Sustinere

Started by Anonymous, April 12, 2006, 07:49:14 PM

Previous topic - Next topic

tomi01_2000

#15
Quote from: "babanmarius"Pretul pentru compost este bun in comparatie cu cel de la Gold Tech.Cred ca o sa incerc sa produc eu compostul.Ce parere aveti de cel sintetic:paie , gunoi pasare , malt , ipsoz si uree tehnica, foloseste cineva aceasta reteta?
daca o pregatesti bine (udat, intors, etc) e ok. Vezi sa nu uiti sa iti faci rost de turba ...
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

vpopa

#16
Nr de telefon a dlui Paduraru este cel scris mai sus.Am incercat si eu acum sa-l sun dar spune ca e nealocat.E posibil sa aiba telefonul inchis fiind plecat probabil din tara .Mai incearca peste cateva zile.Am sa-l mai caut si eu si iti voi da de stire.

IONUT

#17
renunţă la uree tehnică..în generasl la chimicale. FF bun e şi gunoiul de cal cu paie...probat. Orice ai folosi tre să respecţi condiţiile optime de preparare ale compostului şi ale climatului de cultură (ai termometru cu tijă ptr substrat ? da ph-metru ? vezi pe site; ai condiţii de climatizare de vre-un fel ? cum reglezi temperatura, aerul şi umiditatea ?  )
Pentru acoperire cea mai bună e turba ..dar merge şi pământ de ţelină.

Anonymous

#18
Incaperea in care vreau sa incep sa cultiv are 15 mp este izolata termic si dispune de o instalatie de conditionare a aerului de 9 000 btu.Urmeaza sa gasesc o solutie de ventilare si umidificare a aerului precum si construirea stelajelor.
Referitor la umidificare astept o sugestie din partea dvs.
Multumesc

IONUT

#19
Ai grijă cu aerul condiţionat ...dacă e pentru homme ...e ptr homme nu ptr ciupercărie, eu am păţit-o cândva aşa...de atunci doarme pe perete, nu l-am mai folosit.

Umidificare: 1. furtun; sau  2: instalaţie cu duze cu aspersie fină pe tavan + pompă/hidrofor...etc.

Anonymous

#20
Credeam ca pot sa dau drumul la un ciclu luna viitoare. In afara de Cold Tech mai stiti alt site cu instalatii de climatizare pentru ciupercarie?

Atila

#21
incearca si la www.gemo.ro. Par oameni foarte seriosi. Daca consideri, am si telefonul lor.

IONUT

#22
Să-ţi explic de ce aerul tău condiţionat nu e bun ptr ciupercărie. Acest sistem destinat doar ptr locuinţă învârte aerul din încăpere ptr a-l condiţiona, în cazul în care faci schimb de aer AC-ul nu mai face faţă. La incubare dacă-l utilizezi, deci când nu ai schimb de aer favorizează excelent vegetarea tricodermei (mucegaiului verde) şi a altor competitori.  
Îl poţi utiliza, desigur dacă vrei să vezi compostul verde, poate te orientezi către extragerea de antibiotice,caz în care asta e soluţia !!!  :)
În plus acel AC mai face şi deumidificare necesitate pe care n-am întâlnit-o în nici o carte despre ciupercării şi , bineînţeles , nici în practică.

Pentru ciupercărie îţi trebuie o instalaţşie de condiţionare a aerului în altă configuraţie, adică în sensul de a condiţiona aerul introdus de afară către interior, AICI VARIANTE SUNT MULTE (ca configuraţie şi agent termic).

Anonymous

#23
Nu-mi inchipuiam ca cineva ma poate indruma, asa cum voi o faceti, spre a demara o afacere pe care voi o dezvoltati. Sper cat mai curand sa devin membru pasionat si sa impartasesc din experienta mea.
Nu ma grabesc, caut solutiile cele mai bune de inceput.
In ceea ce priveste constructia, ventilatia, sistemul de umidificare si cel de climatizare imi este clar.
Mai greu cu gunoiul de cal dar am reusit sa obtin cateva adrese din zona pentru pregatirea substratului nutritiv.
Miceliul il pot procura la pretul de 10 ron.
Dupa acumularea tuturor datelor urmeaza sa fac un plan de afaceri.
Care este cea mai buna turba pentru stratul de acoperire? Am gasit la bricos tore turba universala la saci de 80 l, e ok?

tomi01_2000

#24
Quote from: "babanmarius"......................................
Care este cea mai buna turba pentru stratul de acoperire? Am gasit la bricos tore turba universala la saci de 80 l, e ok?
Ia un esantion si incearca intai sa vezi daca se face bulgăre cand il strangi in palma.
Atentie - trebuie sa NU ramana bulgăre ... Si sa citesti pe saci daca scrie ca e pasteurizata - si la ce temperatura e pasteurizata (ideal e peste 70gr. Celsius)!!
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

IONUT

#25
Quote from: "babanmarius"In ceea ce priveste constructia, ventilatia, sistemul de umidificare si cel de climatizare imi este clar.

Cât de sigur eşti că ţi-e clar ?!?? Oare ne va fi clar vreodatră ???   Stai calm toţi începem cu anumite soluţii mai mult sau mai puţin diferite
Tomi are dreptate cu turba. Dar cred că e de calitate dacă e ambalată la sac, citeşte la ce se foloseşte şi dacă reiese că nu se întăreşte la umidificare e ok, adică dacă nu formează coajă.

Ia zi ce cărţi ai citit în domeniu , Marius ?[/code]

tomi01_2000

#26
Quote from: "IONUT".............................Ia zi ce cărţi ai citit în domeniu , Marius ?
..... Mai frate, lasa-l incet ... ca e optimist si o sa ii creasca ciupercile .... Dupa aia o sa citeasca de curiozitate !! :lol:
Tomulescu Ionel Silviu -Jud. Buzau, Loc. Rm Sarat - spatiu de cultura actual de 60 mp
- conditii cultura naturale

Anonymous

#27
Dupa ce ma consult cu cei de la Romstal si Kingspan o sa comunic sistemul ales de mine.

ovidw

Stie cineva la fabricarea compostului la ultimul proces de pasteurizare naturala cum se face? pas cu pas?Am nevoie neaparat de o platforma,nam de unde face rost de una de 10 mp