casele cu bucuriile si problemele lor

Started by gentiana, November 17, 2009, 10:59:35 AM

Previous topic - Next topic

mihail

Nu toti ciinii sint scurti de coada.
Ai tendinta de a emite pareri pesimiste,de a ingloba pe toti "meseriasii" unei tagme,in acelasi padoc.
Te asigur ca sint si oameni care stiu meserie,care sint de buna intentie.Hai ca sa nu-i speriem pe cei care au curajul ca sa-si faca o casa.
Este vina beneficiarului,pina la urma,daca urmarind ca sa faca economii,antameaza lucrari ieftine.
Foarte interesanta instalatia ta,ce parti "infiletate" are ? Despre ce "infiletari" vorbesti ? La tremice sau sanitare ?

gentiana

 de niplurile de la intrarile de tur si retur din calorifere,coturile de pe pexal,cele de la cada  si chiuvete ,ca si cele spre cada si chiuvete
in totalitate ,ce inseamna instalatie dsanitara si termica
poate sunt pesimista,dar sunt lucrui traite de mine in casa la mine si  vazute la cei din jur(asta insemnand case in care am lucrat ,ale prtietenilor sau ale colegilor)
Mihail ,poate ca la voi e altfel;eu pe aici pe la bucuresti si imprejurimi,sau la brasov n-am auzit pe cineva sa spuna "vai ce firma minunata am avut,au lucrat repede,minunat si nu mi-au facut nici o paguba",dar nu neg ca exista toate sansele sa existe si meseriasi de astia mirifici
recunosc ca ma gandesc cu groaza ca mai am de facut o aripa de casa si ma paste o noua reintalnire cu meseriasii,probabil de aia sunt atat de sensibilizata
(acasa mi s-au bulit 2 intrerupatoare si abia astept sa vina un coleg specialist sa=mi refaca instalatia de iluminat;deocamdata am reusit sa comand cateva intrerupatoarte GEWISS originale,nu fabricate in polonia,turcia sau ceva de genul asta)

mihail

Acum am inteles ce-i cu "filetele".
Eram putin intrigat,deoarece acum sint tehnologii,materiale,care au redus acest tip de conectare.
Nici la Iasi nu sint neaparat mesteri de calitate,dar cautind,cu putina bunavoita,efort...poti gasi calea cea buna.Sint 2-3 firme serioase.

gentiana

ti-am zis ca nu-s foarte tehnica  in exprimare si mi-e lene sa descriu fiecare piesa din instalatie(din pacate nu se poate face o instalatie cu putine imbinari)
eu recunosc ca sunt o femeie fericita ca tata are astfel de amici si e drept ca atunci cand a fost de lucru l-am intrebat pe om daca isi mai doreste lucrari
singur recunoaste ca trebuie de foarte multe ori sa mearga in control dupa echipele lui ca sa nu se faca de ras si sa isi trece firma

Mihai

Instalatia electrica la mine in casa e Legrand si pot spune ca sunt multumit.

mihail

Instalatia este din sirme (conductori),multifilari sau masiv,tuburi de izolatie.
Obiectele ( prizele,intrerupatoarele,sigurantele,panoul de sigurante) le ai,dupa cum spui,Legrand.
Este o marca cu produse bune si eu acasa tot de acestea am folosit.Sa le folosesti sanatos.Facem pariu ca dozele tale sint romanesti ?  :D

Mihai

Gresit,sunt din aceesi gama......atoatestiutorule ;D ;D

gentiana

cablurile sunt productie ICME,Pirrelli ,alti producatori interni sau poate chiar importatori
daca MiHAIL doreste caut o lista a furnizorilor de clabluri interni si a importatorilor
si LEGRANGE  e o marca buna(depinde unde-s fabricate,fiind consortiu au fabrici cine stie pe unde si nu sunt toate la fel)
eu prefer sa-i ascut pe specialisti

mihail

Multumesc,dar numai este necesar,casa este finalizata.Conductorii casei sint romanesti.La vremea respectiva,mi s-a explicat ca macar astia au originea cunoscuta,ca sint fabricati corect,ca pe parcursul timpului nu s-au dezmintit.Evident,am intrebat si eu unde trebuie,dar am verificat informatia in mai multe zone.
Mihai,nu sint atotstiutor,probabil ca si dozele sin Legrande ? Astea sint si in magazine de vinzare. Nu inteleg,tu sustii ca conductorii (asdar instalatia) sint produsi de aceeasi companie ?

gentiana

Nu ,Mihail,mihai s-a referit strict la comutatoare(a fost o greseala de exprimare)
Legrange nu fabrica conductori ,cel putin dupa stiinta mea(fabrica elemente prt instalatii electrice,gen prize,intrerupatori ,comutatoare pt uz casnic si industrial si echipamente pt mari unitati industriale;promit sa mai intreb odata exact daca fac si conductori)
In materie de conductori, fabricile romanesti  romanesti sunt foarte bune(in majoritate sunt cu echipamente straine si cu parteneriate straine)

mihail

Deci stiam corect ca instalatia nu are cum sa fie Legrand.Oricum,este de felicitat,pentru ca a cumparat obiectele de calitate.

Mihai

Era vorba de aparatura Legrand.......prize,intrerupatoare si nicidecum nu era vorba de cabluri.....alea sunt romanesti

gentiana

Mihail daca chiar vrei sa cauti nod in papura ,oricand gasesti
Prizele ,intrerupatoarele,comutatoarele si alte componente fac totusi parte din instalatie
,aia vizibila(ca banuiesc ca nu-s foarte multi nebuni care isi lasa instalatia aparenta,pusa in masca,tub sau traseu)
Daca vrei neaparat sa primesti  lamuriri iti recomand oameni atestati de ANRE cu clasa maxima 4A+B(A inseamna proiectare si B e executie) care iti pot lamuri neintelegerile legate si de o centrala nucleara(atunci  probabil o sa ne zici ca suntem niste "racani" intr-ale electricitatii! ;) :D)

gabriela jalba

Fratilor,eu stau de 33 de ani in apartamentul asta,si nu am schimbat o priza sau intrerupator !!! Toate-s romanesti.  Nu pot sa zic ce am pus la casa,ca nu m-am ocupat eu de asta,dar nu m-as supara daca ar fi de la noi. Cind e sa se strice,se strica!!! Au dat chix la Toshiba,dara la niste  nimicuri de astea?!!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

gentiana

gabi ai pus ori turcesti ori de astea de care vb noi,pt ca prize,intrerupatoare si comutatoare romanesti nu se mai fabrica de vreo 10 ani(ce-l mult sunt cumparate de straini  si monteaza chestii aduse de afara)
33 de ani si nu s-au busit,n-a aparut "sare" pe lamele si nu mai fac contact bun?

gabriela jalba

Sint perfecte Gentiana ! S-au ingalbenit de timp si matizat de frecat la ele. De unde sa faca sare? N-am mediu acid ca sa oxideze . Daca pina mai treci prin Moldova nu am vindut apartamentul, o sa ti le arat.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

gentiana

gabi,colegii mei zic ca se fac depuneri  in interiorul comutatoarelor,pe limbile alea de metal
nu-i nevoie ,te cred,doar ma miram(n-ai avut parte de inundatii?)
am vazut demolarea unei case construite in anii 1920 si am vazut cum tevile de plumb erau ca o dantela,comutatoarele  schimbate in anii 70 erau cu partile metalice albastre si "inflorite" ,chestii ciudate
daca m-as pricepe sa explic fenomenul ,tzi-as spune ce si cum,dar eu in materie de chimie........ma abtin
stiu doar rezultatele

gabriela jalba

Eu te cred. Dar nu am avut inundatii,si de la atita varuit sau etansat,chit ca de fiecare data am frecat la ele.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

mihail

Colegii tai,iti vor spune despre "chestii albastre" ca sint dotorita "combinatiei" dintre cupru si aluminiu.Este o reactie chimica cunoscuta.Asta deoarece conductorul folosit era din aluminiu iar contactele din cupru. Apoi,intrerupatoarele de acum multi ani,produse in tara,in ciuda faptului ca nu excelau la capitolul design,erau foarte trainice.

gentiana

colegii mei cred ca au folosit termenul de oxidare sau ceva de genul asta
cum eu nu ma pricep la chimie si imi recunosc deschis nestiinta n-am retinut exact(de fapt nici nu m-a interesat foarte tare sa-mi incarc memoria)
E meseria lor si-o stiu si nu  simt nevoia nici sa le fur meseria si nici sa ii bat la cap
Cand se strica ceva la instalatia electrica(prize,comutatoare,intrerupatoare,lampi) apelez cu incredere la ei si termin balciu;de altfel si ei apeleaza la mine in lucrurile care ma pricep(e o socializare si colaborare amiabila si benefica pt toti)
Aluminiu s-a folosit pt reducerea cheltuielilor,altvel instalatiile trainice se fac din conductor de cupru(cel putzin  acasa la mine asa e)

mihail

Unde se poate, "chestiile" astea se fac din aur,fiind foarte bun conducator ! Unde nu ajung banii,dar este musai,se placheaza contactele cu aur pur.

gentiana

aur?
io stiu de contacte perfecte din platina!
ca si releele ,ca si placile de computere(ceva platina,de aia se si dau in vand cei care recupereaza metale dupa ele)

mihail

Ai si tu dreptate.
Dar intreaba-ti colegii (cind ai timp )de la "electrice",de chestia cu aurul.

gomez99

nici un produs de larg consum nu are depuneri de platina pe contacte. asta e un mit. se fac depuneri de aur sau la unele contacte se pun mici pastile de argint. plantina are cere un tratament special pentru depunere, care ridica foarte mult pretul si nu se justifica decit la aplicatii speciale. pina si conexiunile microprocesoaelor se fac cu fir de aur nu de platina, asta si din cauza temperaturii de topire.
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

gabriela jalba

Gomez,fii listit ca nimeni nu pune botul la tot felul de aberatii . Nu vezi unde s-a ajuns de la niste biete intrerupatoare??? Mai era putin si aflam ca ale nu-stiu-cui is facute de NASA  !!
  Gentiana a pornit topicul asta in ideea de a ne ajuta ,si a ajuta pe cei ce-si fac casa. Din greselile unora sa invete si altii. Nu discutii despre super-super case ,facute cele mai cele firme,cu cei mai si mai meseriasi,cu materialele din Honolulu Madagascar,Grecia,...aduse numai pe comanda speciala...
Deci toate postarile de genul asta au fost...in plus si neinteresante pentru noi.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=