Incepator in cultivarea ciupercilor_multumesc pentru sfaturi

Started by tivi, January 19, 2014, 05:38:37 PM

Previous topic - Next topic

Andrei Macoveiciuc

Sacii care au albit or sa fructifice ceva la un moment dat. Cie incubati pe jumate sar putea sa fi contactat ceva bacterii daca zici ca s-au inegrit paiele.

mariust1

sacii albiti or sa rodeasca daca sunt umezi. La mine au rodit saci dupa 6-7 luni, saci tinuti in solar peste iarna sau vara

nicoleta72gj

MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI! INTR-UN FINAL AU RODIT. DAR V-AS MAI PUNE O INTREBARE. CAND AM CULES LE-AM PUS IN CASEROLE ACOPERITE CU FOLIE PROSPETIME PENTRU COMERCIALIZARE SI FOLIA,INCLUSIV CASEROLA, S-AU ABURIT. CUM AS PUTEA SA ELIMIN ACEASTA PROBLEMA?

Andrei Macoveiciuc

Inainte sa culegi redu umiditatea in ciupercarie. In felul acesta ciupercile nu vor mai avea umezeala  care sa se evapore.Cele care le-ai cules deja nu stiu ce poti sa le faci.

dragos

Quote from: nicoleta72gj on March 15, 2015, 05:06:08 PM
Buna ziua, încerc să postez câteva poze pe care le-am făcut azi 15.03.2015 după un şoc termic de 14 grade timp de 4 zile.

Eu cred ca nu s-a facut tratarea cu var la umectare si pasteurizare termica asa cum trebuie. Am patit si eu anul trecut asa. Pozele tale imi dau un sentiment de deja-vu.

dragos

Quote from: nicoleta72gj on March 15, 2015, 06:14:34 PM
Mulţumesc pentru răspuns . În unii saci porţiuni de compost a incubat , alte porţiuni s-au închis la culoare, fără urmă de miceliu , în alţi saci compostul s-a deschis la culoare fără să fie incubat . Nu ştiu unde am greşit eu , sau dacă a greşit cumva producătorul de compost ...

Producatorul  nu a pasteurizat cum trebuie compostul iar tu nu ai oferit temperatura necesara incubarii. La 15 grade ai sa astepti mult si bine sa iasa primordiile. Da-le 25-27 grade si ai sa vezi ca apar in mai putin de 25 zile.
De ce nu-ti faci singura compostul ?

dragos

Quote from: nicoleta72gj on March 15, 2015, 05:06:08 PM
Buna ziua, încerc să postez câteva poze pe care le-am făcut azi 15.03.2015 după un şoc termic de 14 grade timp de 4 zile.


Tulpinile care se gasesc astazi pepiata de Pleurotus(HK,ZU,DSN... sunt modificate astfel incat sa nu mai fie nevoie de soc termic. Pur si simplu tineti sacii la 25 grade, pe intuneric si nu udati sacii pe perioada incubarii si dupa 21 zile vor iesi primordiile.