Experimente ilustrate 2010 sub neon

Started by gty, January 06, 2010, 05:23:35 PM

Previous topic - Next topic

gomez99

asa jos? paila distanta asta e mult mai bine cu 4 sau chiar 6 becuri mai slabe decit cu 2 mai tari
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

doina

Sa va arat rafturile mele
 
Acesta este amplasat pe un hol fara nici un pic de lumina naturala , doar foarte putina de la fereasta dormitorului in dreptul caruia este amplasat ( sunt 3 m de la fereastra la raft ) Politele sunt inguste , au cam 30 cm si le-am pus cateun tub de neon cu lumina calda . Fiind amplasat  in dreptul unei oglinzi cred ca le-a asigurat lumina necesara violetelor mele .
Aceasta este o masa asezata in dreptul ferestrei camerei ( fost dormitor al fiicei mele )  
Distanta dintre plante si neoane era prea mare si am improvizat ceva ( o placa de polistiren ) Acesta este mai lat si am amplasat 2 tuburi de neon ( unul cu lumina calda si unul cu rece )
Deasupra sunt astea  
Mainile de pe pereti sunt ale fiicei mele  ;D

gty

    :o     :o 
    wow Doina asa da lucrare
    bravo , a iesit ceva vad
    si ai sub neon numai violete ?
    ce mai ai pe acolo ?
spor la inmultit
sa auzit vesti
               

einsteinitza

Doina, tu esti laboratorul Gradinii Botanice. Maama, cata rabdare si pasiune :o :o :o
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

vernil

Doina, esti extraordinara! Cat timp iti ia sa uzi splendorile alea de violete ? Cam o ora, dupa mine ...  :-* Felicitari!

doina

Adevarul este ca-mi place sa inmultesc plante , violetele in special .
Udatul nu mi se pare ca-mi ia mult timp , le ud dimineata inainte de a pleca le serviciu si da , s-ar putea sa dureze aproape o ora . Am timp destul pentru ca de obicei ma trezesc cu 2 ore inainte de a pleca la serviciu si e un placut inceput de zi  :D
La vara in fiecare dimineata voi pulveriza hibiscusii si alte flori din balcon  ;D

Gty sub neon mai am cateva episcii , au fost mai multe sub neon dar am transplantat niste pui de violeta pe episcii  le-am pus pe suporturile din dreptul ferestrei . Mai am o frunza de streptocarpus pusa din nou in substrat dupa ce am despartit-o de primul pui , puiul este tot sub neon  :D

vernil

Meriti un premiu! Si-l vei avea, de la mine!  :-* Auzi, sa se trezeasca cu 2 ore inainte de a pleca la lucru ? Draga Doina, pana ma ridic din pat suna 3 ceasuri, fiecare la distanta de 1/4 ora unul de altul ...

Nicol Caloian

Doina, toata admiratia! Ramai fara grai cand vezi asa ceva.

doina

Quote from: Vernil on March 23, 2010, 07:00:31 PM
Meriti un premiu! Si-l vei avea, de la mine!  :-* Auzi, sa se trezeasca cu 2 ore inainte de a pleca la lucru ? Draga Doina, pana ma ridic din pat suna 3 ceasuri, fiecare la distanta de 1/4 ora unul de altul ...
Nu ma trezesc neaparat pentru plante dar asta mi-e programul si de multe ori dimineata am timp de vazut stiri la TV ( in timp ce-mi beau ceaiul ) , sunt avantaje si dezavantaje in traiul de unul singur  ;)

gty

     :o     :o     :o 
    nimeni , nimik , ceva  ????

doina

La mine singura modificare au suferit florile violetelor , unele s-au trecut dar apar altele noi , la unele din violetele care erau inflorite si la altele noi .

Dan Hibiscus

Pana la urma chiar si iarna asta am avut un mare ajutor de la lampi , un pic mai focalizat cei drept dar a mers super cu ele si nu am dat "toata pensia" pe curent :-bd

bunicutz32

Buna
Sa adaug si eu ceva din experienta mea limitata cu iluminarea artificiala:
Am facut rasaduri de ardei iute cu iluminare artificiala, folosind 10 tuburi Philips TL 840  de 18W la metru patrat, cu reflectori din tabla subtire de aluminiu lustruit, asezate la 30 cm deasupra plantelor. Tuburile astea dau o lumina usor violacee, o combinatie a spectrului albastru si rosu. Se pot folosi si tuburi Osram Fluora, dar sunt mai scumpe. Am folosit un programator electro-mecanic (15 lei in supermarket) pentru iluminare 18h pe zi.
Ca o regula generala: lumina rece (spectru albastru majoritar 6500K) stimuleaza cresterea si este foarte potrivita pentru inradacinarea butasilor de exemplu iar lumina calda (spectru rosu majoritar 2700K) stimuleaza dezvoltarea plantelor (inflorirea si fructificarea).

Dan Hibiscus

unde ai gasit tabla de aluminiu subtire ?

se vinde si la dimensiuni client ?

mersi de info


bunicutz32

Quote from: Daniel Danero2005 on November 14, 2011, 07:42:35 AM
unde ai gasit tabla de aluminiu subtire ?

se vinde si la dimensiuni client ?

mersi de info
Cu tabla de aluminiu a fost mai greu si am gasit la un om de meserie strangator de fier vechi si alte metale pretioase. De unde le-a "achizitionat" n-a vrut sa-mi spuna si i-am luat tot stocul, de vreo 2 m2. Am cauta de cumparat peste tot si n-am gasit.
Sorry pentru informatia nefolositoare.

einsteinitza

Deci neoanele astea Phillips sunt si pentru crestere si pentru rodire?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Dan Hibiscus

osram sunt mai bune  eu am Fluora si Biolux , ambele scumpe dar merita +dns

bunicutz32

Philips TL 840 (atentie nu 830) - nu pot sa le recomand decat pentru faza de crestere, fiindca nu le-am folosit decat la producerea rasadurilor. Dar pot sa spun ca rasadurile mele n-au crescut "ca proastele", ramanand la o talie mijlocie, cu frunze numeroase si o culoare verde normala. Eu am fost multumit. Dar ar merita o incercare la ceva plante care sa necesite si crestere si inflorire simultana. Clar nu pot sa le recomand pentru plante cu crestere determinata de exemplu, care sa trebuiasca sa infloreasca de la o anumita faza.
Corect: Osram sunt foarte bune, mai ales ca au cateva modele cu spectru diferit.