unii saci ciupercile s-au alungit (deci palaria a fost mai mica decat trebuia)
Una peste alta a fost o experienta frumoasa(plina de andrenalina  ;D ) care de abia asteptam sa o repetam ( si asa invatam din greseli)

catalin anghelina

pretul de 9 lei e foarte bun.eu mai mult de 7 lei nu am reusit sa le vand la mine in zona :(

mariust1

stie cineva ce se intampla cu sacii de pleurotus pe care au aparut primordii sau miceliu s-a dezvoltat si care a inghetat??
se mai dezvolta la dezghetare sau sunt diistrusi sacii?

tomi01_2000

Quote from: mariust1 on December 10, 2013, 09:05:26 PM
stie cineva ce se intampla cu sacii de pleurotus pe care au aparut primordii sau miceliu s-a dezvoltat si care a inghetat??
se mai dezvolta la dezghetare sau sunt diistrusi sacii?
ai grija de ei in continuare.
sacii se dezvolta la fel in continuare.
daca ai ciuperci pe ei, poti lasa un calorifer pe ulei sa iti tina macar 8 grade, si le recoltezi
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

Andrei Macoveiciuc

Vin si eu cu o intrebare pentru cei cu experienta! Dupa cate zile incepe valul doi de fructificare la pleurotus ostreatus? Am cules valul unu pe data de 3.12 si astept valul doi. Din cartile ce le-am citit am inteles ca ar trebui dupa 7-14 zile. Au trecut 14 zile si nu vad nici o miscare inca. Temperatura se invarte in jurul a 17-20 grade iar umiditatea de la 80 la 95, in functie de noapte zi. Ce conditii sa le dau sa fructifice valul doi? Cred ca am hibridul P80, nu stiu sigur ca miceliul il am dintr-o clonare  de ciuperca de la marchet. La valul unu am recoltat 1.5 kg de ciuperci de pe 6 Kg de substrat, este mult sau putin? Nu am mai cultivat decat Pleurotus Djamour si Shitake pana acum.

zomahar

Este foarte bun randamentul pe care il scoateti. Aplicati un soc termic, pentru aparitia primordiilor. Avand in vedere temperaturile de afara, trebuie sa fie foarte usor sa faceti asta. Lasati la 0 grade vreo 2 zile si dupa bagati iarasi caldura. Ar trebui sa apara imediat!

Andrei Macoveiciuc

Am reusit sa fructific pana la urma.Daca nu stiam ce sa le fac normal ca nu miscau nimic.De asta se numeste experienta! Mersi de raspuns!