Gradina Cloantzei

Started by penelopa, April 13, 2007, 01:53:45 PM

Previous topic - Next topic

penelopa


Claudiu

Pene ai grija ca esti prea obosita. Redu numarul ghivecelor la o treime si nu mai lua in gazda toate potaile si matele din cartier (sa nu crezi ca mi-e nu-mi plac :)  )

Cauta simplitatea



elibereaza-te de stres



si vei gasi bucuria si intr-o singura floricica



Renunta la tot ce e pretentios la ingrijit in zona ta. Daca chiar le vrei le poti avea privindu-le la altii sau in poze si mai ales citind despre ele. Daca nu ai rabdare sa citesti atunci inseamna ca de fapt nu le vrei.



Si redu pretentiile, unde crezi tu ca arbustii sunt mereu in forma si infloriti? Iti zic eu: in poze :)





Iti mai zic un secret masculin: Nu le poti avea pe toate, multumeste-te cu ce ai  :D

Pe de alta parte inca un sfat daca imi permiti si si daca nu. Nu te mai gandi ca franchetea poate supara. Din contra e un semn de prietenie. Daca celalalat o ia altfel e treaba lui si inseamna ca ti-ai orientat gresit sentimentul de prietenie catre el. Daca revine: bine. Daca nu: drum bun.

Inca un secret masculin: Nu exista prietenie in lipsa franchetii.

Bun. De fapt am vrut sa te cert ca te canti ca esti ulima din nu stiu care stol si ca nu-ti mai iasa zborurile ca alta data, dar am obosit si eu, asa ca ca cele de mai sus ia-le ca pe o cearta.

Deci in concluzie unu: tu nu esti pasare de stol si doi: daca nu reduci numarul de ghivece la o treime, incat sa te poti bucura de lcururile simple ce nu le mai poti vedea din cauza aglomerarii de griji inutie, nu mai vorbesc cu tine. Parol! :D

Apropo stii cumva ce floare e asta:



?

DanaT

E voie sa-si dea si altii cu presupusul despre ce floare e?

penelopa

Chiar te rog, Dana, că eu oricum n-am habar!  :)
Da-mi place floarea, Claudiu! ;)
Nu m-am supărat că mă cerţi!   :) Dojenelile voastre poate-mi schimbă poziţia ....... acum, fiind puţin cu fundu'n sus ....... într-un butoi cu melancolie! ;D

gentiana

Claudiu ai incurcat borcanele!
Pene nu poseda decat 6 caini din care 2 sunt "copii" ei ca i-a crescut cu iberonul si i-a salvat de la moarte si inca 2 sunt pui de la Pufulica cea alba
As zice ca Pene nu prea "cazeaza" potai
Eu sunt "mama ranitilor" cu 25-26 de pisici si cu 2 potai de rasa culese de la marginea padurii si de pe centura Bucurestiului
Problema e ca nu poti sa abandonezi unele animale si te procopsesti cu ele(nu ca ti-ar fi musai sa le ai)
Asa si cu plantele,le ai pe unel.le inmultesti si parca nu-ti vine sa le arunci
Eu de exemplu mi-am taiat cel vreo 8-10 boughenvillia si nu m-am indurat sa arunc butasi,drept care i-am pus cam cate 7-8 butasi in paharele de iaurt(butasii sunt de toate culorile,amestecati ca n-am mai stat sa-i leg pe culori)
Un pahar de asta va ajunge la Pene ca i-am promis boughenvillia tiza,unul s-ar putea sa ajunga la GetaV daca doreste(sper sa nu ma injure ca nu mai stiu care din butasi de ce culoare si model e)
Iaca asa te procopsesti cu plante si  te "dezvolti"

penelopa

Borcanele nu prea le-a încurcat Claudiu, doar că a jonglat cu prea multe. :)
Şi are dreptate! Ar cam fi cazul să mă bucur de lucruri simple, de ceea ce-mi oferă prezentul, să las visele utopice deoparte, să-mi iau în considerare "potenţialul" actual. :)
Dar, ce să fac, măi Claudiu, dacă în jurul meu dănţuie energiile negative şi, oricât m-aş feri, mă mai păleşte câte una în cap  ??? ;D
Eu încerc să gândesc pozitiv, îmi protejez  chiar şi capul ( cu o cască  ;D), dar sufletul n-am cum să-l protejez. :(
Apropos, de sfatul ăla  masculin  :) .... eu nu vreau să le am pe toate, vreau să-i am pe toţi! ;D >:D

De vorbit, va trebui să mai vorbeşti cu mine fiindcă voi mai renunţa la ghivece dar nu chiar la  1/3.
Deocamdată, dau sau arunc ce am în plus, nu mă mai dau de ceasul morţii dacă dă ortul popii vreo plantă, nu mă mai chinui să resuscitez alta care se îmbolnăveşte etc. Ce se adptează şi rezistă la condiţiile pe care le pot oferi, bine, ce nu, nu.

gentiana

Pai las ca te cadorisesc eu cu un borcan de plastic de ala de iaurt cu bougi si cu un ghivecel cu catalpe(au supravietuit 3 parca) si mai vaz eu ce mai pun in traista
Hm...........teoria asta masculiza ca poti trai cu putin sau ca in vacanta poti pleca cu o borseta o aud de ani de zile si crede-ma ca e total nepractica
(mai ales aia cu "iti cumperi acolo tot ce ai nevoie nu mai caram 100 de bagaje")
Eu una nu pot sa traiesc "minimal" si nici sa ma multumesc cu putin
Vreau sa mai invat,sa mai adun sa-i mai invata si pe altii sa mai muncesc  sa mai construiesc
Deci............la mine nu merge,eu sunt mereu in avant(nu cred ca progresul se realizeaza multumintu-te cu ce ai sau pierzand )
Mai am  un "defect"  ,cred in prietenie si nu in prietenia in care tu dai totul si celalat doar farmaturi
Eu  ma imprietenesc greu cu oamenii,dar cand ma imprietenesc le sunt prietena,le sunt loiala si nu accept ca nimeni sa-mi comenteze prietenii(prietenii mi-i accept cu calitatile si defectele lor si  stiu exact la ce sa ma astept de la ei si cat)
Oamenii cu care socializez mai mult sau mai putin sunt bine filtrati pana cand ajung in "straturile" superioare ca sa-mi devina prieteni

Mihai


penelopa

Dragă Elfuţo, nu uita că e o mare diferenţă ( de vârstă  ;D) între tine şi Claudiu&Pene ! >:D
Tu mai ai timp să construieşti, să înveţi, să aştepţi .....  ;)
Noi, ceva mai grăbiţi. >:D
Referitor la prieteni, am pretenţia să primesc atât cât dau ...... nu mai mult! :)

einsteinitza

"Mai am  un "defect"  ,cred in prietenie si numai in prietenia in care tu dai totul si celalat doar farmaturi" :o :o ??? ???
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

stefana

Quote from: penelopa on November 12, 2010, 12:43:34 PM
Referitor la prieteni, am pretenţia să primesc atât cât dau ...... nu mai mult! :)
Nu cred ca important este cat dai... eu "dau" putin, foarte putin, dar daca imi cere ceva un prieten, se poate baza pe mine. Oricand.
De ceva timp nu ma mai grabesc,  privesc in jur si ma bucur de ceea ce am. De ce sa ne grabim?

DanaT

Floarea de la Claudiu eu cred ca este un soi de trifoi. Dar superba poza, are o profunzime...

gentiana

Nu m-ati inteles!
Sunt oameni care asteapta doar sa primeasca sa fie ajutati,cand e vorba sa ai si tu nevoie de ei ,brusc dispar in ceata(am avut astfel de "prieteni" cand eram pustoaica si m-am lecuit)
Mi-este greu sa stau intr-o prietenie cu cantarul sa vad cat dau eu si cat da celalalt, eu dau cat pot dar ma astept sa mi se si intoarca prietenia(la asta ma refeream)
Am prieteni care stau in strainatate si care imi trimit haine,reviste,flori ma rog diverse
I-am rugat de nenumarate ori sa nu mai trimita ca eu de aici nu am cum sa le iau ceva si au ras(am refuzat sa mai primesc ceva de la ei o vreme)
Intre timp am descoperit ca isi doresc diverse si ca pot si eu sa le fac cadouri(in momentul ala m-am simtit bine ca nu eram doar primitor ceea ce ma facea sa ma simt ca o intretinuta)
Au fost si cazuri in care mi-am ajutat prieteni sa se angajeze si dupa aia mi-au facut greutati si cand am avut nevoie de ajutor(aveam o criza de rinichi) au uitat  pt vreo 2 saptamani ca exist(desi au fost ani in care in fiecare zi cand veneam de la job statea la mine pana seara tarziu cand era luata acasa ; cand barbatul meu s-a revoltat ca vesnic e in casa,eu am zis ca are o situatie mai speciala si sa o lase in pace; mi s-a dovedit ca "prietena mea"  era prietena cu mine doar cand eu trebuia sa am grije de ea,invers pas)

gentiana

Quote from: einsteinitza on November 12, 2010, 01:37:29 PM
"Mai am  un "defect"  ,cred in prietenie si numai in prietenia in care tu dai totul si celalat doar farmaturi" :o :o ??? ???
Am rectificat(stersesem ceva si nu mai avea sens)

einsteinitza

Oare de ce echivalenta este atat de necesara? De ce trebuie sa dai doar daca primesti, ca plata?De ce sa iti permiti sa il judeci pe celalalt in ceea ce da? Prin ochii tai?
Oare prietenia si dragostea se intalnesc la piata?
Hai sa luam drgostea, ca e mai radicala.
Iubesti pe cineva. Il iubesti doar daca te iubeste? Ce conteaza? Nu intreb daca stai cu el , ci daca sentimentul tau apare si dispare in functie de sentimentul celuilalt. Iubesti pe cineva, si gata, il doresti langa tine, vrei sa-l vezi mereu ,vrei sa il atingi, sa nu iti lipseasca. Tie. Sunt egoismele tale, nu in sensul rau, dar TU vrei sa faca una sau alta. Pentru ca sa-ti fie tie bine.Tie ti-e bine daca e cu tine, tie ti-e bine daca il vezi zilnic, sunt bunastarile tale. Ce treaba ai cu sufletul omului?
In cazul in care si celalalt are sentimente similare , e perfect.Te simti in ceruri. Dar daca nu, tu nu-l mai iubesti?
Poate ca, judecand logic , te vei desprinde de acel om, vei vedea ca nu ezisti la asemenea efort, sa nu iti primesti zilnic cadoul, ca trebuie sa nu te mai gandesti, si e logic, si firesc. Dar drafostea trece atunci, cand ai inchis usa, pentru ca omul respectiv nu te avea in suflet? Dragostea e un troc?
Eu asa vad si prietenia. Imi doresc sa fiu prietena cu cineva, pentru ca imi satisface mie niste nevoi. Pot doar sa hotarasc pana la ce limita merg, atunci cand ma astept la ceva din partea lui.Dar limita o fixez cu capul, pritenia cu sufletul.Nu poti sa mergi in talcioc la taraba ,sa faci troc cu ele.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gentiana

ES ,nu-i vorba de cadou zilnic
Eu cand daruiesc  nu stau sa socotesc dau si gata
L a un moment dat insa ma trezesc ca am nevoie si eu de ceva si brusc vad ca am investit intr-o prietenie pe care eu o credeam sincera si atunci intervine un fel de soc si ma simt aiurea si ma blochez
Nu mai pot fi la fel cu persoana respectiva,nu mai am incredere si nici respect(ce iti spun eu e un proces lung pe parcursul a ani de zile)
Eu n-am spus niciodata ca-mi iubesc barbatul,dar cand nu-i langa mine imi lipseste(n-am stat sa analizez de ce imi lipseste,cert e ca atunci ma simt parca amputata)
Acelasi sentiment il am si face de cineva care mi-e prieten
Asta sunt eu,ma imprietenesc greu(niciodata n-am stat sa ma intreb ce folos am daca ma imprietenesc cu cineva sau chestii de astea;in scoala si liceu nu mi-am ales prietenii dintre cei care aveau parintii foarte aranjati,desi as fi putut;i-am frecventat pt ca ma invitau si cand nu mi-a convenit m-am retras)
Prietenii de care ziceam ca-s in strainatate mi-erau prieteni vechi (marea majoritate) inainte de a pleca(altii sunt prieteni ai fostului mei sot si mi-au devenit si mie prieteni tot inainte de a pleca din tara-nu ne-am imprietenit pt ca plecau din tara si pt ca sa imi trimta cadouri; altfel n-as fi avut relatii cu ei)
Eu daca socializez cu cineva socializez pt ca ma atrage ceva la persoana respectiva,la un moment dat descopar ca suma calitatilor persoanei e mai mare decat a defectelor,ca avem pasiuni comune si gasim o cale de comunicare;cu cat ne cunoastem ne apropiem si devenim prieteni;la momentul in care suntem prieteni deja  e vorba de incredere,loialitate,respect )
Recunosc ca in momentul in care mi-am pierdut prieteni buni,am suferit mai mult decat dupa pierderea unor rude(pe oamenii aia eu ii alesesem,nu ma inzestrase vreo linie de sange)
Am o prietena care intamplator mi-este si ruda de sange(mai indepartata si descoperita absolut intamplator)
Es sunt perfect de acord cu tine

Claudiu

Quote from: DanaT on November 12, 2010, 03:51:06 PM
Floarea de la Claudiu eu cred ca este un soi de trifoi. Dar superba poza, are o profunzime...

+apl

eu nu cred ca as fi identificat-o  +rsp



Inca cateva poze









Pene zici ca-ti place? Atunci ai grija de ceea ce ai si creste natural in zona ta. Oxalis-ul poate deveni o buruiana nesuferita in iarba ta. Nu-ti mai fie mila de surplusul din ghivece si nu le pune in gradina daca nu esti convinsa ca nu se pot intampla catastrofe. Nu ai idee cata suferinta poate produce in microfauna sau chiar macrofauna locala inlocuirea unor plante locale cu altele de import. In concluzie nu e permisa plantarea in gardina de plante ce pot deveni invazive. Nu uita ce poate tu cumperi ca floare la altii e buruiana.



Acum sa nu se creada ca am ceva cu oxalisul. Nu el e frumos acolo de unde e.

Scuze doamnelor de intrerupere si continuati discutia despre prietenie si iubiri. M-as amesteca si eu   >:D dar timpul asta parca a intrat in sac  ???

Oricum Gentiana, n-am incurcat borcanele, la Pene m-am referit cu avertismentul.

Ceea ce Pene nu a inteles e nu ca nu voi mai vorbi eu cu ea daca nu reduce numarul ghivecelor la o treime pentru ca o reneg ci nu voi mai vorbi cu ea pentru ca nu va mai avea ea timp sa vorbeasca decat sa scoata ofuri si maraituri insotite de dureri de cap generate de prea multe griji inutile si incarcarea excesiva a spatiului vital. In plus supraincarcarea unui spatiu cu plante asociata si de conditii putin favorabile - vezi iernarea- duce la suferinta plantelor. Acestea urla la tine ca le doare cand intri in camera unde le tii si-ti cer sa le eliberezi. (In natura, in aer liber pot prospera si inghesuite. In casa nu.) Si te mai intrebi de ce te doare capul?
Pene daca nu ma crezi intreaba-l pe Daka.  ;D

PS Pene nu rastalmaci! Am zis reducerea la o treime nu cu o treime a ghivecelor. Nu negociem!  ;D

gentiana

Claudiu,asta cu plantele e boala grea si molipsitoare
Cand mi-am cunoscut barbatul eram lovita de boala asta(cred ca m-am nascut cu ea)
Cert e ca stiindu-mi pasiunea cam mi-a dat prima intalniremi-a adus.............un trandafir de sera si un ghiveci(care l-am purtat el prin oras si mi l-a depus in brate cand m-a lasat in pragul casei
De ani de zile mornaie din cand in cand si dupa mornaiala imi mai ia niste ghivece
Din 2000 de cand am casa la Snagov  tot imi cumpara plante,copaci,bulbi ,tuberculi desi se jura ca nu mai aduce nimic ca si asa muncesc prea mult
In fiecare iarna eu jur ca gradina e prea plina si nu mai incape nimic in ea si ma fura peisajul si mai vreau cate ceva
Ne certam unul pe celalalt ca de ce luam plante si totusi nu avem limite nici in casa si nici in gradina
Crezi ca ma pot abtine si el pe langa mine(mai ales ca stie ca-mi face o bucurie?
Eu o inteleg pe Pene mai bine  decat tine
Traim niste vremuri tulburi si stiu ce schimbari si ce debandada e la jobul ei,plantele sunt cam singura bucurie si evadare a ei
Deci e de inteles de ce aduna si plante si catei
Oboseala iti trece cand faci ceva care iti place si ti-e drag
Crezi ca eu mor de placere sa ma plimb de 2 ori pe an cu ghivecele (dintre care unele foarte mari) intre Bucuresti si Snagov?
Dar uite ca o fac
Daca mi-ai vedea masinuta cum parca pocneste din incheieturi de cate plante sunt in ea si deasupra mai vezi si niste cosuri cu birmaneze..........
Sunt ca un circ ambulant dar uite ca ........mie imi place

vernil

Quote from: penelopa on November 12, 2010, 08:35:05 AM
dojenelile voastre poate-mi schimbă poziţia ....... acum, fiind puţin cu fundu'n sus ....... într-un butoi cu melancolie! ;D


Pai daca mai stai mult asa, cu sus-n jos, poate iti face cineva vreo surpriza  :D Gata! ajung 2 saptamani de melancolie  :D

Ia un cantecel de la Zamfir

http://www.youtube.com/watch?v=0Wv3Ya9nskA&feature=related

penelopa

Vernilo, dacă surpriza e plăcută  ;) .......... să fie, fără număr!!! ;D

Off, măi Claudiu, şi eu care mă credeam tare la negocieri  ;)
Aşa suntem noi, femeile astea, ne place să răstălmăcim vorbele în favoarea noastră. ::)
Numai că, de data asta, mie mi le-au răstălmăcit aiurea! :(

Suratelor, referitor la prietenie, eu nu mă gândeam la ceva material când spuneam " să mi se dea numai cât dau"!!!
Mă gândeam că dacă eu ofer fidelitate, vreau fidelitate în schimb, dacă eu ofer adevăr, nu vreau minciună la schimb, dacă eu ofer deschidere totală, vreau aceeaşi deschidere, dacă eu accept necondiţionat, la fel vreau să fiu şi eu acceptată ....  :)

vernil

Gata, Cloanto, am inteles ce zici! stam toate cu sus in jos, ca sa fim prietene pe viata +hug

flordel

Aoleu si eu care speram ca Pene revine la pozitia bipeda! :o
Ti-as fi trimis Cloantzo un pupic electronic, dar asa mi-e frica.

stefana

Quote from: penelopa on November 12, 2010, 11:32:22 PM
eu nu mă gândeam la ceva material când spuneam " să mi se dea numai cât dau"!!!
Mă gândeam că dacă eu ofer fidelitate, vreau fidelitate în schimb, dacă eu ofer adevăr, nu vreau minciună ...
Nici eu nu m-am referit la ceva material  ::).

gentiana

Ia asculta Pene,tu ai inchis gradina ca pe o taraba la piata?
Unde Dumnezeu umbli brambura?
Sa nu zici ca te-a lasat calculatorul de tot si ne vaduvesti de prezenta ta!
Asta cu calculatorul ar fi o scuza plauzibila,dar mai baga nasu si de la job(sasie si tu la "vaca" si  mai vantura-ti gradina
Ceva noutati?
Macar ca ai pus ciclamele alea
Ceva noutati?

einsteinitza

Daca e in concediu...doar nu o sa mearga la munca. Lasa ca apare ea, ca nu lipseste de la servicu, e fata serioasa. +hug
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro