Inmultire camelie

Started by doina, April 07, 2009, 01:44:23 PM

Previous topic - Next topic

doina

Am vazut ca a intrebat cineva la 'Plantele de interior' despre inmultirea camelliei . Vreau sa va spun cum am reusit eu sa inmultesc Camellia prin butas .
Am primit de la Myrela , in luna octombrie  , un butas de camellia . Am ajuns acasa la mai mult de 24 de ore dupa ce au fost taiati lastarii . Camellia am pus-o in substrat Florasol cu putin perlit , intr-un pahar de plastic , substratul l-am umezit cu solutie de Atonik 1/4000 ( cum scrie pe flacon )  . Totul a fost pus intr-o 'sera' dintr-o sticla de plastic de 2 litri si asezat la fereastra orientata spre est , intr-o camera neancalzita . Cred ca mult timp nu m-am uitat sa vad ce face plantuta mea  , am pozat-o pe 27 decembrie si arata asa
Acum si-a pierdut niste frunze si mugurul din varf da semne ca vrea sa faca o frunza .
Toata iarna a fost tinuta la aceeasi fereastra , in camera neancalzita si temperatura a scazut chiar si sub 10 grade.
Am scos-o din 'sera' de o luna .

Codruta

Cand se pun plantele sub pet nu se umbla la ele pentru aerisire? Eu nu am mai incercat sa inmultesc in "sera" (ce am inmultit a fost in apa sau in pamant dar fara pet) si acum mi-am gasit sa incerc asta tocmai cu camelia ;D Poate am norocul incepatorului :D Daca uit ca asta e 13 :D

doina

Eu n-am umblat de loc la ea dar sticla de plastic din care a fost facuta 'sera' nu am izolat-o etans . Nu s-a facut condens pe ea , fiind plasata pe fereastra din dreptul balconului , n-a stat la soare , n-a facut mucegai .
Acum am si un lastar de azalee pus pe pervazul aceleiasi fereastre . Azaleea inca are pet in cap pentru ca a fost plantat abia la sfarsitul lunii ianuarie , dar cred ca si el a inceput sa aiba muguri noi  ;D

Codruta

Am pus ieri in 3 ghivece si in 2 este condens. Am sa aranjez in asa fel petu-ul in cat sa nu mai fie.
Intodeauana dureaza asa de mult, ca si la tine, pana face radacini sau din cauza ca a fost iarna si a fost rece in camera a durat mai mult? Pet-ul l scot dupa ce face frunze noi?

stefana

Cand o fi sa scoti PETu' vezi, sa o faci treptat. Mai intai lasi la aer pe timpul noptii, apoi cateva ore ziua si abia dupa vreo 10 zile vezi cu se comporta fara pet. Eu m-am grabit, de bucurie ca facuse muguri si n-a fost bine.

Codruta

Am inteles. Sa o vad numai ca face muguri :)

doina

Quote from: Codruta on April 14, 2009, 09:48:06 AM
Intodeauana dureaza asa de mult, ca si la tine, pana face radacini sau din cauza ca a fost iarna si a fost rece in camera a durat mai mult? Pet-ul l scot dupa ce face frunze noi?

Nu stiu daca asa mult dureaza de obicei , este prima incercare  ;D  , stiu ca ii place racoarea , cameliei , deci nu temperatura a intarziat aparitia radacinilor .
Eu am scos petul dupa ce am fost sigura ca are radacini , frunze noi nu are nici acum  :( , inca le astept ....... ;D

vernil

Eu am tinut lastarul la caldura, are si acum pet in cap.

Codruta

Vernil, tu de cand ai pus lastarul in pamant?
Eu i-am pus de 2 zile dar deja vreau sa faca flori ;D :D :D...ce sa-i faci daca am lipsit cand s-a impartit rabdarea :D

doina

Lastarul meu de camelie a inceput sa creasca , are 2 frunzulite noi , una dintre ele cred ca a fost roasa de un daunator  >:( .
I-am schimbat paharul si pamantul in care era si da ........ , are radacini  :D , dar erau tare mici , n-ar fi fost nevoie de un ghiveci mai mare  :P

GetaV

Doina,iti urez succes! Ai rabdare,de aceea ti se prind .Am uitat sa-ti dau lastari de bouga sa pui la prins ca tu ai noroc! Cand mai vii sa-mi amintesti.Dar stii ca infloresc dupa cativa ani (3-5)?

doina

Quote from: GetaV on June 30, 2009, 11:00:42 PM
Doina,iti urez succes! Ai rabdare,de aceea ti se prind .Am uitat sa-ti dau lastari de bouga sa pui la prins ca tu ai noroc! Cand mai vii sa-mi amintesti.Dar stii ca infloresc dupa cativa ani (3-5)?
Cred ca te referi la camelie ca infloreste dupa 3-5 ani ,bouga stiu ca infloreste din primul an  ::)
Rabdare am , chiar daca de pe acum abia astept sa-i vad florile . Va fi o surpriza pentru ca n-am  intrebat-o pe Myrela ce fel de flori va face  ;D

GetaV

La camelie ma refeream,,cand mai vii iti dau si din ale mele sa prinzi ca tu ai noroc!

Myrela

Rosie , Doina,  :-* , la cat de repede ai prins-o, nu m-as mira sa-ti infloreasca la fel de repede! nu stiu ce le faci, sau nu le faci?! la tine tot lastarul se prinde, si florile te iubesc pe tine  :-*
http://myrela.sunphoto.ro/
Din IUBIRE ne nastem, pentru IUBIRE traim, doar cu IUBIRE ,,plecam,,.

doina

Astazi am fost la vecina la care am florile afara .
Camelia mea a ramas in 2 frunze dar are 3 muguri in varf  , mi se pare ca sunt diferiti de cei care i-a avut si din care au aparut frunzele  ??? , sunt mai rotunzi .
Mai este  o luna de canicula si incepe sa se simta si ea bine ........ abia astept  :D
Multumesc Myrela  :-* si eu le iubesc  ;)

doinabacau

Felicitari,Doina,pentru reusita! Sunt bine si camellia si azaleea?

gentiana

Doina ,daca bobocii sunt rotunzi ,sunt sanse ca florile sa fie involte,cu cat sunt mai rotunzi cu atat florile vor fi mai batute
Eu  cateva cameli si cea hardy,doar cu 2 randuri de petale are bobocii cei mai ascutiti