Identificare trandafiri

Started by gomez99, May 08, 2009, 07:28:46 PM

Previous topic - Next topic

einsteinitza

Karla, Blue Moondepaseste in Romania 1m, ajunge chiar la 1.50-1 .70m.

Totusi si prin alte locuri e dat mai inalt de un metru.Ma rog, depinde bineinteles si de conditii.
Asta e.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

KarlaF

Serios? ça alors! O fi, pamantul românesc e foarte fertil,  cine stie...

Carina

Es, eu am Sissi in gradina de 3 ani (acum aflu ca-i zice si Blue Moon) si nu a depasit niciodata 80 cm.
Dar cum zici tu, probabil conditiile de la mine nu sunt cele mai bune, poate prin alte parti creste mai mare

Draga Karla, am si eu un trandafir necunoscut in gradina, l-am cumparat la ghiveci fara nume, doar cu mentiunea "trandafir de parc"
Daca-ti vine vreo idee ti-as fi recunoscatoare, pentru ca ma chinui de cateva luni si nu reusesc sa-mi dau seama cine e
http://macarina.sunphoto.ro/Gradina_2010/24489252
http://macarina.sunphoto.ro/Gradina_2010/24489229
Si asa arata cand incepe sa se ofileasca:
http://macarina.sunphoto.ro/Gradina_2010/24489266
La mine are in jur de 1,20-1,50 m si nu are miros
Multumesc

einsteinitza

Alors ou pas,  :D, si pe site-ul HMF e dat ca ajunge la 1.5ocm, Or stii ei ceva. :-bd
Lasa, poate propretarul mai furnizeaa ceva date in sezon si faci o determinare mai sigura.
www.helgasicorina.ro

KarlaF

Carina, iata un link catre un forum pe care eu il cunosc...
O persoana de acolo expune cateva fotografii ale trandafirului sau Clair Renaissance.

E foarte greu sa gasesti fotografii pe internet cu seria Renaissance: cele comerciale nu corespund in intregime, doar ce expun oamenii pe forumuri si ce vezi in realitate. E o serie aparte, trebuie sa-i vezi cu ochii tai ca te edifici complet. Culorile sunt foarte subtile, diferentele de culoare sunt greu de perceput de aparatul fotografic.

priveste cu atentie fotografiile lui Claire: tipul de buchet, frunzele, ramurile...
Diferenta dintre Chloé si Claire trebuie sa fie doar nuanta de roz a florii. La Claire rozul bate spre caisiu ( abricoté) iar la Chloé e mai bombon, dar tot asa de pal. Sunt nuante pastel foarte fine...

Daca ti se pare ca singura diferenta e nuanta de pastel, iar frunzele si tinuta corespund, e posibil sa fie el. Tine cont si de faptul ca, cu cat clima e mai calda, cu atat Renaissance are ramurile mai arcuite...

http://www.filroses.com/forums/viewtopic.php?id=688

Eu n-am nicio fotografie din seria mea, doar cu "Sophie Renaissance", insa e galben...

flordel

Eu caut de ceva timp pe aici prin RO sa cumpar cativa Poulsen, dar fara succes. In primavara aceasta am vazut ca au la Garden Services cativa dar care nu ma atrag.
Am descoperit la un distribuitor din Ungaria, parca am postat pe aici link-ul.
Asta ma face sa cred ca nu este Claire Renaissance. Nu pare probabil. ::)

Ionela

Uite de asta ma tarasc precum rama prin rozariul din Iasi si adulmec toate parfumurile rozelor. Nu pot sa va spun cum se uita oamenii la nebuna deplasata total  cu manifestari obsesiv olfactive=))
"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

http://www.youtube.com/watch?v=mEXCzgpWLm8

Carina

Acuma ce sa zic, poate am eu probleme cu nasul  ;D
E o chestie ciudata, simt parfumul la iasomie, lonicera, regina noptii, bujori, crini, dar la trandafiri inca nu am unul in gradina la care sa-i simt parfumul de departe. Nici la Dame de Coeur, despre care am citit la voi ca miroase frumos, nici la Coral Dawn, doar daca imi bag nasul in el. Asta e si motivul pentru care am cumparat toamna asta multi englezesti, daca nici la astia nu simt mirosul ma prezint la doctor  :)
Am cautat si eu pe net Chloe Renaissance si am gasit poze in care seamana bine la flori cu trandafirul meu, cat despre parfum o sa-l miros mai bine vara asta, poate poate simt ceva. Exact cum a zis Karla, l-am cumparat din Baumax cu denumirea de: "trandafir roz"  :)

BoboROM

Am mai spus Dame de Coeur are parfum slabut de nota 5-6. Daca vrei sa experimentezi un parfum placut si puternic incearca pentru inceput: Mr. Lincoln, Fragrant Cloud, Double Delight, Frederic Mistral, etc. Spre deosebire de alte plante care miros pe inserat, trandafirii trebuie sa ii mirosi dimineata pe la 9.00-11.00. Iar de la distanta nu au cum sa miroasa decat daca ai o tufa mare cu zeci de flori pe ea.

flordel

Scuze n-am urmarit cu atentie, dar nici unul din Poulsen-i nu imi pare probabili. Deci nici Chloe. :-\
Si pe mine chiar ma atrag Poulsen-ii astia, nu pot spune inca ca imi plac, ca nu-i am, dar unii imi fac cu ochiu'.

Referitor la identificari, cel mai probabil imi pare sa fie cel mov Sissi, asta tot datorita raspandirii pe la noi. In general mi se pare aproape imposibil sa te pronunti numai dupa o poza. Doar daca esti maestru poti, sau daca ai studiat mult trandafirul respectiv. Eu unii la care m-am uitat, dar nu-i am, cred ca pot sa-i identific la o adica.

Si Bobo, am inteles ce spui, inainte sa merg la munca am sa fac o trecere pe la trandafiri! ;D

einsteinitza

Da, si pentru mine e evidenta diferenta de prezentare a petalelor, la unul rasucite la celalalt tip cupa, in sus, chiar la deschidere maxima.Rasucirea petalelor e genetica.

Parfumul eu am observat ca e cel mai puternic in zilele foarte senine.
De ex.Westerlandul meu pe la pranz daca e o zi cu soare te invaluie de la poarta. si pana ajungi la el deja esti cucerit.Daca e o zi foarte inorata nici nu prea miros, doar daca te apropii de tufa.

Parfumul la trandafiri se afla in doua locuri, ma refer la flori.
Unul, este produs mai ales in petale, si este eliberat atunci cand deschiderea florii si conditiile atmosferice sunt prielnice, adica fara vant, o zi cu soare dar nu cu caldura foarte puternica,deci, exact ce a descoperit si Bobo, dimineata dar nu foarte devreme.. Deci, trandafirii cu multe petale sunt mai parfumati ca cu cei cu mai putine.Asta la toate soiurile cu exceptia celor din grupa Mosk. Poate va intereseaza sa stiti ca acestia isi elibereaza parfumul din stamine. aproape deloc din petale.

Iar din clasele cunoscute, Gallica e imbatabil ca grup de parfumati, dupa care vin Noisette si apoi HM.
Din cei moderni eu mai stiu Whisky Mac-si o splendoare de floare, Fragrant Cloud si Perdita.
www.helgasicorina.ro

BoboROM

Ca sa va mai dau idei poate este New Zealand Rose/Aotearoa (Macgnev) ;D

myosotis

Quote from: KarlaF on March 08, 2011, 04:06:18 PM

Iarasi, Sissi climbing dai cu tunul dupa el, e prea rar... m-as mira... dar nu se stie niciodata

Am cumparat acest trandafir (in 2005) ca fiind Sissi - climbing. Intre timp am pierdut eticheta si incepusem sa ma-ntreb daca nu cumva am retinut gresit termenul  "climbing". Anul trecut a lastarit puternic, acum avand lastari lungi de cca 2m.

einsteinitza

Eu ni ti-am dat replica asta niciodata.Deci.....
Nu ma simt deloc vexata Chiar crezi ca daca gasesc niste lucruri care nu concorda in determinarile tale, si le scriu, sunt vexata? Nu am de ce. Oare esti obisnuita sa spuna lumea doar  :yrk :yrk ? Insa pe aci se obisnuieste, sa facem o determinare foarte atenta, chiar daca dureaza ,asa e si normal. Nu am incurcat nimic, tu ai continuat discutia cu Clair si cu pozele lui, de unde am dedus ca pana la urma te-ai decis la el.
La Chloe ti-am spus ca singra mea nedumerire e parfumul. Trebuie sa fie puternic. Iar posesoarea mentioneaza ca e fara parfum. Conteaza, sa stii.
Ai mai afirmat odata ca imi arat muschii, te rog sa te abtii, iar daca nu suporti o discutie cu contraargumente nu ai de ce sa o incepi.

Aici discutiile se duc pana cand se ajunge la o solutie clara, si nu deranjeaza atata timp cat sunt politicoase si la obiect. Poate ca nu cunoastem tot ce misca, si nu avem rozariile frantuzesti, dar incercam sa fim corecti.

www.helgasicorina.ro

einsteinitza

Myo, mie mi se pare ca deschiderea bobocului la al tau seamana mult cu bobocul lui Gomez.
www.helgasicorina.ro

flordel

Draga Karla, dar de ce te fac sa razi?
Uite de jumatate de an ma uit la Purple Eden sau Ebb Tide, de abia l-am primit cu radacina nuda, nu l-am vazut pe viu ca n-am avut unde, noi pe aici mai salcam cu gradinile de trandafiri, cu rozarium-urile.
Dupa ce l-am privit atata banuiesc ca as fi in stare sa-l recunosc daca vad alta poza cu el. Cam asta am vrut sa spun.
Cred ca tu nu-ti inchipui ca noi ne uitam si-i alegem dupa pozele comerciale, atata ne duce si pe noi mintea.
Eu am luat 2 trandafiri italienesti, de la Barni, mi-am pierdut cateva zile scotocind dupa ei pe forumuri italienesti.

Si nu te mai supara asa repede (nici nu mai fii asa acida), hai mai bine vino inapoi sa discutam despre trandafirii tai preferati, eu asa zic. Daca tuturor ne plac trandafirii hai sa fim mai indulgenti, nu e nici o competitie aici, chiar sa stii ca este interesant sa ne povesti in continuare.  ;D

KarlaF

Scuze, in loc sa te felicit pentru achizitie, am scris altceva :)
Fac mai multe lucruri in acelasi timp :)

Ionela

Nu mai fiti asa modeste, trandafiri se gasesc si pe-aici prin Romania, si inca de soi ;)

"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

http://www.youtube.com/watch?v=mEXCzgpWLm8

turturica

Am un trandafir, posibil cățărător.Cred ca nu este parfumat, sau nu sesisez eu. Foarte interesantă floarea. Zilele astea am observat ca este chiar poliantha. Când se trece floarea, virează culoarea spre alb,aproape. Urmează să incarc poze, ca nu reușesc acum cu formatul acceptat.
https://turturica.sunphoto.ro/Gradina_2024/116193200

gabriela jalba

Seamana cu Westerland, dar sigur nu-i el. La Westerland,florile se duc spre portocaliu inchis- rosu.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=