Apa calcaroasa

Started by diana, April 14, 2007, 07:49:35 PM

Previous topic - Next topic

diana

Pentru cei ca mine care nu sunt binecuvantati cu apa de ploaie la etajul 4, m-am gandit  sa scriu ca imi ud florile cu apa de robinet :( Pentru ca nu am distilator si nici nu imi permit sa cumpar apa demineralizata, chimistul din mine ;D m-a sfatuit sa aplic metoda ..."acidului" ( invatata pe vremea studentiei). Asadar, o metoda eficienta (si verificata!) contra apei calcaroase este adaugarea unui acid..cel mai la indemana fiind sucul de lamaie sau otetul - eu personal aleg lamaia :D ;)

simona2

Eu stau la casa si as putea sa adun apa de ploaie ,dar nu o fac pentru simplu motiv ca deja traim intr-un mediu poluat si apa de ploaie nu mai este asa de curata cum era inainte . Asta este parerea mea .
Anul trecut am vrut sa strang o sticla dar era asa de galbena si de plina de impuritati ,ca am renuntat . 

sicamin

Eu am fantana forata in gradina si pun in sticle sa se incalzeasca ,abia a doua zi folosesc apa sa ud plantele de interior. Cele din gradina le ud cu furtunul,iar pe cele mai sensibile,le ud cu stropitoarea dar cu apa care am pus-o cu o zi inainte in butoi de plastic si sa mai incalzit.

gabriela jalba

Din acest pdv, nu menajez plantele de la bloc;s-au adaptat si ma tolereaza in prostia mea. In gradina,udam si noi cu apa care sta in butoaie de plastic uriase,impinzite in gradina. Cum le golim,cum le umplem iar cu furtunul.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Nina

Pentru apa calcaroasa, eu stiam ca se pun 2 linguri de otet la 10 ltri/ apa, adica la o galeata.

gomez99

nu stiu cit de bun ar fi otetul sau sucul de lamiie la apa calcaroasa. nu sint foarte sigur ca procentul de calcar diluat uin apa schimba PHul, da sint sigur ca se depune. in gradina nu imi fac probleme, dar la ghivece ud cu apa de ploaie cit tine. pe urma pun de la robinet linistit. da fac si eu tot ca gabi jalba. in plus vara desfac furtunul in gradina si in 2-3 ore am 25 de m liniari de apa calda. :P
asa, de PHul solului am un masurici cu phmetru si merge binisor. da l-am folosit mai mult pe scala de umidometru.
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

gentiana

io la hidrofor ca protectie anticalcar am si un filtru electromagnetic(asta e al 3 filtru),dar cand pun apa in vasele de inox ,tot ma aleg cu un strat albicios
sa torn in putz vreo 2-3 litri de otet pe langa var?

penelopa

Mai bine torni niste vin ca sa sprituiesti plantele, sa creasca ametitoooor de viguroase . ;D
Serios vorbind, eu fac chestia asta la nivel micro. Am aflat ca daca pui apa in sticlele de vin nespalate (vin natural), continutul devine un fel de ingrasamant usor si bun pentru plante. Asa ca, atunci cand nu mai am apa de ploaie, pun in sticlele de apa de la  hidrofor o lingurita de vin. ;)

gentiana

io tzin apa in bazine largi si deschise(asta bara) ,prin curte
iarna o tzin in bidoane de 5litri
hm...acu ma invetzi sa betivanesc bietele flori(daca se invata si cand le bag in pivnitza trag din vinul meu?)