Introducere de bun venit,intentii de viata

Started by mihail, May 11, 2009, 11:49:15 PM

Previous topic - Next topic

mihail

M-am tot rugat "sus"ca sa se deschida un "capitol" nou,in care sa se dezbata problematica aparuta la o casa.
Mi-a venit ideea si datorita lui Gabi din Tg. Mures,care cauta un altfel de silicon de sigilare.
Sa discutam aici despre toate problemele care apar sau decurg de la constructia casei.
O gradina la casa ridica mult mai multe probleme,mai ales cind vorbim despre suprafete de peste o mie de metri:peisagistica,irigatii,iluminat,eliminarea apelor pluviale,folosirea lor dar si a energiilor alternative,cite si mai cite.
Ar fi grozav sa discutam orice,dar sa incercam pe cit posibil sa fim rigurosi.Atit cit se poate.Initial am discutat despre acest modest proiect cu Corina si cu Mirela_.
Am primit toate asigurarile de sprijin si solicitudine a celor doua distinse doamne.Astazi am aflat ca avem nu numai un arhitect,dar si un inginer coanstructor aflat la a treia generatie.

vernil

Quote from: myosotis on May 14, 2009, 10:48:42 PM
Vernilo un' te muti ? Si cu cine ? Cu cuscra-ta ?  ::)

Urc la deal, Myo, inspre Targoviste. Nu mai suport caldura orasului. Dar acum merg doar sa mai caut ceva terenuri, am gasit la preturi rezonabile, cu gaze si canalizare. trebuie sa actionez rapid, cat mai sunt preturi mici. Casa probabil o voi ridica in 2 ani.

mihail

Vernil,nu asa.Cauta un specialist din zona sa-ti spuna in mare ce-i cu terenul.Un inginer care face studii geo.Este la fel de important ca si utilitatile.Intreaba vecinii la ce inaltime este apa din fintinile lor,daca este mai sus de 7 metri,uita.Un tub de fintina are 80 de centimetri.
Vezi daca este apa,ce duritate are,nu-i de joaca.
Daca totul este aparent in regula,adu-ti un topometrist ca sa vezi daca terenul este chiar acolo,daca nu a intrat vreun intrus cu gardul sau altceva pe el.Daca nu ti-a disparut niste metri patrati.
Atentie,verifica daca te branseaza EON-ul la curent,nu-i obligatoriu daca altii au,sa te branseze si pe tine.Mai bine ma suni,si-ti povestesc citeva maruntisuri.

ozimandias

Quote from: mihail on May 14, 2009, 11:39:44 PM
verifica daca te branseaza EON-ul la curent,
Mihail, am senzatia ca EON te poate bransa la gaz. La curent parca te branseaza ENEL  ::)
(zic si eu, desi nu-s din localitate...)

mihail

EON la Iasi,in Moldova, au cumparat partea de fost Renel.
Acum,au "in mina" ambele energii: gaz+energie electrica.
La Iasi a fost pe dos,mai intii au intrat cu energia electrica,iar ceva mai tirziu au preluat si distributia de gaz de la Tirgu Mures.
La mine in "cartier" este un alt distribuitor de gaz,Apopei &Blumen.Acesta a cistigat licitatia de furnizare in comuna din care face parte si satul unde locuiesc.
Revenind la ideea de aseara,doream sa subliniez ca nu tot ce este "spinzurat" pe stilp poate fi curent electric.Poate fi usor cofundat si cu liniile Romtelecom.
Mai  mult,la mine in "cartier" este curent,dar nu se mai da aprobare de bransament,de doi ani.Asta deoarece transformatorul nu mai face fata,fiind in acest moment subdimensionat.
Mai sint zone,in care EON-ul sau ce-o mai fi,nu-ti aproba bransamentul din lipsa solutiilor tehnice.Iar daca vrei sa incepi sa-ti "plantezi" stilpi,trebuie sa ei in calcul valoarea unui S4,S7 ...echipat este in jur de o mie de euro.Stilpul,daca ai norocul sa fie numai unul (se pun la maxim 40m intre ei),nu este scump in sine,macaraua costa de te rupe.

myosotis

Rog un moderator sa mute partea aceasta de discutie (de la afirmatia lui Vernil ca isi cauta teren) la "Casa si gradina". Sa putem continua discutiile acolo. Mihail are dreptate cand zice ca trebuie sa casti ochii bine in jur.

simonaelena

Quote from: mihail on May 15, 2009, 08:00:42 AM
Stilpul,daca ai norocul sa fie numai unul (se pun la maxim 40m intre ei),nu este scump in sine,macaraua costa de te rupe.


Si dupa ce ai investit in extinderea de retea, esti pus in situatia de a dona reteaua catre firma distribuitoare  :-[

mihail

Astea sint regulile,intra automat in gestiunea lor dupa 24 de ore.dar,timp de trei ani,te intreba daca vrei sa dai curent de la el si la altii.Se merge la notariat.
Daca nu vrei,asa ramine.
Nicioadata sa nu dati curent la altcineva.
Am fost sfatuit de asta ,chiar de cei de la EON/Renel,dar nu am ascultat,am vrut sa fac un bine.Dupa o zi mi-a iesit pe nas.
Ascultati neaparat sfatul !

vernil

Multumesc mult ca ma ajutati. Conteaza mult, sa stiti.  Nu imi fac probleme legate de utilitati publice, fiindca in zona mai sunt cativa fosti colegi, care s-au retras mai demult. Dar zona dinspre Targoviste este relativ aproape de Bucuresti, cerinta a familiei. Daca ar fi dupa mine, am gasit o bucata de rai in Arges, inspre localitatea Bradetu ... dar nu am confortul orasului ... In schimb, trece un parau in interiorul terenului, care este amplasat intr-o poienita. Cand l-am vazut, am zis ca-i raiul acolo ....
Mihail, macar de ar fi pierderea mea in viata cativa metri de pamant ... Sa fim sanatosi, restul se face.

mihail

Dupa ce te vei muta acolo,o sa vezi ca "confortul" orasului este defapt...disconfort.
O sa-l uiti.
Ceva mai tirziu o sa realizezi ce bine si sanatos este sa stai departe de oras.Mai am un apartamnet in chiar buricul orasului,nici nu vreau sa aud de el.Ma duc citeva ore in urbe ,apoi cu viteza macxima ,la tzara.(8km)
Stii ce?,fa un experiment,pe care si eu accidental l-am facut.Ia-ti un cort,un sac de dormit,ceva,orice...si stai acolo un uichend.Ia pulsul.
Ca sa te convingi,intreba-le pe Corina,Cara,etc,...cite parale dau pe oras.Nu-i intreba pe cei care au case-n oras.Maica-mea s-a mutat cu noi la peste 70 de ani.Sa o vezi cit de bucuroasa este,chiar daca nu totul functioneaza.
Nu neglija pasii pe care ti i-am descris,sint foarte importanti:studiu geo preliminar,adica niste opinii fara forare,topometrist,apa din fintini,stadiul real al utilitatilor.Localnicii,vor ezita mai intotdeuna sa dezvaluie tot,poate si pt. ca s-au obisnuit cu unele lipsuri,defeciente,vor sa o mai incaseze si altii.Aia ,mai au girofarele ?  ;D
Riul este frumos pt. ochi,suflet,inima,dar asta poate se insemne un nivel al pinzei freatice sus,deci o fundare si o fundatie mult mai scumpa,multe -multe complicatii (ia stai un pic de vorba cu Cara si cu Mirela-anderscor)
Riul in curte poate insemna si mult zgomot pt. cei care locuiesc in camera ce are ferestrele spre el (asta o stiu din proprie experienta)
Fa pasi mici,nu te grabi,gindeste bine.Intreaba .

Myrela


Vernil, cat de  ''la deal'' te duci? :P , sa ma documentez pe-aici prin judetz  8) ? nu cred ca vei regreta ........sau........e cam departe? ::)
http://myrela.sunphoto.ro/
Din IUBIRE ne nastem, pentru IUBIRE traim, doar cu IUBIRE ,,plecam,,.

popgeo

Piriul in curte poate insemna si  debit de inundatie la  ploi mari..... asa ca investitie in plus  pt evitarea problemelor. Dar daca treaba e facuta cum trebuie  nu mai dai bani pe apa de udat gradina si iti poti face lac/iaz cu apa proaspata. Toate necesita investite majora, dar un  piru pe terenul tau poate insemna  ca poti face un RAI daca  esti dispus sa investesti timp, efort si bani. 

vernil

Geo, apropos de parau langa casa. Merg vara la Bran, la prietenii mei care au ridicat o casa aproape de partia de schi, langa paraul Poarta. Curge la 10 m de casa ... In primele zile iti este greu sa te obisnuiesti cu zgomotul apei, cade vijelios de la munte, iar noaptea este dificil pana adormi ... Daca stai acolo ceva mai mult timp, apoi pleci iar in zgomotul orasului, sigur  duci dorul izvorului ... M-as ridica o casa intr-o astfel de zona, chiar daca nu as putea sa cultiv prea multe flori, nimic nu se poate compara cu o poienita,  la poalele muntelui, avand ca vecinatati brazii si izvorul limpede ... Uneori imi place sa visez ca as putea avea o astfel de casuta ... E chiar indicat sa nu-ti pierzi speranta.  :D

mihail


einsteinitza

Asta voiam sa intreb, cum e terenul ,unde e, are ceva pe el, e camp???
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

popgeo

Ca idee, cred ca  un procent semnificativ de oraseni au observat ca orasele de vin tot mai  greu suportabile, mai  nocive si mai poluate.  A avea o casuta la tzara cu citeva  hectare de pamint si  sursa de apa potabila  curata va deveni peste nu mult timp o chestiune ESENTIALA pt santatea noastra.  Eu cred ca vom prinde timpurile in care  se va vedea ca orasele, asa cum sint ele gindite  acum  sint  prost gindite si  prost administrate.  Mai ales cind vad ca se construiesc  cartiere  cu case cu 1-2 m intre ele , ca sa iasa profitul mai mare la constructor  dar neglijeaza regula de baza a spatiului vital si sanatos, ma apuca groaza.

einsteinitza

Cata dreptate ai!
Noi deja am planuit ca peste trei ani, cand copiii speram sa fie amandoi la facultate, sa ne mutam in Slanic definitiv.Nu mai suportam orasul, zgomotul, pierderea de timp pe drum, mirosul, mizeria.Asa, copiii au apartamentele la dispozitie sa fie singuri, -ca doar nu ma duc doua serii la film :D :D cand au nevoie de apartament-
invata sa se descurce pe picioarele lor, si noi ne vedem de pensiuni si de viata in liniste in taura, cu gradina, lacuri sarate, salina, namol,ca vine o varsta cand incepi sa pretuiesti toate astea la indemana.Sincer, abia astept, doar ca o sa-mi fie dor de baieti, dar trebuie sa ma invat si cu asta :(
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

vernil

Quote from: einsteinitza on June 04, 2009, 08:25:41 PM
Asta voiam sa intreb, cum e terenul ,unde e, are ceva pe el, e camp???

Terenul e in comuna Tartasesti, judetul Dambovita. La margine de sat, pe drum european. Satul are de jur imprejur padure de foioase, si un lac proprietate privata. Este o zona linsitita. Repet, mie mi-ar fi placut in alta parte, dar s-a supus la vot, democratic si am fost in minoritate  >:( 3-1 >:( Iar banii nu erau la mine  ;D

mihail

"vine o virsta" cind apreciezi,ca se opreste trenul fix in fata ta.Te uiti mirat,te-ntrebi cum poate fi posibil,nu credeai ca o sa se mai intimple.Nu-ti mai pasa de casa,de teren,de gradina ori de plante...de comoditati.Nu-ti doresti decit sa te urci in el si sa te bucuri de fiecare kilometru strabatut.Doar te bucuri,cu putin noroc...poti descoperi fericirea adevarata.Dintr-odata,valorile s-au rasturnat.

Vernil....am inteles ca ai fost minoritara.Bun,acum daca,tot,faptul este consumat,spune-mi de ce ai votat astfel.Sint,putin surprins,stiindu-te mare doritoare de o bucatica de pamint,la tara.Ce nu-ti place,ce nu-i bine ? Ce-i lipseste ?

vernil

Muntele lipseste, aerul acela curat care-ti taie respiratia dimineata ...  Ma uitam la imaginile din albumul tau si am zarit in departare dealuri ... era bine si asa ...  Apoi, satul Tartasesti se intinde pe lungimea soselei, nu se duce in adancime ... Asa ca zgomot va fi permanent ... si poluare ... dar sunt la 40 km de Bucuresti

mihail

Nu inteleg...aerul curat te deranjeaza...? o sa te obisnuiesti....
Dealurile,la mine sint cam la 200-300 de metri,intr-un fel ,chiar casuta mea,este pe un fel de deal.Diferenta de nivel de la poarta pina la ea,este de trei metri.

vernil

Quote from: mihail on June 04, 2009, 10:10:38 PM
Nu inteleg...aerul curat te deranjeaza...? o sa te obisnuiesti....
Dealurile,la mine sint cam la 200-300 de metri,intr-un fel ,chiar casuta mea,este pe un fel de deal.Diferenta de nivel de la poarta pina la ea,este de trei metri.

Nu ma deranjeaza aerul curat, dimpotriva, imi oxigeneaza creierul si-mi mareste capacitatea de analiza  ;D Spuneam ca terenul nu e ce mi-am dorit, tocmai fiindca satul nu are adancime, fiecare casa este la sosea .. adica va fi poluare si zgomot ...

mihail

Bun..asta e....linisteste-te...numai ai ce face.La citi metri de sosea este casa ? Asa este si a mea,la vreo 50,ma supara tare chestia asta.Dar,am vazut case,care au soseaua/drumul pe linga gard,in urcare...deci toti se pot zgii in ograda ta.Privind de sus.

mirelush

Nu toti au norocul sa aiba casa departe de ochii curiosilor.

vernil

Pai fug de zgomotul orasului si dau de galagia soselei europene ? NU a costat foarte mult, fiindca s-au ieftinit foarte mult terenurile, 8 euro m.p. Poate fi considerat investitie ... Astept oferta de pret la un teren langa Curtea de Arges, intr-un sat la poalele muntelui ... Numai ca acolo zic sarut mana daca am curent ...